spot_imgspot_img
spot_img

Az Emberi Jogok Fotóalbuma – online fotókiállítás az Emberi Jogok Világnapja alkalmából

-

Article Top Ad (AdSense)

Minden évben december 10-én ünnepeljük az Emberi Jogok Világnapját, mert a második világháború borzalmait követően ezen a napon fogadta el 1948-ban az ENSZ Közgyűlése az Emberi Jogok Egyetemes Nyilatkozatát. Emellett az idei év azért is különleges a számunkra, mert idén 30 éves az Amnesty International Magyarország.

Ebből az alkalomból felkérték Claudia Küssel kurátort, hogy segítsen nekünk egy online fotókiállítást szervezni a Nyilatkozatban szereplő 30 emberi jogi köré. A Fortepan archívumából származó 30 képet a Nyilatkozatban szereplő 30 emberi jog mellé rendezték, és rövid kísérőszövegekkel látták el őket, hogy még közelebb hozzuk az emberi jogokat a kiállítás látogatóihoz.

A kiállítás megtekintőinek arra is lehetőségük van, hogy a kiállítás végén egy egyedi Emberi Jogok Egyetemes Nyilatkozata posztert is letölthessenek.

A kiállítás ezen a linken látogatható 2021 január végéig.

 

 

FRISS CIKKEINK

Négy ellenállhatatlan stílusválasztás – papucsokkal a főszerepben

A nyári papucsok a forró hónapok elengedhetetlen kiegészítői, hiszen könnyűek, kényelmesek és stílusosak. 2024-ben számos izgalmas fazon és trend vár ránk, amelyekkel még divatosabbá tehetjük nyári ruhatárunkat. Íme, a négy legütősebb fazon!

Jön az Apple szupervékony iPhone-ja? Megszűnhet az iPhone Plus

Folyamatosan szivárognak ki hírek az Apple-től. Hol a mesterségesintelligencia-fejlesztésekről, hol az iPhone-ról, hol mindkettőről. A legújabbak a 2025 késő őszére esedékes szupervékony iPhone 17-ről szólnak. A változás állítólag akkora lesz, mint az X 2017-es megjelenése volt.

Nagyot bakizott a Google mesterséges intelligenciája

A keresőóriás a múlt héten mutatta be az elmúlt évek legnagyobb dobását, az AI Overview funkciót, ami a Microsoft és az OpenAI chatbot riválisaihoz kívánja felzárkóztatni a céget. A nagy debütálást követő időszakban azonban rengeteg probléma merült fel vele.

Lájkold Facebook-oldalunkat,
nehogy lemaradj a
legfrissebb bejegyzéseinkről!