Az élet esszenciája egy koncertbe sűrítve

-

Beléptünk a decemberbe, amikor is a győri Torula csapata már gőzerővel készül a 2022-es évre, ami egy új fejezet lesz a Művésztér életében, ugyanis új rezidensek költöznek a Torula műtermeibe, hamarosan új alkotók és projektek bontogatják majd a szárnyaikat.

Ezek közül egyet már nyilvánosságra is szeretnénk hozni, ugyanis a KVARK 2022-ben debütáló előadását decembertől most közösségi finanszírozás keretében támogathatják a kortárs kultúra rajongói!

Kivételes hangzású előadás

A KVARK egyedülálló művészeti és közösségi esemény lesz a győri Torula Művésztér falai közé a jövő évben. Egészen pontosan a Torula kertjébe, ahol 2022 májusában egy kivételes, térhangzású zenés előadást tartunk. A három részre tagolt műsor alatt egy zenei kísérlet részesei lehetünk, aminek keretében garantáltan kilépünk a komfortzónánkból és együtt tapasztalhatunk valami egészen különleges, olykor már-már furcsán szürreális élményt. A félszimfonikus hangzással – amit különleges effektek kísérnek majd – egy speciálisan erre az alkalomra készített mapping, valamint egy egyedi fényfestés együttesen alkot meg egy sajátos, crossover világot. Egy világot, ami először talán elidegenít, de végül elragad és magával sodor, akár egy tánc. Erre a táncra invitálják most a közönséget a szervezők és garantálják, hogy olyan élményben lesz részünk, ami valóban nem mindennapi.

A Marton Szabolcs, zeneszerző által megálmodott KVARK egy kivételes, térhangzású zenei előadás, amely az élet elemi részecskéire koncentrál. A Torula új, rezidens alkotója által megálmodott koncertnek 500 résztvevő lehet majd szem- és fültanúja.

Marton Szabolcs_zeneszerző
Marton Szabolcs zeneszerző. Fotó: Kvark/Torula

Az elmúlt időszak fényében – különös tekintettel a pandémiára – mi a Torulában kiváltképp fontosnak tartjuk azt, hogy egy értékteremtő, művészileg fogékony és a társadalmi ügyek iránt is nyitott közösség tagjai lehessünk. Ennek a közösségnek a létrejöttéhez minél inkább szeretnénk hozzájárulni a saját eszközeinkhez és lehetőségeinkhez mérhető legnagyobb mértékben. Így nem csak helyet biztosítunk a fiatal, kortárs alkotók kezdeményezéseihez, de igyekszünk minden lehetőséget megragadni azok támogatására is. Nélkületek viszont nem megy! 

Ennek érdekében létrehoztunk egy platformot is, amin keresztül a támogatásával decemberben most bárki hozzájárulhat ennek a kezdeményezésnek a megvalósításához. 

 

FRISS CIKKEINK

Hirdetés

Lájkold Facebook-oldalunkat,
nehogy lemaradj a
legfrissebb bejegyzéseinkről!