Az AstraZeneca: vakcina a 6 éves gyermekeknek is?

-

Több száz gyermeket toboroznak az Oxford/AstraZeneca koronavírus vakcina kipróbálására.

Egyéves kísérlet indul a gyermekeknél:

A vakcinát jelenleg csak a 18 évesnél idősebb korosztálynak adják be, ezért ennek az új tanulmánynak éppen az a célja, hogy bővítsék a célcsoportot. A tudósok 300, 6 és 17 év közötti önkéntest keresnek, hogy részt vegyenek ebben az egyéves kísérletben.

Egyébként nem ez az első covid vakcina, amelyet gyermekeken tesztelnek. A Pfizer októberben kezdte meg a 12-16 éves korú gyermekeket érintő kísérleteit, míg a Moderna decemberben tette ugyanezt.
“A gyermekeknél és a fiataloknál is fontos megállapítani a vakcina biztonságosságát és a vakcinára adott immunválaszt, mivel egyes gyermekek számára is előnyös lehet az oltás beadása.” – tudtuk meg az Euronews oldalán.

oltás-covid-gyerek
Fotó: unsplash.com

A vakcina minél szélesebb körű felhasználását szeretnének:

Andrew Pollard kutató elmondta, hogy a legtöbb gyermek számára a covid valóban nem jelent nagy problémát, azonban lehetséges, hogy a jövőben fontolóra veszik a világjárvány előrehaladásának megfékezésére irányuló szélesebb körű felhasználást.
Ezért most megpróbálják megállapítani azokat az adatokat, amelyek mindezt alátámasztanák, ha a döntéshozók ebbe az irányba szeretnének majd továbbhaladni.

 

Kategória:
 

FRISS CIKKEINK

Hirdetés

Lájkold Facebook-oldalunkat,
nehogy lemaradj a
legfrissebb bejegyzéseinkről!