spot_imgspot_img
spot_img

Az AstraZeneca: vakcina a 6 éves gyermekeknek is?

-

Article Top Ad (AdSense)

Több száz gyermeket toboroznak az Oxford/AstraZeneca koronavírus vakcina kipróbálására.

Egyéves kísérlet indul a gyermekeknél:

A vakcinát jelenleg csak a 18 évesnél idősebb korosztálynak adják be, ezért ennek az új tanulmánynak éppen az a célja, hogy bővítsék a célcsoportot. A tudósok 300, 6 és 17 év közötti önkéntest keresnek, hogy részt vegyenek ebben az egyéves kísérletben.

Egyébként nem ez az első covid vakcina, amelyet gyermekeken tesztelnek. A Pfizer októberben kezdte meg a 12-16 éves korú gyermekeket érintő kísérleteit, míg a Moderna decemberben tette ugyanezt.
„A gyermekeknél és a fiataloknál is fontos megállapítani a vakcina biztonságosságát és a vakcinára adott immunválaszt, mivel egyes gyermekek számára is előnyös lehet az oltás beadása.” – tudtuk meg az Euronews oldalán.
oltás-covid-gyerek
Fotó: unsplash.com

A vakcina minél szélesebb körű felhasználását szeretnének:

Andrew Pollard kutató elmondta, hogy a legtöbb gyermek számára a covid valóban nem jelent nagy problémát, azonban lehetséges, hogy a jövőben fontolóra veszik a világjárvány előrehaladásának megfékezésére irányuló szélesebb körű felhasználást.
Ezért most megpróbálják megállapítani azokat az adatokat, amelyek mindezt alátámasztanák, ha a döntéshozók ebbe az irányba szeretnének majd továbbhaladni.

 

Kategória:
 

FRISS CIKKEINK

Jön az Apple szupervékony iPhone-ja? Megszűnhet az iPhone Plus

Folyamatosan szivárognak ki hírek az Apple-től. Hol a mesterségesintelligencia-fejlesztésekről, hol az iPhone-ról, hol mindkettőről. A legújabbak a 2025 késő őszére esedékes szupervékony iPhone 17-ről szólnak. A változás állítólag akkora lesz, mint az X 2017-es megjelenése volt.

Nagyot bakizott a Google mesterséges intelligenciája

A keresőóriás a múlt héten mutatta be az elmúlt évek legnagyobb dobását, az AI Overview funkciót, ami a Microsoft és az OpenAI chatbot riválisaihoz kívánja felzárkóztatni a céget. A nagy debütálást követő időszakban azonban rengeteg probléma merült fel vele.

Új funkció érkezik a mobilokra, ami figyelmezteti a felhasználót, ha követik

A két tech óriás, az Apple és a Google hétfőn hivatalosan is bejelentette egy új funkció bevezetését, amely értesíti a felhasználókat arról, ha a Bluetooth-kompatibilis eszközök általi nyomkövetést tapasztalnak.

Lájkold Facebook-oldalunkat,
nehogy lemaradj a
legfrissebb bejegyzéseinkről!