spot_imgspot_img
spot_img

Az 5 legjobb karácsonyi vásár 2021-ben

-

Article Top Ad (AdSense)

Rengeteg csodálatos karácsonyi vásár vár minket országszerte, ahol kiélvezhetjük a karácsony szellemét és megtalálhatjuk a legkülönlegesebb ajándékokat!

Forralt bor, karácsonyi sütemények édes illata, ünnepi fényár és sok-sok nagyszerű portéka, amelyek mind arra várnak, hogy meglepjük vele szeretteinket. Íme 5 karácsonyi vásár, ahová idén mindenképpen el kell látogatni.

WAMP Design Vásár, Budapest, IX. Bálna

wamp-karácsony
Fotó: WAMP – The hungarian design market

Garantált sikere lesz ajándékunknak, ha magyar tervező által megálmodott és elkészített darabok kerülnek a fa alá. Magyarország legrégebbi design vására idén a Bálnában kap helyet, ahol rengeteg portékából válogathatunk. Csupa hazai tervező, csupa ötletes ajándék, legyen szó akár gyerekjátékról, ruhadarabokról, ékszerekről vagy csokoládéról. Itt akár egy helyen beszerezheted az összes ajándékot, méghozzá olyan különleges tervezőktől, mint a Camou Design, Kontur Fashion vagy a Sugarpeas Bags… vagy akár diákvállalkozások izgalmas termékei.

Üvegverzum design vásár, Budapest, VII. Szászház utca

üveg-glasscozy
Fotó: Glasscozy

Talán a legkülönlegesebb vásár idén az Üvegverzum Design Vásár, amely nem máshol kapott helyet, mint  a Palamp Glass Studio üvegműhelyében. A kiállítók pedig öt nő, öt különböző jellem, és ami összekapcsolja őket: az üveg. Mindannyian a szilárdnak tűnő folyadékból alkotnak csodát, és ez minden egyes alkotásukban tükröződik, amely egytől-egyig egy utánozhtatlanul különleges darab. Egymástól eltérő témák inspirálják őket, amelyet különböző technikákat alkalmazva kommunikálnak az üveg által. Ezekkel mesélik el saját személyes történetüket, amelyeket aztán a megajándékozott a sajátjával szőhet majd tovább.

Szimpla Kert karácsonyi vásár, Budapest, VII. Kazinczy u. 14.

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

szimplakert (@szimplakert) által megosztott bejegyzés

Csoda egy hely a Szimpla Kert, és nem csak karácsony idején. És a vásár sem szimplán egy egyszerű vásár, hanem egy olyan hely, ahol a főszerep a fenntarthatóságé. Ez a vintage és újrahasznosított ruhák és kiegészítők piaca, egy igazi kincsesbánya, ahol mindig egyedi kincsekre bukkanthatunk. Ha neked is eleged van a fast fashion-ből és karácsonykor is csak a környezetre tudsz gondolni, akkor gyere el december 18-án egy klassz bevásárlókörútra.

Czakó piac, Budapest, I. Czakó utca

Ha még nem tudtál mindent beszerezni az ünnepi menühöz vagy éppen a különleges hozzávalókat keresed, akkor itt mindent egy helyen megtalálsz. Hazai termelők fenséges portékai sorakoznak fel, amelyből bevásárolhatsz az ízletes vacsorához, de amelyek akár ajándékba is tökéletesek lehetnek – ha két nappal karácsony előtt még eszedbe jut valaki, akit különleges ajándékkal lepnél meg.

Adventi vásár, Szentendre

Szentendrére az év minden időszakában érdemes ellátogatni, de karácsony táján különösen varázslatos élmény. A Fő tér ilyenkor olyan, mintha egy régi mesekönyvből ugrott volna elő, hogy elkápráztasson minket fényeivel és izgalmas karácsonyi programjaival. Ha pedig kiszórakoztuk magunkat, akkor jöhetnek a gasztronómia csodái és a környező sétálóutcákban a kézműves remekművek, amelyek között könnyen megtaláljuk a legklasszabb meglepetéseket.

Ha tetszett, itt további érdekes olvasnivalót találsz:

Ezért ne ajándékozz kutyát karácsonyra

 

FRISS CIKKEINK

Lájkold Facebook-oldalunkat,
nehogy lemaradj a
legfrissebb bejegyzéseinkről!