spot_imgspot_img
spot_img

Az 5 legjobb film Cameron Diazzal, ha nevetésre vágysz

-

Article Top Ad (AdSense)

Igazi hollywood-i sikersztori az övé. Mindössze 16 éves volt, amikor egy partyn felfedezte egy fotós és elkezdődött a modellkarrierje. Később nulla filmes tapasztalattal besétált A maszk szereplőválogatására és megkapta a főszerepet, innentől pedig nem volt megállás. Ő Cameron Diaz, aki ma ünnepli 51. szülinapját. Szóval nevetésre fel, nézzük a színésznő legviccessebb alakításait!

A maszk (1994)

Már sikeres modell volt, amikor Diaz elkezdett a színészkedés felé kacsintgatni. Viszonylag könnyen összejött neki: nem volt semmilyen filmes tapasztalata, amikor megkapta a film női főszerepét. A maszkban Stanley Ipkiss (Jim Carrey) átlagos életet él, bankárként dolgozik és igyekszik túlélni a hétköznapokat. Elég félénk, nehezen áll ki magáért és sokszor keveredik igazságtalan helyzetekbe.

Aztán megtalálja a varázslatos maszkot, ami egy zöld arcú csínytevővé alakítja, túlvilági erőkkel. Stanley-nek ez az énje tele van magabiztossággal, nem ismer félelmet, nem csoda, hogy felkelti a szöszi bombázó Tina Carlyle (Diaz) figyelmét is. Remek másfél órát kínál a szórakozás jegyében Carrey megszokott bohóckodásaival és Cameron Diaz alakításával.

Cameron Diaz a Maszk-ban
Az első nagy alakítás | Fotó: 9GAG

Álljon meg a nászmenet! (1997)

A 90-es évek egyik meghatározó romantikus vígjátékában Diaz is fontos szerepet játszott. A történet szerint Julianne (Julia Roberts) mindig is abban a hitben élt, hogy végül legjobb barátja, Michael (Dermot Mulroney) lesz a férje. Nagy meglepetés éri, amikor érkezik a hívás: Michael eljegyzett egy másik nőt – Kimberly Wallacet, akit Diaz alakít – és hamarosan az esküvőt is megtartják. Julianne azonnal elutazik, hogy megakadályozza az esküvőt és szerelmet valljon legjobb barátjának.

A szerelmi szálak végül másképp alakulnak, mint várnánk és a féltékenység, a szeretett férfiért történő harc és az esküvős klisék mellett nagy adag humorral és csodás betétdalokkal is találkozhatunk az Álljon meg a nászmenetben. Cameron Diaz pedig remekül hozza a szerepet.

Julia Roberts és Cameron Diaz
Julia Roberts és Cameron Diaz a forgatáson | Fotó: NLC

Charlie angyalai (2000)

1976 szeptemberében indult el a Charlie angyalai című sorozat, melynek filmadaptációja 2000-ben került a mozikba. A történet középpontjában Natalie (Diaz), Dylan (Barrymore) és Alex (Liu), a három nyomozó áll, akik együtt dolgoznak egy elit milliárdos elrablásának kivizsgálásán. Akció és humor is társul a filmélményhez, ami szuper választás egy szombat estén a pattogatott kukorica mellé.

Charlie angyalai
A Charlie angyalai hármasa | Fotó: IMG

Holiday (2006)

Karácsonykor kihagyhatatlan a Holiday, szinte az összes tévéadó a műsorra tűzi ilyenkor. Iris (Kate Winslet) és Amanda (Diaz) megelégelik az eddigi életüket és úgy döntenek, hogy otthont cserélnek az ünnepekre. Egyikük Los Angelesben, másikuk Angliában horgonyoz le erre az időszakra és nemcsak egy új életet, hanem egy új szerelmet is köszönhetnek a lakcímváltozásnak: Iris Milesbe (Jack Black) és Amanda pedig Grahambe (Jude Law) szeret bele a kaland során.

A központi szereplők elbűvölőek, a történet szívmelengető és bebizonyítja, hogy a változás sokszor a legjobb döntés. Kissé kiszámítható a végkifejlet, de ezzel együtt is egy szuper Diaz filmről beszélhetünk. És a szereplőgárda többi tagja is kitesz magáért.

Holiday plakát
Sztárparádé a Holidayban | Fotó: Starity

Amíg a Jackpot el nem választ (2008)

Mi történik az irányításmániás nővel, amikor életében először valami nem úgy alakul, ahogy eltervezte? Irány Vegas! Joy is így döntött, aki épp meglepetésbulit szervezett a vőlegényének, amikor is az faképnél hagyta az összes barátjuk füle hallattára. A kapcsolat véget ért és Joy (Cameron Diaz) oda indult kiereszteni a gőzt, ahová minden amerikai : Las Vegasba.

Itt találkozik össze Jack-kel (Ashton Kutcher), aki teljesen az ellentéte: felelőtlen, semmit nem fejez be, nincs állása. Egy vad éjszaka során részegen úgy gondolják, jó ötlet kimondani a boldogító igent egymásnak… Másnapra a fejfájás múlásával a lelkesedés is eltűnik, de nem sokkal ezután Jack hárommillió dollárt nyer egy nyerőgépen. Pánikba esik, amikor ráébred: ami az övé, az a házastársáé is. Természetesen végül a páros egymásba szeret, de addig még jópárszor megnevettetik a nagyközönséget.

Míg a jackpot el nem választ
Ami Vegasban történt, az ott is marad! | Fotó: Port.hu

Rossz tanár (2011)

Elizabeth Halsey (Diaz) nem hivatástudatból lett tanár. De nem is a gyerekek szeretete miatt. Úgy gondolja, a tanári lét semmi felelősséggel nem jár, a nyári szünet miatt kevesebbet kell dolgozni, és többet forgatja a piás üvegeket, mint a tankönyveket.

Közben nagy erővel keres egy pasit, aki majd eltartja. Amikor egy új helyettesítő tanárról (Justin Timberlake) kiderül, hogy piszkosul gazdag, Elizabeth ráveti magát és mindent megtesz, hogy megszerezze a férfit. Végül megfigyelhetjük a nő jellemfejlődését – rájön, hogy nem minden a pénz és szerelemre talál az átlagos és cseppet sem gazdag tesitanár személyében. Humorával a szemtelenül pimasz „rossz tanár” kivívott néhány elismerést a kritikusoktól.

A rossz tanár szerepében Cameron Diaz!
A rossz tanár szerepében Cameron Diaz! | Fotó: Éva magazin

Szexvideó (2014)

A házaspár, Jay (Jason Segel) és Annie (Diaz) fel akarják dobni házaséletüket, ezért elhatározzák, hogy szexfilmet forgatnak az egyik légyottjukról. A felvétel megszületik, de nagyon nagy bakit ejtenek: véletlenül feltöltik privát videójukat az internetre. Nos, el tudjuk képzelni, hogy mennyi bonyodalom és kínos szituáció következik ezután…

Jason Hegellel már A rossz tanárban is jól működött a kémia közöttük, és jópár ütős poénnal gondoskodtak a forgatókönyvírók a szórakozásról. A 21. század rémálma történik meg a filmben, amikor privát perceink bárki által elérhetővé válnak.

Jason Segel és Cameron Diaz
Jason Segellel jó párost alkotnak | Fotó: Tv Spiefilm

Forrás: Insider

4 szórakoztató Mila Kunis-film nyári estékre

Kategória:
 

FRISS CIKKEINK

Négy ellenállhatatlan stílusválasztás – papucsokkal a főszerepben

A nyári papucsok a forró hónapok elengedhetetlen kiegészítői, hiszen könnyűek, kényelmesek és stílusosak. 2024-ben számos izgalmas fazon és trend vár ránk, amelyekkel még divatosabbá tehetjük nyári ruhatárunkat. Íme, a négy legütősebb fazon!

Jön az Apple szupervékony iPhone-ja? Megszűnhet az iPhone Plus

Folyamatosan szivárognak ki hírek az Apple-től. Hol a mesterségesintelligencia-fejlesztésekről, hol az iPhone-ról, hol mindkettőről. A legújabbak a 2025 késő őszére esedékes szupervékony iPhone 17-ről szólnak. A változás állítólag akkora lesz, mint az X 2017-es megjelenése volt.

Nagyot bakizott a Google mesterséges intelligenciája

A keresőóriás a múlt héten mutatta be az elmúlt évek legnagyobb dobását, az AI Overview funkciót, ami a Microsoft és az OpenAI chatbot riválisaihoz kívánja felzárkóztatni a céget. A nagy debütálást követő időszakban azonban rengeteg probléma merült fel vele.

Lájkold Facebook-oldalunkat,
nehogy lemaradj a
legfrissebb bejegyzéseinkről!