spot_imgspot_img
spot_img

Az 5 ledrágább Macbook

-

Article Top Ad (AdSense)

Olyan világot élünk, ahol rengeteg dolognak, eseménynek van saját napja. Ez alól a Macbookok sem jelentenek kivételt. Az Apple gondozásában piacra kerülő készülékek több évtized alatt váltak a számítógépek egyik prémium képviselőivé. Már alapjáraton sem olcsó mulatság, ha az ember valamilyen „almás” kütyüt akar vásárolni. De mi a helyzet a legek legjeivel? Mennyibe kerülnek a valaha legnagyobb summáért értékesített Mac gépek?

5. Stealth Macbook Pro (kb. 2,2 millió forint)

Kép: Flickr

A Macbookok világában a Pro alnévvel ellátott darabok eleve magasabb értékkel bírnak. Van azonban egy olyan típus, amely az alapvető Macbook Pro árának duplájáért kapható, ez pedig a Stealth. Hardveres és szoftveres különbség nincs egy Stealth és egy sima Pro között, az eltérés a külcsínben keresendő. A Stealth különlegességét egy ColorWave nevű cég adja, akik teljesen egyedi látványtervezéssel áldották meg ezt a szériát. A csapat többek között speciális hátlapot és matt kijelzőt alkotott. Összesen csupán 10 fajta dizájnt álmodtak meg a Stealth készülékekhez. Ezáltal szinte biztos lehetsz abban, hogyha ilyen gépet veszel, azzal majdhogynem teljesen egyedülálló leszel a világon. Hogy ez megér-e több, mint 2 milliót? Azt már mindenki maga döntse el.

4. PowerMax Macbook Pro (kb. 2,5 millió forint)

Kép: Pinterest

Amennyiben szereted az aranyat és az aranyszínű dolgokat, akkor a PowerMax a te készüléked. A PowerMax ugyanis azzal robbantott nagyot a megjelenése idején, hogy laptopjai teljes arany borítást kaptak. Persze nem minden a külső, a PowerMax ugyanis nevéhez méltóan jóval combosabb teljesítménnyel lett felvértezve, mint egy egyszerű Macbook Pro. A felfokozott teljesítmény azonban még önmagában nem lenne elég ekkora eladási ár eléréséhez. Az értéket a színtiszta és eredeti arany elemek dobják meg jelentősen. Arról nem is beszélve, hogy egyes PowerMax darabokon az emblematikus Apple logó is eredeti gyémántokból lett kirakva.

3. Computer Choppers Macbook Pro 24K Gold (kb. 13 millió forint)

Kép: Pinterest

A lista legkülönlegesebb darabja. Nem csak azért, mert árban óriási az ugrás a 4-5. helyezettekhez képest, hanem azért, mert szó szerint egy teljesen egyedi modellről van szó, ugyanis ebből mindössze egyetlenegyet készítettek szerte a világon. A Computer Choppers egy egyszerű hobbiüzletként indult, aztán luxusmárkák tech-kiegészítőihez készítettek egyedi megrendeléseket. Így volt ez a lista bronzérmesével is. Egy Macbook tulajdonos nemes egyszerűséggel annyit kért a cégtől, hogy a szimpla Macbook Pro készülékét tetőtől talpig borítsák 24 karátos aranyba. A kérés nem talált süket fülekre, sőt, a Computer Choppers-es srácok még azzal is megbolondították az összhatást, hogy még a PowerMax gyémántos darabjaihoz képest is jóval több drágakővel ékesítették az almás szimbólumot.

2. Bling My Thing’s Golden Age Macbook Air (kb. 14,5 millió forint)

Kép: Flickr

Az, hogy ez a gép több, mint 14 milliót kóstál, több összetevős történet. Egyfelől ha a gép alaptípusát vizsgáljuk, a Macbook Air drágább, elitebb verziónak számít az egyszerű Macbook-hoz képest. Az Air típusú gépek légiesen könnyed súlyukról és törékenységükről kapták nevüket, ám a könnyebb hordozhatóság miatt borsosabb is az áruk öregebb társaiknál. Másfelől itt is az arany játszik kulcsszerepet. Csak úgy, mint a harmadik pontban felsorolt egyedi gyártmány, itt is 24 karátos aranyba van borítva az egész gép. Az összképet azonban feldobták egy nem akármilyen ötlettel: a billentyűk közötti pici réseket eredeti Swarovski kristályokkal töltötték ki, ami jelentős áremelkedést eredményezett.

1. Stuart Hughes Macbook Air Supreme Ice Edition (kb. 72,7 millió forint)

Kép: Stuart Hughes

Hogy lehetséges az, hogy egy Macbook többe kerüljön, mint egy átlagos lakás? Nos, a háttérben a világhírű tervező, Stuart Hughes, és az ő elrugaszkodott elképzelései állnak. Hughes gondolt egy merészet, és nem aranybevonattal képzelte el műremekét, hanem platinával. A laptop egész felületét platina borítja, összesen 2,5 kg súllyal. A tervezési folyamatok azonban nem álltak meg itt. Hughes és csapata kitalálták, hogy a logót is minden eddiginél fényűzőbben dobják fel. 53 darab gyémántból rakták ki az almás emblémát, amivel a laptop több, mint 25 karátot hordozott magán összesen. Az értéket az is jelentősen növeli, hogy csupán 10 darabot készítettek ebből a példányból. Teljesítményt tekintve természetesen ez sem különb egyik Air típusú készüléknél sem, de a listán aligha ez az elsődleges szempont.

Kategória:
 

FRISS CIKKEINK

Lájkold Facebook-oldalunkat,
nehogy lemaradj a
legfrissebb bejegyzéseinkről!