spot_imgspot_img
spot_img

Átjöhetnek a határon a chip nélküli háziállatok a menekülő gazdájukkal

-

Article Top Ad (AdSense)

Ma a NÉBIH egy nagyon állatbarát döntést hozott. Beengedik a háború elől menekülők háziállatait is az országba, még akkor is, ha nem rendelkeznek mikrochip-el és oltással.

Nem kell hátrahagyni házikedvenceiket a háború elől menekülőknek, még akkor sem, ha nincsenek megfelelő dokumentumaik az utazáshoz.
Elég a beutazáskor egy regisztrációs lapot kitölteni és máris biztonságban tudhatók a kisállatok.
.
-Ukrajna a veszettség zoonózis szempontjából „aggályos ország” besorolásába esik, ami miatt szigorú feltételei vannak a társállatok utaztatásának. A háborús helyzetre és a menekültek várható jelentős számára tekintettel a magyar állategészségügyi hatóság – a kivételes esetekben tehető egyedi engedélyeknél is kedvezőbb – általános eljárásrend alkalmazása mellett döntött – tette közzé a NÉBIH.

hhhh
További intézkedésig az ún. előzetes engedélykérelemmel egyenértékűnek tekinthető egy, a beutazáskor kitöltendő regisztrációs lap, mely gördülékennyé teszi a beléptetést, egyúttal biztosítja az állatok nyomonkövethetőségét és a későbbi intézkedés lehetőségét.

Magyarország veszettség mentes státuszának fenntartása érdekében a fentiek szerint beléptetett kutyák, macskák és görények hatósági felügyeletét a területi állategészségügyi hatóság biztosítja majd.
.
„A magyar állategészségügyi hatóság felkészült a tulajdonosukkal hazánkba érkező.A gördülékeny beléptetés érdekében egy egyszerűsített regisztrációs nyomtatvány kitöltését rendelte el az országos főállatorvos.
 

FRISS CIKKEINK

Új funkció érkezik a mobilokra, ami figyelmezteti a felhasználót, ha követik

A két tech óriás, az Apple és a Google hétfőn hivatalosan is bejelentette egy új funkció bevezetését, amely értesíti a felhasználókat arról, ha a Bluetooth-kompatibilis eszközök általi nyomkövetést tapasztalnak.

Az általános jóllét új pillére az internet lett

A Technology, Mind and Behaviourban publikált globális tanulmány az internet hatásáról eddig ismertekkel szembe menő, új eredményekkel zárult.

Lájkold Facebook-oldalunkat,
nehogy lemaradj a
legfrissebb bejegyzéseinkről!