Az Arany Kaviár Étterem megkapta a borlapok Michelin-csillagát

-

Vannak éttermek, melyek meghatározói a hazai gasztronómiának. Tradíciókat, egyedi látásmódot képviselnek, amit ötvöznek a modern felfogással. Mindig innovatívak és nélkülük sokkal szegényebb lenne a vendéglátás. Az egyik ilyen az Arany Kaviár Étterem, amely nemrégiben komoly nemzetközi elismerésben részesült.

Arany Kaviár étterem

Az Arany Kaviár több mint 3 évtizedes múltra tekint vissza. Nyíri Szása és Molnár Attila hosszú ideje dolgoznak együtt a közös álmukon és vezetik az éttermet. Korábban Kaviár étteremként indultak, illetve ez is volt a hangsúlyos, az orosz konyhát célozták meg. Azóta a koncepció többször is átalakult, de az alapok mindig is megmaradtak. A cél mindig is egy gourmet étterem üzemeltetése volt. A törekvéseik mindig arra irányultak, hogy miként tudják magukat felülmúlni, és még jobbat adni vendégeik számára. Nem véletlen az, hogy az alázatos szakmai hozzáállás, a professzionális munka, eredményeket hozott a számukra.

Elsősorban a folyamatos megújulás, másrészt a hozzáállás, miszerint ebben a szakmában soha nem lehet hátradőlni. Megmutatta a vendéglátással foglalkozók számára is mit jelent a tudás és elhivatottság. Túlélve a pandémiát, erőre kaptak, és új koncepcióval rukkoltak elő.

Nyíri Szása: „Alapvetően mi mindig is csapatban gondolkodtunk. Egy magas színvonalat csakis úgy lehet kivitelezni, ha akikkel dolgozunk, maximálisan értik a szakmájukat és minden motivációt megkapnak. Több esetben is megtörtént, hogy felszolgálókból lettek sommelierek, akik már mai napra befutottak a szakmában. Több szakács és mára séf is felcseperedett nálunk. Én úgy gondolom, hogy egy olyan étteremnek, mint mi is vagyunk- ez a feladata. Egy olyan műhelynek kell lenni, ahol fejlődhetnek a szakemberek, mert rajtunk múlik az, hogy milyen lesz a jövő magyar vendéglátása. Azt hozzá kell fűzni, hogy a képzések által mi is rengeteget tanulunk és ez így is van jól”

Fotó: Arany Kaviár

Arany Kaviár új Aranykora

Néhány éve kezdett el dolgozni náluk José Guerrero aki R&D (kutató és fejlesztő) pozíciót tölti be. Aki kolumbiai származású és Spanyolországban tanulta a szakmát. Egy teljesen új szemléletmódot tudott belevinni a munkába, mivel azt is professzionálisan csinálja, amit itthon egyáltalán nem tanítanak sajnos. A fine dining világának mértékadó és mérvadó, éttermeként az Arany Kaviár nevéhez méltón képviseli a világ gasztronómiáját a világnak, a gourmet vendégeknek itthon. A séf Kanász László, ebben az étteremben teljesedett ki, és egyedi kreációival mindig meglepi a közönséget. A degusztációs menü körülbelül két, két és fél óra, ami 14 fogást foglal magába. Az egész étkezés pedig folyamatos meglepetésekkel teli egyedi impresszió.

Fotó: Arany Kaviár

Nem újdonság, hogy az étterem törekvése, hogy vendégeik megkülönböztető egyediséggel találkozhassanak a fine dining világán belül is, és össze nem téveszthető, gondosan definiált konyhai irányvonalat képviseljenek. Ennek éppen úgy része a kaviár, a champagne és a borválogatásuk, mint a tradíciók megtartása és feltartóztathatatlan motivációjuk a fejlődésre.

Az amerikai Wine Spectator egy poharas elismeréssel díjazta

Arany Kaviár Éttermet az amerikai Wine Spectator egy poharas elismeréssel díjazta. Ez a díj azoknak az éttermeknek jár, akik a világban a legjobb borkínálattal ajándékozzák meg a vendégeiket. Az Arany Kaviár Étterem mindig is híres volt gondosan válogatott champagne- és borlapjáról, amelyet idén június 27-én a legismertebb szaklap, egy poharas elismeréssel díjazott. Ezzel az elismeréssel immáron a világ legjobb borkínálatát felsorakoztató éttermeként tartják számon az Arany Kaviár éttermet.

Fotó: Arany Kaviár

Magyarországon összesen három étterem került fel a Wine Spectator Award of Excellence listájára. Ezt a kiadványt havonta nem kevesebben, mint hárommillióan olvassák! A díjat úgy is lehet jellemezni, hogy érezzük a súlyát és az általa megkapott elismerést- borlapok Michelin csillaga.

Megválasztották az ország legjobb cukrászdáját

3 ínycsiklandó és könnyen elkészítő fagyi

 

 

 

Kategória:
 

FRISS CIKKEINK

Hirdetés

Lájkold Facebook-oldalunkat,
nehogy lemaradj a
legfrissebb bejegyzéseinkről!