spot_imgspot_img
spot_img

Édesapa! Apa, Apu, Apuci…- hétvégén őket ünnepeljük

-

Article Top Ad (AdSense)

Az édesapa nem csak egy szó, hanem annál jóval több. Olyan érték, amely meghatározza egy férfi életét. A szó igazi jelentésével egész könyveket lehet megtölteni. Ha egy férfinek kimondják, ha a gyermeke így szólítja- a szíve megremeg, és mennyei magaslatokba szárnyal. Apának lenni büszkeség! Apu mindig készen áll mindenre! Apuci az, aki magához ölel, és teljes lényének összes energiáját boldogságba csomagolva adja át! Igen átadja -mindenét!

Fotó: Pixabay

Apa- a név kötelez

Midőn a teremtés csillaga gyermekkel ajándékoz meg egy férfit, élete legfontosabb pillanatát, egy fennkölt áldást kap. Ezt az áldást soha nem szabad elfecsérelni, mellékesen kezelni, mert adomány, mely egy életre szól. Az apaság persze felelősség, feladatok tömkelegét rója a férfira, de mikor nehezek a hétköznapok, mikor a súly rettentőn nyomja a férfi vállát- az jutalom. Ha csak az apai mivolt illetékességének mindennapi részével foglalkozunk- tévedés. A valóság tükrén át nem az igazi apai lét mutatkozik meg, hanem csakis, amit a társadalom diktál. Az apa ennél jóval több!

Fotó: Pixabay

Mesével altat, és kis szeletekben feltárja mi a „jó”, tetteivel példát mutat- s így gyermeke csodálatos emberi lénnyé lehet. Az apa nem csak szeret, hanem dorgál, nem elvár, hanem utat mutat. Feladata nem megmutatni merre kell menni, hanem az, hogy a gyermek merre nézzen! Nem könnyű feladat!

Fotó: Pixabay

Az apának meg kell mutatnia

A világot átlátni, megérteni, rengeteg buktatón, feladaton keresztül lehet. Leegyszerűsítve úgy hívjuk- élettapasztalat. Az apáknak ezt a megfelelő időben!, A megfelelő helyen!, És a leginkább befogadható hangvételben lehet. Látni igazán mindenki csak maga tud, és ha elakadunk, ott az apa. Egy olyan biztonság, mely egyáltalán nem fizikai síkon értendő! Tehát az apa feladata nem megtenni, és megoldani- hanem támogatni, ott lenni, a legjobb tudása szerint.

Fotó: Pixabay

Az apák napját több időpontban is ünneplik

Az apák napját néhány országban már a középkorban is ünnepelték. Szent József napján, március 19-én. Számos európai országban például Portugália, Spanyolország vagy Svájc még mindig március 19-én ünneplik az apák napját. Az apák napja az USA-ból terjedt el. 1909-ben, Sonora Smart Dodd kezdeményezte az apák napját, mivel őt és testvéreit édesapja egyedül nevelte fel. Hivatalos ünneppé Richard Nixon elnök ismerte el, 1972-ben. Magyarországon 1994. óta ünnepeljük. Bár még nem rendelkezik olyan mélyen nyúló hagyományokkal, mint az Anyák-napja de egyre többen figyelnek rá, és tartják az ünnepet.

Fotó: Pixabay
Édesapámnak

A kéz- mely ölel s biztonság
A lélek- mi velem szárnyal
A szem- mi mindig engem lát
A féltés- mely örökké él

Szívem minden szeretete
Veled van élted vidám létezésében
Szívem minden szeretete
Ott van veled holdadban

Apa az, ki nem fél soha
Pedig legbelül reszket érted
S ő az ki hegyeket is mozgat
Akkor is ha képtelenség

Létezése kincs, mert tesz
Végtelen nyomot hagy
Lelkünkben tükrözi vissza magát
S emígyen örökké létezik

Ki felnőhet apa szárnyai alatt
Boldog, s felemelkedik
S mit általa kapott bárhogy is
Azt soha nem feledi el

Apa, apu, apuci
Köszönöm, hogy vagy nekem
Létezőként vagy nem-
De mindig itt fogod a kezem.

(Thomas Braun)

Ezek a jelek bizonyítják, hogy TE is jó szülő vagy

Férfinap! Ma, miért, csak, mert kell

 

A világ legszorosabb köteléke – Anyák Napja

Kategória:
 

FRISS CIKKEINK

Jön az Apple szupervékony iPhone-ja? Megszűnhet az iPhone Plus

Folyamatosan szivárognak ki hírek az Apple-től. Hol a mesterségesintelligencia-fejlesztésekről, hol az iPhone-ról, hol mindkettőről. A legújabbak a 2025 késő őszére esedékes szupervékony iPhone 17-ről szólnak. A változás állítólag akkora lesz, mint az X 2017-es megjelenése volt.

Nagyot bakizott a Google mesterséges intelligenciája

A keresőóriás a múlt héten mutatta be az elmúlt évek legnagyobb dobását, az AI Overview funkciót, ami a Microsoft és az OpenAI chatbot riválisaihoz kívánja felzárkóztatni a céget. A nagy debütálást követő időszakban azonban rengeteg probléma merült fel vele.

Új funkció érkezik a mobilokra, ami figyelmezteti a felhasználót, ha követik

A két tech óriás, az Apple és a Google hétfőn hivatalosan is bejelentette egy új funkció bevezetését, amely értesíti a felhasználókat arról, ha a Bluetooth-kompatibilis eszközök általi nyomkövetést tapasztalnak.

Lájkold Facebook-oldalunkat,
nehogy lemaradj a
legfrissebb bejegyzéseinkről!