spot_imgspot_img
spot_img

Lányos Anyák, anyás lányok – az alapok

-

Article Top Ad (AdSense)

A lányos anyák különleges lehetőséget kapnak az élettől, hiszen nem csak az anyaszerep megannyi szépségét kaphatják meg, hanem újra élhetik saját legbelső vágyaikat is. Az anyaszerep befogadása alapvetően is eredendő, és olyan mélyen nyugvó ösztönökön alapszik, amit még a tudományok sem vizsgálhatnak meg soha alaposan. Nem véletlen a mondás „anya csak egy van”.

Fotó: Pixabay

Ha lány születik a családban anyának

A leginkább társadalmi dogmatika által belénk ivódott alapvetés, hogy a fiúk kemények, markánsak, kissé kockábbak és egyáltalán nincs bennük finomság. Ez egy roppant nagy tévhit. Mindazonáltal ha lány születik a családba, az már eredendően is az aranyosság és a cukiság netovábbja. Mindenki lágyabban és kedvesebben áll hozzá a kicsiny élet összes megnyilvánulásához és egyszerűen nem kérdés az, hogy a világ legédesebb teremtménye áll előttünk. Szó szerint és a szó szoros értelmében mindenki rózsaszínben kezdi látni a világot. A kislány valahogy mindig is a létezés tökéletességének hordozója, aki majdan tovább is viszi a család lágy megvalósulását, fejlődését. Ő egy érzelemtár, benne mindennel, ami meghatározó és követendő.

Fotó: Pixabay

Miért jó a lányos otthonokban az anyáknak

A lányos otthonok máshogy működnek. Ennek egyszerű oka (persze nem lehet általánosítani) , hogy a lányos házakban sokkal többször van csend, béke és nyugalom. A lányos anyáknak megadatott, hogy szemük fénye szépen csöndben, akár hosszú órákon át babákat öltöztet, képeket színezget, könyveket nézeget, pakolászik a szobájában a maga szintjén és eszébe nem jut rohangászni, csapkodni és harsányan jelezni jelenlétét. A gyermekek persze szeretik utánozni szüleiket és azokat a viselkedésmintákat veszik fel, amit látnak. A lányok ugyan ragaszkodnak az apához, mégis azt csinálják, amit az anya. Tehát nekik játék a takarítás, a főzés, a mosás és mindenféle házimunka, mosolyogva teszik azt a „programot” ami a szemünk elé tárul. Egyetlen úgymond nehézség merülhet fel, mely ezekből adódik- a cserfesség. A lányok a legtöbb esetben mindent megmagyaráznak.

Fotó: Pixabay

A lányokat egyszerű elkápráztatni

Ha valami csillogó, vagy rózsaszín az egyszerűen elkápráztatja a lányokat. Erre alapvetően nincs is magyarázat. Legyen az cipő, ruha, egy egyszerű pohár, vagy bármilyen mihaszna dísztárgy – örömük határtalan. Minél harsányabb, figyelemfelkeltőbb színekben pompázik a „valami” , annál inkább felkelti figyelmüket. Nem véletlen, hogy a különféle lányos termékek, játékok alapvető tartozéka a csillám, a csillag, a szívecske, a cukiság bármilyen megnyilvánulási módja. Legyünk őszinték- a kislány ruhák cukik! Csodaszép fodrok, csipkék, szoknyácskák, egyetlen hátránya ezeknek, hogy egyáltalán nem praktikusak. Az viszont megint csak egyértelmű, hogy egy kislány már kiskorában is nő! Szereti, ha jól néz ki és magára vonzza a család, a barátok tekintetét. Ha le szeretnénk nyűgözni a kislányt, nem mellesleg hosszabb időre lekötni a figyelmét, annak a legegyszerűbb módja a csinos ruhák felsorakoztatása, amiből kedvére válogathat. Le fogja kötni hosszú ideig. Amivel lehet a barinők előtt virítani, a színes szoknya az egyik legnyerőbb megoldás!

Annyit hozzá kell tenni – a kislány ruhák, egy picit sem olcsóbbak, mint a felnőttek. Mivel a lányok szeretik megmutatni magukat és ehhez mindig új szettre van szükség, a lányos anyák sok esetben szembesülhetnek az alapvetéssel. Azzal, hogy már ketten vannak, akik ott állnak a tömött szekrény előtt, és azon sopánkodnak, hogy „nincs egy rongyom, amit felvegyek” Alapvető tudnivaló, hogy a fiú gyerekeknél egyáltalán nincs jelentősége, viszont a lányoknál kardinális szükséglet lehet egy tükör a szobájában!

Fotó: Pixabay

A lányos anyák vonzzák egymást

Ahogy a leánygyermek közösségbe kerül, a lányos anyák- mint a mágnes- vonzzák egymást. Szinte saját territóriumot, saját klikket alkotnak, ami egyáltalán nem tudatos, de valahogy mégis megtörténik. Lehet az bölcsöde, óvoda vagy iskola, a lányok és szüleik egyből megtalálják egymást. Az is kétségtelen, hogy a rivalizálás már ekkor megkezdődik amolyan nőies formába zárva, és ez kihathat a szülők viselkedésére is. Az kétségtelen, hogy egy lányos anyának több ízben kell megküzdenie a barátnős válsággal. A barátnők néha a legjobbak, néha pedig a legrosszabbak, s bármelyik is történik, ok okozatiságban- kihatással lesz a lányra. Ez persze komoly kedélyváltozásokkal, sírással, hangulatváltozással ruházza fel a lányokat, ami számukra olyan, mintha tényleg világvége lenne. Erre fel kell készülni!

Fotó: Pixabay

Mi történhet minden nap

A legjobb barátnőből holnapra halálos ellenség lesz. A leggonoszabb csoportból, osztálytársból, pedig a legeslegjobb barinő. Ezekhez az esetekhez óriási mennyiségű érzelem tartozik, zokogás, folyamatos véleménynyilvánítás, fontos találkozó a játszótéren, elkerülendő osztálytárs. A lányok ebben az esetben képesek a legmélyebb depresszióra és a legönfeledtebb örömre is. Mindenképpen hosszú és harsány folyamat, ami akár naponta változó tendenciát mutathat.

Harsány véleménynyilvánítás

Nyávogásra és a figyelem megszerzésére a lányok mindig frappánsan megtalálják a megfelelő okot. Ez rengeteg féle lehet. Viszont a nyilvánosság kivívásának egyik legjobban bevált eszköze- az éles hang használata. A néhány oktávval feljebb emelt, torokba szorított éles hang, megint csak tudatalatti, de alkalmazott megoldás a figyelem felkeltésére. Tulajdonképpen csak úgy, mint a gyermekek hüppögő sírása. Mindig van ok, hogy ne lehessen figyelmen kívül hagyni, és ha ezt tapasztalja egy lányos anya, jobb, ha egyből abbahagy mindent és végig hallgatja a „legfontosabb” mondandót.

Fotó: Pixabay

Ami tegnap a legfontosabb volt, az már nem kell

Alapvetően minden gyermek igyekszik tudatosan, vagy tudat alatt megfelelni a környezetének. Ebbe beletartoznak a szülők,a csoport, vagy osztálytársak. Ezek mind befolyásolják azt, hogy éppen mit tartanak fontosnak. Egy menő játék, baba, akár egyik napról a másikra elveszítheti jelentőségét, és amivel eddig órákon keresztül játszott, már az utálat tárgyává változik. Ez a kedély és értékváltozás persze nem mindennapos, viszont elkerülhetetlen, és a lányoknál fokozott intenzitással robbanhat ki. Ekkor nincs mit tenni- alkalmazkodni kell!

Fotó: Pixabya

A lányok és az anyák mindig tudják

A lányok- mivel nem siklanak el a részletek mellett- általában nagyon jó megfigyelők. Ennek okán már egészen kicsi korban tudják ki kibe szerelmes, és ki kivel és mit csinált. Ezért az biztos, amint kikerülnek a közösségből és hazaérnek, elsődleges igényük lesz arra, hogy mindent elmeséljenek. Ez és ez megfogta a másik kezét, a dadushoz bejött egy csúnya bácsi, az óvónéni barátja a szájára adott puszit… De azt is látják, hogy a szomszéd fiú, a másik csoportban lévő lánnyal bújt el a bokorba, és hogy a homokozóban az egyik lány főzőset játszott, de csak az egyik fiúnak adott az ételekből. Szóval mindent!

A lányos anyukák többsége ezért az esetek 90%-ban minden egyes pletykával képben van, mindent tud a vélt vagy valós esetekről, véleményekről és történésekről.

Szerző: Budafoki Tamás

Képek Pixabay

Rúzsa Magdi őszintén vallott az anyaságról: minden segítségnek örül

Hogyan dolgozza fel egy nő, hogy anya lett?

A szülők mesenagykövetként segíthetik gyermekeik fejlődését

Kategória:
 

FRISS CIKKEINK

Lájkold Facebook-oldalunkat,
nehogy lemaradj a
legfrissebb bejegyzéseinkről!