spot_imgspot_img
spot_img

Antidepresszánssal a Covid ellen? A dohányosokat jobban érinti a vírus?

-

Article Top Ad (AdSense)
Tények, kutatási eredmények, felfedezések. Mind egy cél érdekében, hogy megakadályozzuk a koronavírus pusztítását az emberiségre nézve.
Fotó: Pixabay

Antidepresszánssal a koronavírus ellen

Egy klinikai vizsgálatsorozat alapján az antidepresszánsok hatásosak lehetnek a koronavírus ellen. A minimális költséggel bíró anyag áttörést okozhat a kovid által okozott betegségekben.  A CNN által közzétett hír alapján- a tudósok több mint 1500 embert vizsgáltak meg és a vizsgálat szerint hatásosnak bizonyult a hatóanyag. Nem kis mértékben mintegy harmadára csökkent a súlyos tünetek kialakulása. Maga a hatóananyag, ami által észlelt lehetőségek tényekké váltak Luvox néven forgalmazzák. Eredetileg zavarodottságra, depresszió kezelésére alkalmazzák, viszont a kutatók szerint, kétségtelenül alkalmas a koronavírus fertőzés okozta egyéb tünetekre is. Pozitív hatással bír a gyulladásokra, mely nagy segítség lehet ahhoz, hogy ne kerüljenek a paciensek komolyabb helyzetbe a vírus által. Segítség lehet a kórházi kezelések elkerülésében és a koronavírus által okozott trombózis valószínűségének csökkentésében.
Fotó: Pixabay
A kutatók kiemelten hangsúlyozták, hogy a széles körben elérhető olcsó gyógyszer vélhetően segíthet abban, hogy világszerte csökkentsék a koronavírus miatt kórházi kezelésre szorulók arányát. Bár ez nem áttörés a vírus elleni küzdelemben, mégis rengeteg ember életét mentheti meg, amennyiben azt el is fogadják és alkalmazzák. A kutatások tovább folynak a témában- ezzel újabb frontvonalat indítva a koronavírus elleni küzdelemben.
Gilmar Reis, a téma társszerzője elmondta: „Mivel a fluvoxamin biztonságos, könnyen alkalmazható, olcsó és széleskörűen elérhető, a kutatás eredményei fontos hatással lehetnek a Covid–19 klinikai kezelésének nemzeti és nemzetközi irányelveire.”

Ha dohányos vagy kár a füstért. A covid fokozottan veszélyes neked.

Az, hogy a dohányzás növeli a légzőszervi megbetegedések kockázatát, mindenki által megértett és köztudott tényszerűség. A kutatások által bizonyított tények alapján az is tudható, hogy sokkal veszélyeztetettebbek, mint a nemdohányzók. Ez nem csak a kovidra, hanem az egyéb légúti megbetegedésekre, sőt akár az influenzára is érvényes. Ezt vizsgálták a kutatók és a megállapítások egyértelműen kimutatták, hogy nem csak szervi, hanem szokásrendszeri problémák is okozzák a betegség magasabb esélyét. Az elvégzett kutatások alapján kijelentették, hogy körülbelül 20%-kal nagyobb arányban kapják el a betegséget a dohányosok.
Fotó: Pixabay
A dohányosok sokkal többet érnek az arcukhoz, szájukhoz, mikor rágyújtanak. Ez által mikor nagyobb népsűrűségű környezetben vannak, mint például tömegközlekedési eszközökön, vagy egyéb nagyobb létszámú eseményeken, sokkal könnyebben juttatják szervezetükbe a vírust. A dohányzás -mint tevékenység- a légzőrendszer intenzívebb használatát jelenti, ami nem csak a nikotin szervezetbe jutását eredményezi, hanem egyéb környezeti szennyeződésekét is. Ez akár a vírus is lehet. A dohányzás által keletkező légszennyezés, tehát a füst kifújása, ugyancsak kiemelten eredményezheti a vírus terjedését.
Egészségügyileg mérlegelve- a dohányzás káros hatásai a szervezetre így nem csak általánosságban érvényesek, hanem a tüdőkapacitást, regenerálódási képességet is befolyásolják. Ennek eredményeképpen a dohányzó emberek sokkal jobban kiteszik magukat a fertőzésnek és az általa kialakulható súlyosabb megbetegedésnek.

 

Forrá: MTI/koronavíru.gov

Fotó: Pixabay

Új járványügyi intézkedések

7-ből 1 serdülő szenved mentális betegségben világszerte – friss UNICEF-jelentés

 

Kategória:
 

FRISS CIKKEINK

Lájkold Facebook-oldalunkat,
nehogy lemaradj a
legfrissebb bejegyzéseinkről!