spot_imgspot_img
spot_img

Annoni Zita: Még nem tettünk le arról, hogy fiunknak kistestvére szülessen

-

Article Top Ad (AdSense)

Annoni Zita, Lugosi Dóri, Pál Marci és Tapasztó Orsi – négy véleményvezér, akik a JOY Social Media Award #szülővagyok kategóriája jelöltjeiként nap mint nap tesznek azért, hogy sokszínű családképet ismerhessenek meg követőik. Mind a négyen vallják, hogy szülővé válni, szülőnek lenni önismereti folyamat, amiben az öröm mellett éppúgy helye van nehézségeknek, legyen szó szivárványcsaládról, örökbefogadásról, a lombikozás kihívásairól, vagy Down-szindrómás gyermek neveléséről.

Annoni Zita és férje, Gianni hat évig küzdött azért, hogy gyermekük szülessen, Gianfranco a tizedik lombikprogram során fogant meg, nemrég múlt egy éves. Zita nehezen mesél arról, mit jelent számára az anyaság, tapasztalatból tudja, mennyire fájó ezt hallania annak, aki küzd azért, hogy szülő lehessen. „Korábban akaratlanul is magamra vettem, amikor anyukák arról meséltek, hogy a gyermek érkezésével lett teljes az életük. A sokadik sikertelenség után ilyeneket hallva úgy éreztem, soha nem fogom mindezt átélni. Ostoroztam magam, depressziós lettem, kerültem a gyerek témát” – mondta el a fotós, véleményvezér. „Örülök, hogy ma már én is segíthetek azoknak, akik hozzám fordulnak a saját történetükkel az Instagramon vagy személyesen. Próbálok erőt adni nekik, és együtt örülök velük, ha nekik is sikerül. Van olyan, aki még az ultrahang képet is átküldi – ezt mindig megkönnyezem. Sok sorstársat megmozgatnak a posztjaim, beszélgetnek a témáról, hitet, reményt merítenek egymásból, ez a közösségi média igazi ereje!” Zita elárulta, még mindig nem tettek le arról, hogy fiuknak kistestvére szülessen. „Mindketten testvérek mellett nőttünk fel, így nagyon bízunk benne, hogy érkezik majd egy kis testvér a családba. Mi mindent megteszünk érte!”

Lugosi Dóra (@elegjoanya) háromgyerekes édesanya, aki a social medián keresztül azt szeretné megmutatni a világnak, hogy az élet Down-szindrómával élő gyerekkel is lehet teljes és boldog. „Nagyon nehéz pillanat volt, amikor megtudtuk, hogy Zoárd fiunk egy picit „más”, mint amire számítottunk. De azt hiszem, hogy nagyobb tanítást nem kaphattunk volna az élettől. Számomra a szülőség egy brutális önismereti folyamat, hullámvölgyekkel és magasságokkal. És mindeközben szülőként tapasztalom meg a legnagyobb szeretetet a világon, amit adni és kapni tudok” – mondta el az önmagát speckó anyukaként definiáló blogger.

Lugosi Dóra

Pál Marci hisz abban, hogy egy gyereknek az a legfontosabb, hogy szeretetteljes környezetben nőjön fel. Hogy a család az család, akkor is, ha a szülők történetesen azonos neműek. Hitvallását százezrekhez juttatja ez a social mediának köszönhetően. „Szülővé válni életünk legjobb döntése volt, és az a „szerep”, amiben igazán megtaláltuk a boldogságot. Átadhatjuk azt a rengeteg szeretet és törődést, ami bennünk van. Így lett kerek az élet” – mondta el a családjogi aktivista, A család az család mozgalom társalapítója, a Szivárványcsaládokért Alapítvány kurátora. Azt is kiemelte, hogy szülőség esetleges nehézségeire megoldandó helyzetekként tekintenek, és számukra olyannyira hétköznapi élmény a sok-sok csodás pillanat, hogy nem állnak meg egy gyermeknél, hármat szeretnének – kistestvérre három éve várnak.

Pál Marci

Tapasztó Orsi örökbefogadó anyaként indul az SMA #szülővagyok kategóriájában. „Ameddig nem volt gyermekem, azt mondtam, teljesen boldog leszek akkor is, ha örökbefogadás útján sem jön össze. Most már tudom, hogy a szülőség egy olyan létforma, amit a gyerektelen agyam elképzelni sem tudott” – mondta el a @nemakarokbeleszolni egyik alapítója. Tapasztó Orsi a legnehezebb időszakokról is őszintén vallott. „Hogy melyek voltak a legterheltebb pillanatok? Örökbefogadó szülőként kivárni és nem erőltetni azt, hogy megérkezzen az „anya vagyok” érzés, miközben évek óta arra vágysz, hogy anya lehess. Nagyon nehéz megélni ezt a kettőséget: egy álom teljesült, hol az eufória? Aztán néhány hét vagy hónap elteltével észrevétlenül beszivárog az érzés és marad örökre.”

Tapasztó Orsi

A JOY magazin Social Media Award jelöltjeire a közönség az alábbi oldalon szavazhat: www.joy.hu/sma

 

FRISS CIKKEINK

Új funkció érkezik a mobilokra, ami figyelmezteti a felhasználót, ha követik

A két tech óriás, az Apple és a Google hétfőn hivatalosan is bejelentette egy új funkció bevezetését, amely értesíti a felhasználókat arról, ha a Bluetooth-kompatibilis eszközök általi nyomkövetést tapasztalnak.

Az általános jóllét új pillére az internet lett

A Technology, Mind and Behaviourban publikált globális tanulmány az internet hatásáról eddig ismertekkel szembe menő, új eredményekkel zárult.

Lájkold Facebook-oldalunkat,
nehogy lemaradj a
legfrissebb bejegyzéseinkről!