Anne Hathaway a főszereplő a koronavírusról szóló hollywoodi filmben

-

Az amerikai filmipar sem hagyhatta ki a koronavírus sztorit, egy soha nem látott globális válság idején Hollywoodban nem álltak le a kamerák. Anne Hathaway főszereplésével egy komplett filmet készítettek a COVID járványról, ami nem meglepő módon a Lockdown – azaz lezárás – nevet kapta.

Mi a sztori?

Paxton és Linda egy elégedetlen pár, akik Londonban élnek a COVID-19 járvány miatti lezárás közepette. A házasok éppen egy rendkívül nehéz időszakon mennek át – konkrétan szétköltözni készülnek –  amikor beüt a pandémia. Természetesen a terveik elakadnak, amikor a koronavírus-járvány miatt bezárkózik az egész világ, Linda és Paxton pedig végül kénytelenek együtt tölteni a karantén időszakát. Minden látható benne, amin az elmúlt év során keresztül mentünk, a hirtelen lefagyó Zoom-os online értekezletek, a WC papír és konzerv felhalmozás és –  komolyabb vizekre evezve – a bezártság kapcsolatokra való hatása.

Anne Hathaway és Chiwetel Ejiofor a Lockdown c. filmben
Anne Hathaway és Chiwetel Ejiofor a Lockdown c. filmben | Fotó: Variety

Hathaway szerint karaktere a lezárási időszakban megtalálja önmagát és felszabadul az évek óta ránehezedő terhektől. “Ez a film részben arról szól, hogy a jarvány miatti bezárkózás és lelassulás lehetővé teszi Linda számára, hogy szembesüljön saját magával – ezáltal elengedje és feloldja a régóta hordozott feszültségeit. Legfőképp az útról, hogy hogyan válik teljesen önazonossá és hogyan válik végül szabaddá.” – nyilatkozta a People Magazinnak. 

Lockdown és gyémántrablás

A film elsősorban egy romantikus dráma arról, hogy egy szakítás szélén álló pár hogyan viseli a kényszerű összezártságot. Ugyanakkor egy potenciális rablási tervre épül a cselekmény, ami szerint a házaspár egy gyémántot készül ellopni a londoni Harrods-tól. A közös kalandok és az elkerülhetetlen beszélgetések hatására Paxton és Linda – bár külön utat terveztek – végül úgy döntenek, hogy átértékelik kapcsolatukat.

Linda egy  divatcég vezérigazgatója, ezért kapcsolatban áll a luxuscégeket is forgalmazó üzletlánccal. Végül elárulja férjének, hogy a Harrods pincéjében egy 3 millió font értékű gyémánt található, amelyet névtelen vevőnek adtak el, és az üzlet a helyszínen csak egy másolatot tart. Ő és Paxton megállapodnak abban, hogy magukhoz veszik az igazi gyémántot, és hamisat küldik el a New York-i vevőnek, az így szerzett pénzt pedig megosztják a NHS (Nemzeti Egészségügyi Szolgálat – Anglia) és maguk között. A dolgok végül nem pont úgy alakulnak, ahogyan azt elképzelték, de kihagyjuk a spoilert, az HBO Max kínálatában elérhető a film. És lássuk az előzetest:

 

FRISS CIKKEINK

Hirdetés

Lájkold Facebook-oldalunkat,
nehogy lemaradj a
legfrissebb bejegyzéseinkről!