Ahol az ég és a föld összeér

-

Negyedik alkalommal dobja piacra a svéd Fjällräven márka a limitált számban elérhető Kånken Art hátizsákokat. A „Free Horizon” elnevezésű kollekciót a hagyományokhoz hűen egy svéd művész, Tekla Evelina Severin alkotta meg, aki a horizont egyszerű, mégis lélegzetelállító formavilágát ötvözte az ikonikus Kånkenek évtizedek óta változatlan kialakításával. A hátizsákokból származó bevétel egy részét a márka ismét a természetvédelmi projekteket támogató Arctic Fox Initiative programnak ajánlja fel.

Az 1978-ban bemutatott Kånken hátizsákok eredetileg svéd iskolásoknak készültek, azonban tartós kialakításuknak és sokoldalú funkcionalitásuknak köszönhetően hamarosan világszerte az egyik legnépszerűbb Fjällräven termékké léptek elő. A hátizsákok a kezdetektől szinte változatlan dizájnnal, ám különböző színű, anyagú és méretű darabokkal szolgálták a városi kalandorok mindennapjait. Az idei év újdonságaként a Kånken termékcsalád ismét limitált kiadású hátizsákkal bővült: a márka negyedik alkalommal dobta piacra az egyediséget és az önkifejezés szabadságát hirdető legújabb Kånken Art kollekciót. 

A különleges hátizsákokat ezúttal a svéd kolorista, dizájner és fotós, Tekla Evelina Severin tervezte, aki a Kånkent használta festővászonként a természethez fűződő kapcsolatának bemutatására. A „Free Horizon” elnevezésű kollekciót a különböző természeti formák és terek inspirálták, különösen a föld és az ég találkozásaként kialakuló horizont tett nagy hatást a tervezőre. A nyitott, állandó, ám mégis örökké változó természeti kép és a Kånken táskák változatlan kialakításának ötvözésével időtálló és stílusos darabok jöttek létre, amelyek kifejezik a márka és a dizájner elköteleződését a természet iránt. Az április 22-től kapható hátizsákok három megnyugtató árnyalatban kerülnek a boltok polcaira, amelyek a szigetvilágok rögös szikláit és a rózsaszín naplementében fürdőző vibráló pipacsmezőket idézik meg.

Megtisztelő volt a Fjällräven felkérése, hiszen hasonlóan gondolkodunk a természeti értékek védelméről. Ugyancsak egyetértettünk a márkával abban, hogy a dizájn nagy szerepet játszik a termék fenntarthatóságában és megnövelt élettartamában, hozzájárul a funkcionalitáshoz, a tartóssághoz és az időtálló minőséghez is. Remélem, hogy a látóhatárt idéző Kånkenek sokakat ösztönöznek majd arra, hogy induljanak el a szabadba, és fedezzék fel a természet elképesztő színeit és formáit – mondta Tekla Evelina Severin, a 2022-es Kånken Art kollekció tervezője.

Az elmúlt évekhez hasonlóan a márka a limitált kiadású Kånken Art hátizsákokból származó bevétel egy százalékával közvetlenül a Fjällräven Arctic Fox Initiative programot támogatja. Az innovatív kezdeményezés olyan nonprofit projekteknek nyújt anyagi segítséget, amelyek a természet megóvását tűzték ki célul, legyen szó állatvédő, túrázást népszerűsítő vagy az óceánok megtisztításán dolgozó szervezetekről. 

 

FRISS CIKKEINK

Hirdetés

Lájkold Facebook-oldalunkat,
nehogy lemaradj a
legfrissebb bejegyzéseinkről!