spot_imgspot_img
spot_img

Több mint 100 órán át festették ennek a Rolls-Royce-nak a motorháztetejét

-

Article Top Ad (AdSense)

Akár úgyis felfoghatjuk, hogy a környezetvédelem ügyét szolgálja a naprendszert is magán viselő egyedi Rolls-Royce Wraith, ami Abu Dhabiban fogja feldobni az alapból sem szegényes utcaképet.

A fenti állítás azért kicsit erőltetett, akárhogy is nézzük. 6.6 literes, turbós V12-es erőforrás mozgatja a kifinomult túrakupét, szóval a Wraith sok minden, csak éppen nem gazdaságos vagy környezetbarát. Ettől még a tehetős tulajdonos persze szeretheti bolygónkat és legfőképp annak azon szegletét, ahol él, és miért ne hirdethetné mindezt a kocsija megjelenésével? Abu Dhabiban így fog tenni az, aki átveszi majd a nemrég bemutatott egyedi Wraith-et.

Az autót a brit elitmárka egyedi igényekre szakosodott részlege, a Bespoke Rolls-Royce szabta személyre. A vezetőtervező Michael Bryden elmondta, hozzászoktak a komoly és grandiózus víziókhoz, de ez a feladat számukra is új perspektívát igényelt. Makroszinten a teljes naprendszert tartották szem előtt a Nappal és a bolygókkal egyetemben, míg mikroszinten az ügyfél lakóhelye, az-az a Közép-Kelet került a középpontba.

Fotó: Rolls-Royce

A szóban forgó kocsi fantázianeve „Wraith – Inspired By Earth”, vagyis a bolygó által inspirált Wraith. Nem túl fantáziadús, jegyezzük meg, ugyanakkor kétségkívül fedi a valóságot. A fényezés királykék, amivel a vízre kívánnak rímelni, hiszen az borítja földünk 75 százalékát.

A leglátványosabb dobás a motorháztető fényezése: a Közép-Keletet láthatjuk rajta egy műholdkép formájában. Középpontban az Egyesült Arab Emirátusok, de az airbush technikával felvitt kép kiterjed a Vörös-tengerre, az Arab-tengerre, valamint az Ománi-öbölre. A kézzel készült dekoráció elkészítése több mint 100 órát vett igénybe – vélhetően ennek megfelelő felárat írtak a számlára is.

Fotó: Rolls-Royce

Finom részlet továbbá az autó vállvonalán végigfutó zöld dekorcsík – szintén kézzel vitték fel -, melyben megfigyelhető a Nap, valamint a naprendszer nyolc bolygója: a Merkúr, a Vénusz, a Föld, a Mars, a Jupiter, a Szaturnusz, az Uránusz és a Neptunusz.

De mi van odabent?

A Wraith utasterében már a Föld felületére fókuszáltak, valamint az azt benépesítő emberi életre és a természetre. Az üléseket olyan bőrrel vonták be, ami az Emirátusok sivatagjait idézi fel, míg a kék részletek és betétek a folyókat, tavakat imitálják. A fehér RR monogrammal és varrással a felhőket és az áttetsző vizet kívánták megjeleníteni.

A hátsó ülések között atmoszferikus felhőkbe botolhatunk, amiket Photoflash technológiával valósítottak meg, míg a műszerfal díszbetétjén a Közép-Kelet műholdképe köszön vissza – ismét csak airbush-nak köszönhetően. És végül: ha Rolls-Royce, akkor tetőkárpit csillagfénnyel. Ebben a Wraith-ben mindez a naprendszerről szól, középpontban a Nappal.

Mert mindenki szereti a „legeket”:

Sportkocsi, kilátással: rekorddöntés közben még repkednek is feletted (videó)

 

FRISS CIKKEINK

Lájkold Facebook-oldalunkat,
nehogy lemaradj a
legfrissebb bejegyzéseinkről!