spot_imgspot_img
spot_img

A zöld munkahely sok üzleti előnnyel jár

-

Article Top Ad (AdSense)

A zöld munkahely, a fenntartható és környezetbarát kezdeményezések nem pusztán divatos hóbortok, hanem egy nagyon ösztönző új gondolkodásmód.

A legtöbb munkahely nagyvárosi környezetben van, amely hozzájárul a stresszes munkakörnyezethez. Ugyanakkor kutatások kimutatták, hogy egy zöldebb munkahely valódi üzleti előnyökkel jár egy vállalkozás számára. A többmilliárdos vállalatok, mint az Amazon vagy a Google óriási jelentőséget tulajdonít a zöld munkakörnyezetnek és a beltéri zöld területeknek, és a nagyvilágban a munkahelyek és több kisebb vállalkozás is egyre több módot találnak arra, hogyan őrizhetik meg a természetes zöldterületeket és hogyan lehetnek még fenntarthatóbbak. Mert ők már tudják, hogy ennek számos előnye van.

Javítja a brand megítélését

Az ügyfelek vagy vásárlók nagyobb valószínűséggel vásárolnak terméket vagy szolgáltatást olyan vállalattól, amely figyelembe veszi a környezetre gyakorolt hatását, és egyre többen részesítik előnyben azokat a vállalkozásokat, amelyek értékekkel összhangban működnek. Tehát, ha tisztában vannak azzal, hogy egy társaság szem előtt tartja a környezeti hatásokat, akkor az ügyfelek hajlamosabbak tőlük vásárolni.

Növekszik a termelékenység és csökkennek a költségek

A fenntartható üzleti gyakorlatok kialakítása ésszerű és hatékony működést eredményez. Így a vállalat erőforrásokat takarít meg, ami növeli a munkavállalók termelékenységét és csökkenti a költségeket. Egy zöld munkahely bizonyítottan csökkenti az alkalmazottak átlagos betegnapjait, így téve őket termelékenyebbé. Plusz a munkavállalók elégedettebbek lesznek és szívesen dolgoznak hosszú időn át a cégnél.

Növeli a munkaerő toborzásának és megtartásának esélyeit

A jövőbeli alkalmazottak olyan munkahelyeken szeretnének majd dolgozni, amelyek szem előtt tartják a ökológiai lábnyomukat. Különösen az a fiatal generáció, amelyik már a környezetvédelemről szóló üzenetekkel nő fel. Mindemellett azoknak a munkahelyeknek, amelyek proaktív szociális és ökológiai programokkal rendelkeznek boldogabb és hűségesebb munkavállalóik vannak.

zöld munkahely
Fotó: Gregg Bakker/unpslash.com

Javulnak a pénzügyi és befektetési lehetőségek

A befektetők figyelembe veszik egy vállalat fenntarthatósági és környezetvédelmi értékeit is. Pénzügyi és befektetési elemzők szerint a fenntarthatósági tervek alapvető kritériumok az értékelésnél. Tehát az energiatakarékos stratégiákkal nem csak a költségeket lehet csökkenteni, hanem profitot is szerezhetnek azáltal, hogy vonzzák a befektetőket.

Csökken a hulladéktermelés és a karbonszennyezés

Természetesen a fenntarthatóság munkahelyi környezetbe való átültetésének fő előnye a szén-dioxid kibocsátás minimalizálása és az energiahatékonyság javítása a bolygónk és a jövő generációi számára.

Így lehet egy munkahely fenntartható

  • Csökkentsük az energia és vízhfelhasználást: minél több természetes fénnyel, energiatakarékos izzók használatával és víztakarékos gyakorlatok ösztönzésévél.
  • Válasszunk fenntartható beszállítókat: irodaszerek esetében fontoljuk meg az újrahasznosított vagy környezetbarát anyagokból készült termékeket, vagy még jobb a papírmentességre való törekvés, amely jelentősen csökkenti a keletkező hulladékot is.
  • Az irodába történő utazás zöldebbé tétele: A közösségi autómegosztás kiváló módja a szén-dioxid kibocsátás csökkentésének, ráadásul pénzt is megtakaríthatunk. Ösztönözhetjük az alkalmazottakat egyéb zöld közlekedési módok, például kerékpár használatára, amelyek vásárlásához kaphatnak támogatást, amelyekhez a munkahelyen tárolóhelyeket lehet kialakítani.
  • Növények, növények és még növények: Az exeteri egyetem pszichológusainak tanulmánya szerint minél több a növény egy munkahelyen annál jobb a munkavállalók hangulata. A növények ráadásul csökkentik a munkahelyi levegő-és zajszennyezést, különösen ha nyitott terű munkahelyről van szó.

Ha tetszett, itt további érdekes olvasnivalót találsz a témában:

Ha meg akarod tartani a dolgozókat, akkor új stratégia kell

 

FRISS CIKKEINK

Új funkció érkezik a mobilokra, ami figyelmezteti a felhasználót, ha követik

A két tech óriás, az Apple és a Google hétfőn hivatalosan is bejelentette egy új funkció bevezetését, amely értesíti a felhasználókat arról, ha a Bluetooth-kompatibilis eszközök általi nyomkövetést tapasztalnak.

Az általános jóllét új pillére az internet lett

A Technology, Mind and Behaviourban publikált globális tanulmány az internet hatásáról eddig ismertekkel szembe menő, új eredményekkel zárult.

Lájkold Facebook-oldalunkat,
nehogy lemaradj a
legfrissebb bejegyzéseinkről!