spot_imgspot_img
spot_img

A világsztár, Sean Penn Ukrajnába utazott a háborúról tudósítani

-

Article Top Ad (AdSense)

A világsztár személyében értékes segítséget kaptak az ukránok ahhoz, hogy a világ még jobban odafigyeljen az orosz invázióra. Sean Penn azért utazott Kijevbe, hogy személyesen dokumentálja a konfliktust, és megossza a világgal a tapasztalatait.

Nem ez az első alkalom, hogy a színész-rendező újságíróként foglalkozik Ukrajnával, a keleti régióban kialakult helyzettel. Már 2021 novemberében is ellátogatott az országba, hogy VICE Studios dokumentumfilmjéhez az orosz invázióról forgasson. Ekkor Donyeck régió közelében az ukrán fegyveres erők frontvonalait látogatta meg. Harci felszerelésben készült fotói bejárták a világsajtót.

Csütörtökön visszatért

Az Ukrán Elnöki Hivatal csütörtökön jelentette be az érkezését, és egyben köszönetét fejezte ki neki.

„A rendező kifejezetten azért érkezett Kijevbe, hogy rögzítse az Ukrajnában jelenleg zajló eseményeket, és elmondja a világnak az igazságot Oroszország országunk elleni inváziójáról. Sean Penn is azok közé tartozik, akik támogatják Ukrajna ma Ukrajnában. Hazánk hálás neki a bátorság és őszinteség ilyen megnyilvánulásáért.”- tették közzé.

Mindenkivel beszél

Penn érkezése óta felkereste az elnöki hivatalt, beszélt Irina Verescsuk miniszterelnök-helyettessel, valamint helyi újságírókkal és az ukrán hadsereg tagjaival. Penn olyat tett, amit eddig a konfliktus szemlélői és résztvevői nem mertek: szembeállította egyes nyugati kormányok cselekedeteit Vlagyimir Putyin elnök által elrendelt invázióval – számolt be róla a Newsweek.com.

Az ukrán nagykövetség a Newsweek -nek eljuttatott fényképpel dokumentálta a színész jelenlétét, amint épp egy kormányzati sajtótájékoztatón vesz részt.

Címlapfotó: Dailymail

Kategória:
 

FRISS CIKKEINK

Lájkold Facebook-oldalunkat,
nehogy lemaradj a
legfrissebb bejegyzéseinkről!