spot_imgspot_img
spot_img

A világ legnépszerűbb épületei – Google top 3

-

Article Top Ad (AdSense)

Létezik egy rangsor, amely alapján kiderül, hogy világszerte mely épületekre keresnek rá a legtöbben a Google keresőjében. A domusweb.it oldalának köszönhetően megtudhatjuk a 3 legnépszerűbb épület nevét. Mutatjuk őket.  

 

1. Burdzs Kalifa

A világ legmagasabb épülete, a lélegzetelállító felhőkarcoló, a szupermagas Dubaj-torony, a fejlődő és virágzó Közel-Kelet szimbóluma végzett az első helyen. A Burdzs Kalifa jelenleg a Google kereséseket illetően világszerte ez a legnépszerűbb épület. Olyannyira a legnépszerűbb, hogy 71 országban vezeti a keresési listát. A Burdzs Kalifa sok mindenben leg: itt van a legmagasabban elhelyezkedő mecset, a legmagasabban elhelyezett medence, a leggyorsabb liftek is itt találhatóak, de még a legmagasabb szabadtéri nyilvános kilátó is.

A modern elegancia fellegvárában tényleg megszédül az ember, minden értelemben.

a világ legnépszerűbb épületei
A világ legnépszerűbb épületei a Google keresések szerint kép: Envato Elements

 

2. Eiffel-torony

Az esztétikai élményt illetően sokat vitatott külsejű vasépítmény Párizs szimbóluma. Minden Párizsban játszódó filmben kötelezően megjelenik, a főszereplők otthonának, szállodájának ablaka természetesen az „Öreg Hölgyre” néz. Az Eiffel-tornyot Gustave Eiffel terveztette az 1889-es párizsi világkiállításra.  Az eredeti tervek szerint a „Csúfság” becenevet is megkapó tornyot a kiállítás után lebontották volna. De nem így történt. Bár voltak idők, amikor még fel is akarták robbantani, vagy éppen fegyvereket akartak belőle készíteni a németek, a vastorony tartja magát és 29 országban vezeti a keresési listát, köztük az Egyesült Államokban és Ausztráliában is.

Erről az épületről készült a világon a legtöbb másolat, sőt, ma már szinte mindenkinek van valahonnan egy Eiffel-tornyos hűtőmágnese vagy kulcstartója.

Ebben a cikkünkben érdekességeket is olvashatsz az Eiffel-toronyról : Eiffel-torony

Eiffel torony
A világ legnépszerűbb épületei a Google keresések szerint. kép: Envato Elements

 

3. Tádzs Mahal

Az Indiában megcsodálható Tádzs Mahal egyike a világ hét új csodájának. Nagyjából 8 millió ember látogat el ide évente. De természetesen ennél sokkal többen keresnek rá a neten. Nem csoda, hogy szeretnek az emberek képeket nézegetni a mesébe illően szép sírboltról. A szeretet szimbólumaként is számon tartott mauzóleumot ugyanis drágakövek és freskók díszítik, ugyanakkor a története is megkapó. Az indiai Agra városának egyik világszerte ismert ékessége Dzsahán sah parancsára készült el, aki halott felesége emlékét szerette volna megőrizni az örökkévalóságnak. Mumtáz Mahal a sah kedvenc felesége volt, aki 14. gyermeke szülése során halt meg (1632), miközben hadjáratba kísérte urát. Halálát követően a sah búskomorságba esett, elhanyagolta a birodalom ügyeit.

A Tádzs Mahal előtt elterülő pompás kert és az épületet visszatükröző vízfelület is a csodás látvány része.

a világ legnépszerűbb épületei
A világ legnépszerűbb épületei a Google keresések szerint. kép: Envato Elements

forrás: https://www.domusweb.it

Kapcsolódó cikk:

Érdekes boldogságfilozófiák a világ több pontjáról

Kategória:
 

FRISS CIKKEINK

Lájkold Facebook-oldalunkat,
nehogy lemaradj a
legfrissebb bejegyzéseinkről!