A világ legfurcsább Guinness rekordjai

-

Az első Guinness rekordokat összegző könyv 1955-ben került a könyvesboltok polcaira, és a legek gyűjteményének sikere azóta is töretlen. Minden benne szereplő érdekesség világunk szélsőségeit mutatja be, örök klasszikus például a Föld legmagasabb embere vagy legnehezebb járműve. A kötetbe viszont olyan meghökkentő eredményekkel is bekerülhetünk, amiktől egészen biztosan leesik  majd az állunk.

A legtöbb tetoválással rendelkező

Ismerjük meg az új-zélandi Lucky Diamond Rich-et aki 16 évesen varratott először magára, és azóta több, mint 1000 órát töltött el tetoválószalonokban. Ha ránézünk máris egyértelmű, hogy nem a recepción dolgozott: a testén már nincs is szabad hely, annak egész felületét tetoválás borítja. Pontos számot nem is tud mondani az extrém férfi, nehéz is lenne, mivel még a szemhéj, a lábujjak közötti vékony bőr és a fül belső részei sem úszták meg a varratást. Egy Avatar szereplőválogatáson minden bizonnyal tarolt volna, de egy zombis horrorfilmben is nagy sikerre számíthatna.

Forrás: Guinness World Records

Kismalac a csúcson

A tetováltság bajnoka után jöjjön egy kis cukiság, ami azonnal levett minket a lábunkról. A Joy nevű kismalac előkelő helyet foglal el az állatok birodalmában: ő tudja a legtöbb trükköt (egészen pontosan 13-at) kivitelezni egy perc leforgása alatt és ezzel a teljesítménnyel 2018-ban be is került a Rekordok Könyvébe. Nagyon szívesen elbeszélgetnénk az állat gazdájával a kiképzés rejtelmeiről, hiszen Dawn Bleeker malackájával akár leforgathatná a Babe új kiadását. Joy jelenleg 5 éves, mutatványait itt lehet megtekinteni.

Forrás: Buzzfeed

A leggyorsabban tésztát evő lány

Micsoda titulus, ugye? A büszke tulajdonosa Michelle Lesco, aki valamilyen hajmeresztő oknál fogva az egyik reggel úgy ébredt fel, hogy meg kellene dönteni a szélsebes tésztaevés rekordját. Bizonyára legtöbben nem nagyon értjük miért, mindenesetre a gondolat sikeres volt és az amerikai lány bekerült a 2017-es Guinness könyvbe. A képen látható hölgynek mindössze 26.69 másodpercre volt szüksége ahhoz, hogy elpusztítson egy nagy tál spagettit egy arizonai jótékonysági rendezvény keretein belül.

Forrás: Guinness World Records

A legtöbb piercing tulajdonosa nőként

A túlzásba esett kifejezésnek egy egészen új jelentést ad 55 éves Elaine Davidson. A brazil hölgyemény 1997-ben kapott rá a teste átfúratására, amikor is beszerezte első piercingjét, azóta pedig úgy tűnik nehezen mond le erről a szenvedélyéről. Elaine korábban étteremtulajdonosként dolgozott, de nem a főztjével hanem a testét borító 4 225 db (!) piercinggel került be a Guinness Rekordok Könyvébe, ezáltal pedig a köztudatba. Ahogy látható, nem veti meg az extrém hajszíneket, sminket és a tetoválásokat sem. Ritka, de nem nagyon találunk szavakat…

Forrás: Dailymail

Star Wars gyűjtemény a javából!

Kockák figyelem, a következő rekord tetszeni fog! Steve Sanswee 2015-ben került be a rekordok könyvébe a valaha létező legnagyobb Star Wars gyűjteményével. Már ekkor is  több mint 90.000 darabbal rendelkezett a kollekció. Becslések szerint mára ez a szám 300 000 felé emelkedett. Steve fanatikus Csillagok háborúja rajongó, az első zsákmánya pedig egy Lucasfilm promóciós füzet volt, amit egyik kollégája dobott ki a kukába. A sci-fi rajongó máris kikapta a kincset onnan és el is kezdődött a galaxis legnagyobb gyűjteményének megszületése. Legértékesebb tagja pedig valószínűleg az az eredeti Darth Vader jelmez, amit a forgatások során is használtak.

Forrás: Jedi Insider

Éljen a szerelem!

Valószínűleg ez járt a fejében annak az elszánt párnak akik elhatározták, hogy rekordot állítanak leghosszabb csókolózás kategóriában. Ekkachai and Laksana Tiranarat sikerrel jártak, és teljesítményükkel 2013-ban rekorderekké váltak. A hosszas csókcsatára éppen egy Valentin napi rendezvénysorozaton került sor, pontos időtartama 58 óra, 35 perc és 58 másodperc. Kitartásukat a Guinness-Rekord cím mellett pénzjutalommal és két gyémántgyűrűvel is jutalmazták a szervezők.

Forrás: People’s Daily

A méhész

Na nem a normális, “méztermelő” értelemben….She Ping egy kínai farmer, aki arról lett híres, hogy egy világrekord-kísérlet során a méheket használta ruhaként. Vagy takaróként. A számok egészen elképesztőek: körülbelül 331.000 méh borította a férfi testét, amelyek tömege összesen 33,1 kilogramm közeli volt. Természetesen ez az őrült mutatvány Guinness-rekordot ért.  Hogy ezt miért és hogyan és egyáltalán minek, azt el sem tudjuk képzelni, mindenesetre irigyeljük a férfi bátorságát.

Forrás: News18

Desszert 7 millió forintért?

Igen, ilyen is van. A Guinness Rekordok Könyvében jelenleg a The Frrrrozen Haute Chocholate fantázianéven kapható fagylaltkehely foglalja el a legdrágább édességnek járó helyet. A potom 25.000 dollárba kerülő finomság 2007-ben került az élvonalba a New York állambeli Serendipity Étterem menüjének részeként. A Föld legdrágább kókuszrostjaiból és temérdek ehető aranyból állítják össze a luxusfagyit, ami egy szintén ehető arannyal bélelt kehelyben szolgálnak fel. És mi mással ennék, mint gyémánttal kirakott aranykanállal.

Forrás: E-online

Ha kíváncsi vagy a jelenleg elérhető legjobb okostelefonok listájára is, mindenképp nézd meg ezt a cikkünket!

Kategória:

KIADVÁNYAINK

 

FRISS CIKKEINK

Hirdetés

Lájkold Facebook-oldalunkat,
nehogy lemaradj a
legfrissebb bejegyzéseinkről!