A vadonatúj NX új fejezetet nyit a Lexus számára

-

A vadonatúj NX új fejezetet nyit a Lexus számára, ugyanis külső és belső formatervével, valamint hajtásláncaival egyaránt új irányokba tart, beleértve a Lexus történelmének első plug-in hibrid hajtását. A továbbfejlesztett menetdinamika még élvezetesebb és közvetlenebb vezetési élményt kínál, az új generációs médiarendszerek és kapcsolódási lehetőségek pedig szorosabb köteléket fonnak a felhasználó és a jármű közé. Fejlett technológiák fokozzák a biztonságot, a kényelmet és a praktikumot.

A Lexus NX előző generációja

Az elődmodell különösen sikeresnek bizonyult a Lexus számára Európában: 2014-es bemutatkozása óta több mint 170.000 példány talált belőle gazdára. A felhasználók legtöbbje új ügyfél volt a Lexus számára, így az NX előző generációja különösen nagy mértékben járult hozzá a márka növekedéséhez a régióban.

Erre a sikerre épít az új generáció, amely kimagasló minőségű terméket kínál azon ügyfelek számára, akik a megszokottnál többet várnak autójuktól. A vadonatúj Lexus NX teljes mértékben újjászületett.

A modell céljait és elkötelezettségét hűen tükrözi a menetteljesítmények, a menetdinamika és a hatékonyság terén elért hatalmas előrelépés; ennek mértékét jól mutatja, hogy vadonatúj NX alkatrészeinek 95 százaléka megújult.

A Lexus mindeközben megtartotta emberközpontú szemléletét, ami kulcsfontosságú tényezőként jelentkezik az új NX minőségében, és amit az „Élje át a pillanatot” filozófia határoz meg. A június 12-i hivatalos premiert követően a vadonatúj NX piaci bevezetése 2021 utolsó negyedévében kezdődik meg az európai piacokon. 

A fejlesztési koncepció

  • Az „Életerő és technológia” koncepció a dinamikus agilitást modern technológiákkal egyesíti
  • Az autó megjelenése az első lépést jelképezi a Lexus márka átalakulásában, amely új hozzáállást hoz el a termékfejlesztés, a formatervezés és a tesztelés tekintetében

„Életerő és technológia” – ez a kifejezés megtestesíti a vadonatúj NX fejlesztési koncepciójának alapját. Az életerő a modell dinamikáját fejezi ki, a technológia pedig a modern innovációk jelenlétére utal.

Takeaki Kato, a típus főmérnöke így magyarázza:

„Az új NX fejlesztésének középpontjában az állt, hogy a modell tökéletesen megfeleljen az ügyfelek különböző életstílusának a világ minden pontján. Mindezt legfőbb erősségei teljes megújulásával teszi, beleértve az elektrifikációt, a formatervet, a vezetési élményt és a fejlett technológiákat, amelyek magasabb szintre emelése még vonzóbbá teszi a típust.”

A vadonatúj NX

Ez a hozzáállás fontos előrelépéseket hozott, beleértve az új formanyelvet, a Lexus történelmének első plug-in hibrid (PHEV) autóját, egy összekapcsolt és különösen élvezetes vezetési élményt a Lexus Driving Signature jegyében; egy lényegre törő, intuitív vezetőteret, amely az új Tazuna architektúra alapján készült, valamint a fejlett, emberközpontú technológiák használatát a kimagasló biztonság és kényelem érdekében.

A vadonatúj NX fejlesztési programja fontos változásokat hozott a Lexus járműfejlesztésében: a digitális modellezés és a különféle, új számítógépes technológiák használatával a mérnöki tervezés során még magasabb szintű minőségbiztosítás vált lehetővé. Ugyanakkor a kézműves Takumi eljárások éppúgy alapvető részét képezik a legmagasabb szintű érzékelhető minőségnek, amihez a mesterek a világ legkifinomultabb és legtökéletesebb érzékszerveit használják: az emberi látást, hallást és tapintást.

További innováció, hogy a fejlesztésben hivatásos autóversenyzők is részt vettek. A Lexus Shimoyama tesztpályáján így még tökéletesebbre csiszolták a menetdinamikát, különös tekintettel a kormányzásra és a fékezésre. Az új biztonsági és kényelmi technológiák gyors bevezetése is a fejlesztés középpontjában állt, ideális egyensúlyt teremtve a széles kínálat és az ügyfelek számára fontos költséghatékonyság között.

A fejlesztési koncepció elemeit az „Élje át a pillanatot” elv foglalja össze; a Lexus ezzel a szlogennel szemlélteti a vadonatúj NX ébresztette érzelmeket és a modell kivételes vezethetőségét.

A Lexus mint mindenben, a fényezésben is a tökéletességre törekszik

Kategória:
 

FRISS CIKKEINK

Hirdetés

Lájkold Facebook-oldalunkat,
nehogy lemaradj a
legfrissebb bejegyzéseinkről!