spot_imgspot_img
spot_img

A Szputnyik 90%-os hatékonysággal véd a delta variáns ellen

-

Article Top Ad (AdSense)

Legalábbis ezt állítja az oltóanyagot kifejlesztő orosz Gamalaja Intézet, akik a digitális  betegadatokat és az oltottságról szóló dokumentumok alapján jutottak erre az eredményre.

2021. június 29-én, kedden közölték a fejlesztők, hogy az általuk kifejlesztett oltóanyag 90%-os hatékonysággal veszi fel a harcot a delta variáns ellen.

A külföldön aktívan forgalmazott Szputnyik vakcináról már korábban kimutatták, hogy csaknem 92%-ban hatásos a koronavírus eredeti törzsével szemben. A Gamaleja Intézet igazgatóhelyettese, Denis Logunov elmondta, hogy a delta variáns hatékonysági számát a digitális orvosi és oltóanyag-nyilvántartások alapján számították ki – ahogy erről a RIA hírügynökség is tájékoztatott.

Az orosz hatóságok a Covid-19 esetek közelmúltbeli növekedéséért a delta változatot hibáztatták, amelyről azt mondják, hogy az összes új eset körülbelül 90 %-át teszik ki.

A delta variáns egyre több országban okoz problémát, Németországban például egyetlen hét alatt megduplázódott a delta mutáns okozta betegszámok.

Az Európai Betegségmegelőzési és Járványvédelmi Központ véleménye szerint a sokkal fertőzőképesebb delta variáns szakértők szerint nyár végére egész Európában jelen lehet és újabb nagyszámú megbetegedéseket okozhat. Éppen ezért nagyon fontos, hogy minél többen megkapják a második oltásukat, mivel akik csak az első dózist kapták meg, még mindig hajlamosak a delta fertőzésre.

Kategória:
 

FRISS CIKKEINK

Lájkold Facebook-oldalunkat,
nehogy lemaradj a
legfrissebb bejegyzéseinkről!