A pszichológusok legféltettebb titkai- Akarsz beszélni róla?

-

A pszichológusok a titkokkal és misztikummal teli emberi lélek megfejtésére, kiismerésére törekszenek. Ám a pszichológusok is tele vannak kérdésekkel, kételyekkel, ők is megélik az önismereti kríziseket.  Lori Gottlieb saját tapasztalatait osztja meg velünk az Akarsz beszélni róla? című őszinte könyvében. Emberi sorsokat mutat be, és saját szakításának feldolgozásról is szépítés nélkül mesél.

Mert a terapeuta is terápiára szorul, ha összetörték a szívét.

Érdekel, hogy mi történik egy pszichológusnál? Foglalkoztat, hogy vajon a pszichológus mit gondol, miközben a terápián hallgatja a kliensét? Tudtad, hogy a lélekgyógyászok is nagyon össze tudnak omlani lelkileg?  Az Akarsz beszélni róla? könyv ezeket a témákat is érinti olvasmányos, könnyed stílusban.

Démonjai mindenkinek vannak

Lori Gottlieb több New York Times-bestseller szerzője. Los Angelesben él, ott működteti a magánrendelését. Pszichológusként rengeteg élmény, gondolat felgyűlt benne, amit meg szeretett volna osztani másokkal is. Ebben a könyvében a kliensekkel történő terápiás foglalkozások, beszélgetések legizgalmasabb részeibe avatja be olvasóit.

Ez a gondolat nekem nagyon tetszett, akár egy mottó is lehetne a kötethez: „…mert mindenkinek vannak démonjai – nagyok, kicsik, régiek, újak, csendesek, zajosak, mindenfélék”

Gottlieb mély érzésű, szakmailag mindig a fejlődésre törekvő, empatikus nő, akit nagyon megvisel a saját szakítása. Épp ezért úgy gondolja, hogy maga is eljár a veszteség, a hirtelen jött szétválás feldolgozása miatt egy szakemberhez. Furcsa érzések kerítik hatalmába, hiszen kliensként egészen másként reagál, viselkedik, mint terapeutaként. Megtapasztalja, hogy neki is van még mivel szembenéznie a múltját és az emberi viszonyait illetően.

Sorsok és életutak, amikből tanulhatunk

A kötet úgy épül fel, hogy Gottlieb a saját terápiája mellett néhány kliensének fejlődéstörténetét is bemutatja.

A fejezetek címei meghozzák a kedvet az olvasáshoz. Csak pár közülük ízelítőnek: Az okos és a dögös, Kínos találkozások, Énteljesség vs. kétségbeesés, Az ölelés

A pszichológusnő végigvezeti előttünk egy irritáló stílusú sorozatíró terápiáját, egy halálos beteg fiatal nő élettől való búcsúzását, egy idősebb, házasságait megbánó, depressziós nő megújulását is. Ezek az életutak is azt mutatják meg, hogy gyerekkorban a szülői minta mennyi mindenben befolyásol minket később, hogy a párválasztásnál milyen mélyen kódolva vannak a családi mintázatok, hogy az elfojtott dühöt, csalódásokat kezelni kell, és hogy az életben minden kellemes percet meg kell becsülni.

Ha megjött a kedved a könyvhöz, itt tudod beszerezni: https://21.szazadkiado.hu/akarsz-beszelni-rola-lori-gottlieb

A könyv olyan érdekfeszítő és tanulságos, hogy sorozat is készül belőle Eva Longoria főszereplésével.

Szeretnél még lélek témában könyveket olvasni? Ezeket a cikkeinket is Neked ajánljuk:

Szabadszájú önismereti könyvek vagány nőknek

Tabudöntögető pasisztori

 

FRISS CIKKEINK

Hirdetés

Lájkold Facebook-oldalunkat,
nehogy lemaradj a
legfrissebb bejegyzéseinkről!