spot_imgspot_img
spot_img

A noÁr új klipjével mítosz születik

-

Article Top Ad (AdSense)

A noÁr – Magyar című klip, ahogy a kapcsolódó podcast-beszélgetések, werkvideók és az aktivitásra buzdító felhívások, a noÁr Mozgalom minden más ügyéhez hasonlóan, közel kétszáz rendszeres támogató közösségi finanszírozásának eredményeként valósult meg.

Egyfajta bűntudatunk van – jegyezte meg Zsámberger Márton és felsége, Szilvia. A XII. kerületben magyar termelői zöldségeket értékesítő házaspár szerint a bezártság miatt a társadalom minden tagja a koronavírus-járvány áldozatául esett. Szabó Győző karanténvideója szólította meg őket, s a vele való személyes ismeretség miatt kerültek kapcsolatba a noÁr Mozgalom alapítójával, akinek szenvedélye és tempója magával ragadta őket, s akiről barátja csak annyit mondott: „Áron egy forradalmár”. A Toxikomák konyha által szervezett ételosztást követően Szilviáék úgy látták, az étel alapszükséglet, jó naponta tenni érte, de hasonlóan fontos volna élményeket is adni a gyerekeknek. Először egynapos, majd hosszabb kirándulás társszervezői lettek a Hős utcai gyerekeket, majd a Wesley János Általános Iskola tanulóit vendégül látva Regehű Lovastanyájukon. Számukra a noÁr Mozgalom jelenti azt a hiteles közösséget, ahol úgy tudnak adni, hogy aztán közvetlenül lekövethető a visszacsatolás is. A világnézetükkel azonos értékrendet képviselő mozgalommal való együttműködésük során azonnal megjelenik a reakció. „Olyan, mintha személyesen adnánk.”  A rengeteg veszteség ellenére, jószolgálati munkájuk miatt a tavalyi év volt nekik az eddigi legkreatívabb és legszuggesztívebb. „A noÁr azt kéri, legyen egy ügyed, a mi szívügyünk a noÁr” – vallja a házaspár.

A sok kicsi ügyre megy. A noÁr ügye, hogy legyen egy ügyed. És akad olyan is, akinek a noÁr az ügye – fogalmaz Molnár Áron, a noÁr Mozgalom alapítójaEddig majdnem kétszáz rendszeres támogatónk van. Elképesztően nehéz időszak ez, de egy új mítoszt hozunk most közösen létre. Ez a mítosz a figyelemre, a párbeszédre, a kritikus gondolkodásra, a tettekre és a szeretetre épül. Így leszünk egy szabad és nyitott ország tudatos és cselekvő állampolgárai. Együtt.

Kategória:
 

FRISS CIKKEINK

Lájkold Facebook-oldalunkat,
nehogy lemaradj a
legfrissebb bejegyzéseinkről!