A negyedik hullám lassú és elhúzódó lehet

-

Merkely Béla reggeli nyilatkozata szerint elképzelhető, hogy szükség lesz további korlátozásokra a negyedik hullám miatt, de ezek elsősorban az oltatlanokra vonatkozhatnak majd.

“Az oltatlanok természetesen jóval nagyobb veszélynek vannak kitéve (…), huszonötször valószínűbb, hogy bekerül egy oltatlan egy kórházba, huszonötször nagyobb a  valószínűsége, hogy meghal koronavírus-fertőzésben” – hívta fel a figyelmet a rektor Kossuth Rádióban elhangzott nyilatkozatában.

A delta variáns sokkal fertőzőbb

Hozzátette, hogy az oltatlanok nem reménykedhetnek abban, hogy a nyájimmunitás megvédi majd őket, hiszen a koronavírus folyamatosan mutálódik. Ez a delta variáns esetében azt jelenti, hogy egy ember átlagosan nyolc embert fertőzhet meg, míg ez a szám az első vuhan-i vírus esetében még 2,5 volt.

Harmadik oltás

Merkely Béla elmondta továbbá azt is, hogy a harmadik oltást elsősorban 60 év felettieknek vagy legyengült immunrendszerű embereknek ajánlja. Ezt a harmadik oltást a második vakcina után négy hónappal érdemes kikérni.

Hangsúlyozta, hogy jelenleg egyelőre nincs olyan gyógyszeres kezelés, amely hatékonyabb lenne az oltásoknál, amelyekből már több milliárd adagot beadtak és még nem érkezett hír esetleges mellékhatásokról. Vagyis az oltások biztonságosnak mondhatók.

 

Kategória:
 

FRISS CIKKEINK

Hirdetés

Lájkold Facebook-oldalunkat,
nehogy lemaradj a
legfrissebb bejegyzéseinkről!