spot_imgspot_img
spot_img

A miskolci Elvis nem csak énekel, hanem amerikai tipusú esküvőket is celebrál

-

Article Top Ad (AdSense)

A miskolci Elvis: Nádaski Attila

” Elvis csak egy része az életemnek, nem vagyok függő”

-Hogyan lesz valakiből Elvis Presley imitátor?

-Amikor gyerek voltam, anyukám gyakran hallgatott Elvis Presley dalokat, ez megfogott és megmaradt bennem. 2003-ban Las Vegasban a Sratosphere tower hotelben láttam egy „American Idol” nevű profi imitátor showt. Madonna, Michael Jakson, Elvis, Christina Aguilera, Ricky Martin imitátorok szerepeltek benne. Megismerkedtem és beszélgettem a szálloda Elvis imitátorával, majd átmentem egy másik hotelbe is, ahol egy másik imitátorral ismerkedtem meg. Úgy gondoltam, hogy otthon én is Elvis imitátor leszek, ha majd hazamegyek! Biztos voltam benne, hogy lesz rá igény. Jól gondoltam, 2005 szeptembere óta csinálom.

-Hazajöttél és azonnal nekivágtál? Milyen alaptulajdonságok kellenek hozzá? Ehhez kellett muzikalitás?

-Igen. Jó énekesnek kell lenni és szeretni kell azt, amit csinálsz. Én 27 éves koromban kezdtem el énekelni. Most 49 éves vagyok, és még mindig énekelek, illetve tervezem még a következő húsz évben is.

-Ez komoly beruházást igényelt?

– Egyáltalán nem, ruhát kellett varratni, a zenei alapjaim már megvoltak Vegasból. Megvarrattam a fehér overállt, vettünk hozzá kb. 1500 strasszkövet, amit a feleségem és én varrtunk rá egyesével. Így kb. 35 000 forintba került az egész. Akkor ezzel a ruhával indítottam, azóta négyet készíttettem hozzá.  Az övet díszítő sasok pedig egyenesen Las Vegasból érkeztek.

-A külsődet is át kellett alakitani?

-Kezdetben fekete parókát használtam, de már néhány éve a saját hajam látszik a fellépéseken. Több évtizede felfelé fésülöm, s a pajesz is kötelező.

-Elvis életét is tanulmányoztad?

-Ismertem már, néztem filmeket. Az viszont érdekes, hogy az USA-ban más Elvis dalok menőek. Itthon nekem olyan dalokat kellett a műsorhoz összeválogatni, amit a magyar közönség ismer és szeret, ugyanazt a repertoárt, amit Amerikában láttam nem tudtam átvenni. Itthon a gospelt nem igazán ismerik, pedig Elvis nagyon sok ilyet is énekelt. A hazai közönség inkább a romantikus balladákat és a  rock’ n’ rollt kedveli, amire mulatni, táncolni lehet.

-Hangját is utánoztad?

-Az enyém alapból hasonló az övéhez, de képes vagyok más hangokon is énekelni pl. Charlie, Szécsi Pál és Máté Péter, Frank Sinatra, Michael Buble…

-Mi volt a legnehezebb abban, hogy jó Elvis váljon belőled?

-Fejből megtanultam minden szöveget, a mozgást is sokat gyakoroltam. Megnéztem a koncertjeit, figyeltem hogyan mozog, hogyan énekel, arra törekedtem, hogy hiteles legyen.

Máig emlékszem az első fellépésemre…

Amikor 2005-ben kész volt minden először ingyen léptem fel, hogy megismerjenek. Egymás után születtek az újságcikkek, szép lassan ismertté váltam. TV csatornák hívtak, interjúk készültek velem. Elindult a karrierem, születésnapokra, falunapokra rendezvényekre lehetett a produkciót megrendelni.

-Ez lett a főállásod vagy csak hétvégente csináltad?

– Mindig is volt főállásom és a mai napig van, ami ezekben a covidos időkben kifejezetten jól jön. A kezdetekkor hotelben dolgoztam és a rendőrségnek tolmácsoltam, az óta is tolmácsolok négy nyelven. A legutóbbi négy évben zeneiskolában tanítottam éneket, zenét és gitárt.

– 25 showműsor kötődik a nevedhez, vannak olyan műsoraid, ahol a feleséged veled együtt fellép?

-A feleségem képzett énekes, a Miskolci Nemzeti Színházban énekelt, sőt a lányom is klasszikus ének szakra jár Miskolcon a Bartók Béla Szakgimnáziumban. Őt Konstantina Priszcillának hívják, Elvis Presley felesége után kapta a nevét. Feleségemmel 25 féle műsort készítettünk. Elvis, Marilyn, Sinatra, Máté Péter, Szécsi Pál, Cserháti show műsorok, illetve van magyar nóta, operett, mulatós, rock and roll … műsorunk. 1998 óta kollégák is vagyunk.

-Nem hanyatlik Elvis kultusza?

-Nem Elvis örök!

-Mi a legjobb abban, hogy ezt csinálod?

Az, hogy a családomat olyan munkával tartom el, amit szeretek csinálni. Imádok énekelni, és vezetni is. Néha előfordul, hogy 18 órát vagyunk úton, 3-4 fellépésünk van egy nap.

-Las Vegas-i stílusú esküvőket is celebrálsz, ahol Elvisként adod össze az ifjú párt, majd énekelsz…

-Már több mint 40 Las Vegas-i hagyományú esküvőt celebráltam Magyarországon. Ilyenkor a polgári szertartás után a násznép előtt összeadom a párt, akiknek Elvis tízparancsolatát is meg kell fogadniuk. Akik vonzódnak Elvishez és Amerikához, azok rendelik meg általában ilyen típusú esküvőt. Egy pár, akiket tizenvalahány éve adtam össze Las Vegasi Elvis ceremóniával, kimentek Amerikába és egy hónapja kapták meg az állampolgárságot. Néha több évtizednyi házasság után a pár újra megerősíti a fogadalmát, ilyenkor is a Las Vegasi Elvis ceremóniát rendelik meg.

-Melyik volt a legemlékezetesebb és legrosszabb fellépésed?

-A Budai Várban egy kereskedelmi áruházlánc partiján hatalmas bulit csaptunk, a Four Fathers zenekar vokálozott, profi táncosok vettek körül.

Minden fellépésünk sikeres, rengeteg Elvis show után a közönség azt skandálja, hogy  „Elvis él”. Rossz fellépésem még nem volt.

-A Covid miatt feltételezem kicsit Elvis is a háttérbe szorult?

-Igen, a pandémia mindent elvágott. Volt néhány fellépésünk tavaly, de sokkal kevesebb, mint szokott lenni. kb. 30 fellépésünket mondták vissza.Ha nem lenne főállásom most bajban lennék.  Mindketten több lábon állunk, én a zene, ének, gitár tanítás mellett szociális munkás is vagyok a Magyar Ökumenikus Segélyszervezetnél. Ezen kívül egészségügyi szociális munkás mesterszakra is járok a Miskolci Egyetemre. A feleségem is éneket tanít egy általános iskolában.

-Mik a kilátások az idei évre?

-Egyelőre nincsnek lekötött fellépések, ameddig nem nyitnak ki a hotelek, senki sem rendel Elvist.

-Nem fáj a szíved, ha nem veheted fel a jelmezt, és nem bújhatsz a bőrébe?

-Nem nosztalgiázom, hisz rengeteg mindent csinálunk. Mindig abban találjuk meg a boldogságot, ami aktuális.

-Mi lenne, ha soha többet nem bújhatnál Elvis bőrébe?

-Elfogadnám. Nem betegednék bele lelkileg, mert nem vagyok függő. A feleségem azt mondja, hogy itthon bármikor énekelhetek. Szoktunk is együtt énekelni. Kb. 4100 fellépésen vagyunk túl többféle show műsorral, ebből kb. 1500 volt csak Elvis show, így az amerikai világsztár énekes csak egy része az életemnek.

 

 

 

Kategória:
 

FRISS CIKKEINK

Lájkold Facebook-oldalunkat,
nehogy lemaradj a
legfrissebb bejegyzéseinkről!