Íme a 2023-as Oscar gála legjobb pillanatai

-

A Minden, mindenhol, mindenkor című film mindent vitt, köztük a legjobb film és a legjobb női főszereplőnek járó díjat.

Michelle Yeoh az első ázsiai legjobb színésznőként írt történelmet, Brendan Fraser pedig elnyerte a legjobb színész díját A bálna című filmben nyújtott alakításáért. A legjobb nemzetközi film díját a Nyugaton a helyzet változtatlan című alkotás nyerte. De nézzük mi minden történt éjszaka a 95. Oscar díj átadáson…

Voltak, akik kék szalagot viseltek…

Az Oscar-díjas rendező, Guillermo del Toro, Cate Blanchett, és a vasárnapi Oscar-díjátadó több résztvevője is kék szalagot viselt együttérzésüket és támogatásukat kifejezve a menekültek számára, akik a háború, konfliktus és üldöztetés elől menekültek el otthonukból. A #menekültekkel elnevezésű kezdeményezés részeként, az ENSZ Menekültügyi Ügynöksége kérte fel a szalagok viselésére del Torót, Blanchettet, a legjobb színész díjra jelölt Bill Nighyt, az „A Nyugaton a helyzet változatlan” rendezőjét, Edward Bergert és a „Szomorúság háromszöge” sztárját, Dolly de Leont.

Jamie Lee Curtis első Oscar díja

Jamie Lee Curtis nyerte a legjobb női mellékszereplőnek járó Oscar-díjat a Mindig, mindenhol, mindenkor című filmben Deirdre Beaubeirdre adóellenőr szerepének alakításáért. A Fészkes fenevadak, a True Lies-Két tűz között és A hal neve Vanda című filmek sztárjának négy évtizedes pályafutása alatt ez volt az első Oscar díja.

Brendan Fraser és A bálna

Az első alkalommal vehette át Brendan Fraser a legjobb színésznek járó Oscar-díjat a  főiskolai oktató szerepéért, amelynek kedvéért több, mint száz kikót hízott. A Samuel D. Hunter darabja alapján készült film középpontjában Fraser Charlie-ja áll, akinek élete utolsó napjaiba tekinthetünk bele, amint volt felesége, elidegenedett lánya, és mások meglátogatják.

Michelle Yeoh történelmet írt

Michelle Yeoh kapta a legjobb színésznőnek járó Oscar-díjat a vasárnap esti ceremónián egy szorongatott feleség, anya és mosodatulajdonos szerepéért, akinek az élete fenekestül felfordul, amikor több párhuzamos univerzumba kerül. Ezzel a győzelemmel ő lett az első ázsiai sztár, aki elnyerte a legjobb színésznőt az Oscar-díj 95 éves történetében. Ja, és mindezt hatvanévesen.

Mindig, mindenhol, mindenkor

A Mindig, mindenhol, mindenkor című sci-fi és akciódráma nyerte többek között a legjobb filmnek járó díjat, de itt nem állt meg a díjeső. A Daniel Kwan és Daniel Scheinert által rendezett film lett az Oscar este favoritja. Összesen 11 Oscar-jelölést kapott.

Tisztelgés a filmipar elvesztett szereplői előtt

Az Oscar-díj átadásával tisztelegtek a filmipar azon fő alakjai előtt, akik az elmúlt évben vesztett el a világ: olyan sztároktól, mint Olivia Newton-John (Pomádé, Xanadu), Angela Lansbury (Gázláng, Gyilkos sorok), a francia rendező, Jean- Luc Godard, az olasz ikon, Gina Lollobrigida, valamint Irene Cara, Kirstie Alley, Robbie Coltrane.

 

 

FRISS CIKKEINK

Hirdetés

Lájkold Facebook-oldalunkat,
nehogy lemaradj a
legfrissebb bejegyzéseinkről!