spot_imgspot_img
spot_img

Horvátország a legbiztonságosabb mediterrán úti cél

-

Article Top Ad (AdSense)

A mediterrán térségen belül jelenleg Horvátországban a legkedvezőbb a járványügyi helyzet!

Az Európai Betegségmegelőzési és Járványvédelmi Központ (ECDC) adatai szerint Horvátországban a jelenlegi átlagos 14 napos átfertőzöttségi arány 100 000 lakosra 33,7, ami azt jelenti, hogy a többi mediterrán nyaralócélponttal összehasonlítva jelenleg Horvátországban a legkedvezőbb az járványügyi helyzet.(2021. július 23.)                                                                            

A horvát tengerpart teljes hosszában mindent megtesznek annak érdekében, hogy az ország tengermelléki régiója visszatérjen a zöld kategóriába, míg Horvátország teljes kontinentális része továbbra is a zöld zónában van.

A nemzeti válságstáb további, a gyülekezési feltételekre vonatkozó járványügyi intézkedéseket vezet be, melyek a fertőzés terjedésének lehetőségét hivatottak csökkenteni.

A jelenleg Horvátországban nyaraló közel 860 000 turistából mint egy 740 000 a külföldi vendég, s ez is azt bizonyítja, hogy Horvátországot a külföldiek is biztonságos és jól felkészült turisztikai célpontnak tekintik. A legtöbb vendég jelenleg Isztria, Kvarner, valamint Split-Dalmát és Zadar megyékben tartózkodik, míg a legnagyobb népszerűségnek örvendő úti célok Rovinj, Vir, Poreč, Medulin és Umag.

A turizmusban dolgozók mint egy 70 százaléka van már beoltva, míg az ideérkező turistákat, amennyiben ilyen igényük van, akár Horvátországban is beoltathatják magukat, a helyi lakosság számára kijelölt oltóhelyeken.

Jelenleg mintegy 350 plusz tesztelési pontot állítottak be Horvátország-szerte.

Horvátország
kép:https://croatia.hr/hu-HU

Nikolina Brnjac turisztikai- és sportminiszter elégedett a szezon eddigi eredményeivel és reményét fejezte ki arra nézve, hogy a nyarat sikerül ebben az ütemben végigvinni: „Az év elejétől jó eredményeket könyvelhetünk el a turisztikai forgalmat illetően, ami közel 50 százalékkal haladja meg az elmúlt év azonos időszakában mért számokat. Eddig mintegy 4,5 millió turista több mint 23 millió vendégéjszakát töltött el nálunk, ami az előző év azonos időszakához képest plusz 1,2 millió vendégszámot és közel 7 millió vendégéjszakával többet jelent. Ezek az eredmények minden bizonnyal a turisztikai év megfelelő előkészítésének is köszönhetőek, hiszen idén egy sor olyan intézkedést foganatosítottunk, melyekkel sikerült Horvátországot biztonságos célpontként pozícionálni.”

 

A magyarok legkedveltebb úti céljai: a Kvarner-öböl és Isztria

Az idén eddig több mint 172 000 magyar turista több mint 880 000 vendégéjszakát töltött el Horvátországban, ami az előző év azonos időszakához képest 90% -os növekedést jelent. A legtöbb vendégéjszakát a földrajzilag legközelebbi megyékben (Kvarner és Isztria) regisztrálták, majd Split-Dalmát és Zadar megye következik. A magyarok a legtöbb vendégéjszakát Vir, Rovinj és Crikvenica településeken realizálták, s míg a szálláshelyek típusát tekintve a magyarok leginkább magánszállást vesznek igénybe (az összes vendégéjszakák 45% -a), a legnagyobb növekedést a szállodákban (+150%) és a kempingekben (+ 115%) mérték.

Egyre több magyar választja a hajós turizmust és hajókon történő tartózkodást, a turizmus eme formája szintén nagyobb növekedést mutat a magyar vendégéjszakák tekintetében, mint a magánszállások. A magyar turisták átlagosan 5 napot töltenek el Horvátországban.

Habár a magyar turisták többsége (75%) egyénileg utazik, az utazási irodákkal utazók által eltöltött vendégéjszakák száma mutat nagyobb növekedést, ami azt jelenti, hogy idén több turista választotta az utazási irodák által szervezett utakat, mint tavaly.

Kattints ide: https://www.croatia.hr/hu-HU

Kategória:
 

FRISS CIKKEINK

Új funkció érkezik a mobilokra, ami figyelmezteti a felhasználót, ha követik

A két tech óriás, az Apple és a Google hétfőn hivatalosan is bejelentette egy új funkció bevezetését, amely értesíti a felhasználókat arról, ha a Bluetooth-kompatibilis eszközök általi nyomkövetést tapasztalnak.

Az általános jóllét új pillére az internet lett

A Technology, Mind and Behaviourban publikált globális tanulmány az internet hatásáról eddig ismertekkel szembe menő, új eredményekkel zárult.

Lájkold Facebook-oldalunkat,
nehogy lemaradj a
legfrissebb bejegyzéseinkről!