A média nagyágyúi keresik a legszeretnivalóbb magyar kezdeményezéseket

-

Közeledik az év vége, ami egyet jelent azzal, hogy visszatér az ország legszeretnivalóbb, legötletesebb, legkreatívabb és legizgalmasabb kezdeményezéseit bemutató és díjazó Highlights of Hungary!

A Highlights of Hungary nem verseny, inkább egy seregszemle, nem titkolt célja, hogy az elismerés kultúráját népszerűsítse. Idén emelik a tétet, és meghívnak mindenkit, hogy együtt ünnepeljük ezeket a példaadó kezdeményezéseket, mutatkozzanak meg azok bármilyen apró formában. Ismersz egy szuper pedagógust, akinek hála a gyerekek rajzkészsége látványosan fejlődik?  Egy kórházi nővért, aki bátorságot öntött beléd a vérvételnél? Mutasd meg őket a világnak akár képpel, akár videóval, töltsd fel őket a közösségi média csatornáidra, használd a @highlights.of.hungary említést és a  #mindennapielismerés hashtageket.

Új nagykövetek

Idén a jól ismert arcok mellett új nagykövetek is bemutatkoznak, és bár az élet különböző területein érték el sikereiket, közös felelősségük, hogy megtalálják azokat a hétköznapi hősöket, akik valódi példát tudnak állítani a fiatal generációnak, és akik miatt bárki büszkén vallhatja magát magyarnak. A nagykövetek listáját idén olyan profikkal erősítik, mint Borbás Marcsi, Lobenwein Norbert vagy Bonta Gáspár.

A nagykövetek egy ötvenes listát állítanak össze az általuk legkiválóbbnak tartott emberi kezdeményezésekről, ebből az ötvenből a közönség választhatja ki a kedvencét. Nincsenek kategóriák sem, tavaly például a Vérlovagok, a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület madáratlasza, a jubileumát ünneplő A Padlás című musical, Gyetván Csaba televíziós műsorkészítő és a Székelyföldi Legendárium is a jelöltek között volt.

Tavaly rekordmennyiségű, 98 ezer közönségszavazat érkezett a jelöltekre, melynek eredményeképpen az éjjel-nappal ugrásra kész Vérlovagok vihették haza a Highlights of Hungary közönségdíját, és az ezzel járó kétmillió forintot. Emellett a nagykövetek egymás között is szavaznak a listáról, a mindenki által legszerethetőbbnek és leginspirálóbbnak megszavazott kezdeményezés szintén kétmillió forintot kap, tavaly a nagyköveti díjat a Tulipán Gyermekotthon kapta.

Az idei nagykövetek:

 1. Borbás Marcsi,

Producer, főszerkesztő, műsorszerkesztő

 1. Mádai Vivien,

ELLE magazin főszerkesztő

 1. Rókusfalvy Lili és
  Televíziós szerkesztő-műsorvezető

Rókusfalvy Pál

Nemzeti bormarketingért felelős kormánybiztos, bortermelő, kommunikációs szakember; országos borkulturális fesztiválok és konferenciák ötletgazdája és főszervezője, a Borászok Borásza alapítója

 1. Trellay Levente,

A 100sparks alapítója, a TELEP és a TELEP Galéria, valamint a BUDAPEST  BÄGEL alapítója

 1. Nagy Viktor,

Olimpiai bronzérmes, világ- és Európa-bajnok magyar válogatott vízilabdázó, kapus poszton, Immunetec Proof Kft. alapítója

 1. Lobenwein Norbert,

Kulturális szervező

A Telekom VOLT Fesztivál, a Balaton Sound, a STRAND Fesztivál, a ZamJam, a MOL Nagyon Balaton, a Best of Balaton egyik alapító-főszervezője, korábban a Sziget egyik tulajdonosa, az Akvárium Klub egyik vezetője, a korábban Highlights of Hungary díjra jelölt RoadMovie sorozat és a Lobenwein Galéria alapítója.

 1. Pál István „Szalonna”,
  Kárpátalján született népzenész, a Magyar Állami Népi Együttes Művészeti vezetője, Prima Primissima Közönségdíjas és Érdemes művész

 1. Partos Bence,

Mindset Pszichológia alapító-tulajdonos

 1. Bonta Gáspár

Designer, 360 design Budapest programigazgatója, Hype and Hyper lapigazgatója

 1. A Highlights of Hungary csapata

Oláh Zsanett, Tomka Emese, Mihályi Réka

fotók: Sárosi Zoltán

Indul a 2023-as állatvédelmi oktatási pályázat

Bővül a Szentkirályi Tehetségprogram: fiatal tervezők jelentkezését várják az új divattagozat pályázatára

 

Kategória:
 

FRISS CIKKEINK

Hirdetés

Lájkold Facebook-oldalunkat,
nehogy lemaradj a
legfrissebb bejegyzéseinkről!