spot_imgspot_img
spot_img

A Matild Palota lerántja a leplet impozáns belső tereiről

-

Article Top Ad (AdSense)

Maria Vafiadis, a világhírű belsőépítész és az MKV Design csapata, a történelmi örökség és a könnyed kortárs design tökéletes egyensúlyára törekedve, újraálmodta az ikonikus budapesti épület belső tereit.

A júniusban megnyíló Matild Palota lélegzetelállító átalakuláson esett át az elmúlt 5 évben, hogy az ikonikus épület ismét eredeti pompájában fogadhassa a vendégeket Budapest legújabb luxusszállodájában a Matild Palace, a Luxury Collection Hotel, Budapestben. A díjnyertes MKV Design és a stúdió alapítója, Maria Katsarou Vafiadis által tervezett terek és a palota különleges belső esztétikája a történelmi épület gazdag örökségét ünnepli, amely Budapest városának előkelő társasági életéből és kultúrájából fakad, miközben egy merőben új, modern desztinációt kínál a nemzetközi utazók és a helyi felfedezők számára is.

A Matild Palota egyedülálló történeti, kulturális, építészeti és gasztronómiai narratívája által Budapest szellemiségét testesíti meg – hangsúlyozta Candice D’Cruz, a Marriott International, Luxury Brands portfóliójának Európáért, a Közel-Keletért és Afrikáért felelős alelnöke. Az épület átgondolt kialakítása a hagyomány és modernitás tökéletes elegye, amely a szálloda minden területét átjárva a gasztronómiai kínálatban és a szolgáltatásokban is visszatükröződik. A Matild Palota ismét a város egyik központi elemévé válik, páratlan luxust kínálva ebben a különleges környezetben.

Az 1902-ben épült palota a századfordulón meglehetősen innovatív épületnek számított, és a mai napig Budapest városának egyik legismertebb épülete. A neobarokk palota felkerült az UNESCO világörökségi listájára is, megőrzendő a Klotild Mária szász-koburgi és gothai főhercegné védnöksége alatt létrehozott gyönyörű palotapárt. Az Erzsébet híd kapujaként tündöklő díszes épület eredetileg kávéházaknak, üzleteknek, galériáknak, valamint a felsőbb szinteken lakásoknak adott otthont.

A Matild Palota enteriőrjének megtervezése tökéletes lehetőség volt az MKV Design számára, hogy a The Luxury Collection Hotels & Resorts márkaértékeivel összhangban, a gyakorlatban is megjelenítse a cégünk által képviselt értékeket – mondta Maria Vafiadis, az MKV Design alapítója és ügyvezető igazgatója.A dizájnnarratíva, amelyet erre a csodálatos palotára alkottunk meg, a helyi kultúrában gyökerezik, és a projekt minden elemét átjárja. A megvalósított dizájnkoncepció, a szállodai élmény részeként felfedezőútra csábítja a vendégeket.

A szálloda egyedi dizájnmegoldásai egy karakteres narratívát közvetítenek, amely egy varázslatos időutazásra kalauzolja a palota kapuin belépőket. A történelmi bejárat passzázsát porcelánelemekből álló csillár ékesíti a hagyományos magyar Zsolnay kerámiaművészet tiszteletére. Az egész épületben felbukkannak a türkiz, az arany és a réz árnyalatok, amelyek átgondolt színpalettája Budapest ikonikus épületeinek színárnyalatait, valamint jellegzetes háztetőit tükrözi vissza.

A lobby és a recepció békességet áraszt a város forgatagából bejelentkező vendégeknek, a szofisztikált dizájnján, valamint a nyüzsgő utcaképet tompító ablakokon keresztül. A lobbyban a belépőket a Főhercegné portréja és történelmi fotók gyűjteménye fogadja, amelyek betekintést engednek Budapest történelmébe és a régi palota mindennapjaiba. A középpontban egy elegáns, egyedi csillár emlékeztet arra a gyönyörű ékszerre, amelyet a Habsburg család több generációja után a Főhercegné is hordhatott.

Signature vendégszobák és lakosztályok

A szálloda vendégei 111 elegánsan berendezett signature szoba és 19 fejedelmi lakosztály közül választhatnak, amelyek többsége gyönyörű kilátást biztosít Budapest városára. A szálloda 4 vendégszoba-kategóriát kínál, amelyek mindegyike a Főhercegné érdeklődési köréből, életstílusából és a 20. század eleji Budapestből merített ihletet, így a palota belső dizájnja és terei hűek maradhattak a páratlan épület történelmi örökségéhez.

A legtöbb vendégszoba óriási belmagassággal bír, és a mesteremberek munkáját dicsérő különleges részletgazdagságot ígér, szecessziós hatásokkal. A magyar kultúra előtt fejet hajtva finoman kidolgozott, kézműves, népi motívumokkal díszített fejvégek, tradicionális magyar, halszálka mintás parketta, hímzett párnák és elegáns kristálylámpák ékesítik a szobákat.

A Magyarország hagyományos termálfürdőit idéző, spa-stílusú fürdőszobák mindegyike olasz, öntött fürdőkádakkal és esőzuhannyal lett felszerelve. Pazar aranydíszítések, türkiz üvegmozaikok, hatalmas fehér márványlapok ékesítik a fürdőt, ahol dupla mosdókagyló és padlófűtés emelik a fürdést igazi luxusélménnyé

Kategória:
 

FRISS CIKKEINK

Új funkció érkezik a mobilokra, ami figyelmezteti a felhasználót, ha követik

A két tech óriás, az Apple és a Google hétfőn hivatalosan is bejelentette egy új funkció bevezetését, amely értesíti a felhasználókat arról, ha a Bluetooth-kompatibilis eszközök általi nyomkövetést tapasztalnak.

Az általános jóllét új pillére az internet lett

A Technology, Mind and Behaviourban publikált globális tanulmány az internet hatásáról eddig ismertekkel szembe menő, új eredményekkel zárult.

Lájkold Facebook-oldalunkat,
nehogy lemaradj a
legfrissebb bejegyzéseinkről!