spot_imgspot_img
spot_img

A magyar tenger a kedvenc kirándulóhelyek lista élén

-

Article Top Ad (AdSense)

A KOMETA Facebook közösségének tagjai toronymagasan a Balatont vagy egy tó körüli települést ajánlottak, amikor a hazai kedvenc kirándulóhelyeikről kérdezték őket. Az összesített lista mellett a legnépszerűbb városokat, hegységeket is bemutatja a Tudatos Húsevő blogposztja, és arra buzdít mindenkit, hogyha lehetősége van, látogasson el egy újabb nevezetességhez, másszon meg egy újabb hegyet, hiszen a tudatos étkezés, aktív életmód mellett az élmények is mind hozzájárulnak testi-lelki egészségünk megőrzéséhez.

A KOMETA idén kora tavasszal a Facebook közösségét kérdezte meg arról, hogy melyek a kedvenc hazai kirándulóhelyeik. A poszt célja azt volt, hogy minél több ötletet, tippet kapjunk, hogy hol tölthetjük aktívan a szabadidőnket, miközben egy-egy újabb hazai gyöngyszemet is felfedezhetünk. A kérdésre 1002-en több mint 1450 választ adtak, és több mint 200 különböző kirándulóhelyet, várost, tájegységet ajánlottak.

Ha Balaton, akkor Tihany a sztár

Az összesítés alapján az egyértelmű kedvenc a Balaton lett, a legtöbb említés vagy magára a tóra vagy a tó környéki településekre érkezett, összesítve ez a kettő pedig már a válaszok több, mint ötödét adta. A Balaton-parti települések közül a legtöbben Tihanyt ajánlották, az apátság külön említést is érdemelt, ezt követte szoros versenyben Siófok, majd Balatonfüred. A TOP5-be került még Keszthely és Badacsony is. Egy klassz tókerülő kerékpártúrán mindegyiket felkereshetjük. És ha már a Badacsony lábánál vagyunk, mindenképp másszunk fel a bazaltorgonákhoz is.

Gyönyörű Budapest

Büszkék vagyunk a fővárosunkra – mi sem támasztja ezt jobban alá, minthogy, ha a kedvenc városokat nézzük, akkor a legtöbbet Budapestet ajánlották. Külön említést érdemeltek egyes nevezetességei is, így pl. a Budai Vár, az Állatkert, a Városliget vagy az Országház. Az biztos, hogy Budapest alapos felfedezése nagy kaland lehet, és hogy a fő látványosságai mellett számos szuper kirándulóhely is van a környékén. A főváros után kisvárosok kerültek a népszerűségi lista élére, amik bebarangolására, természeti látványosságaik felfedezésére érdemes jó pár napot szánni. Ha TOP10-es listán szereplő települések valamelyikben még nem jártunk, vagy esetleg régen, mindenképp tegyük fel az utazásterveink közé.

Fotó: Envato Elements

TOP 10 városok

  1. Budapest
  2. Eger
  3. Visegrád
  4. Szentendre
  5. Szilvásvárad
  6. Pécs
  7. Esztergom
  8. Tata
  9. Gyula
  10. Lillafüred

A Mátra nemcsak magasságában emelkedik ki

Magyarország változatos domborzati képpel rendelkezik, ráadásul számos kiváló túraútvonal, tanösvény található nálunk, amelyeknél pl. az igencsak népszerű geocaching-et is be lehet vetni motivációs faktorként. Nem véletlen tehát, hogy nagy számban akadtak olyanok is, akik egyes hegységeinket emelték ki kedvenc úti céljukként. A Mátrát javasolták toronymagasan a legtöbben, majd ebben a sorban szomszédja, a Bükk követi. A 3. és 4. a hegységek között a Bakony és a Mecsek, a TOP5-ös listát pedig a Pilis zárja. A hegységeken túl konkrét kirándulóhelyek is kaptak említést, pl. Dobogókő, a tatai Fényes Tanösvény vagy a Rám-szakadék. Ötletekből tehát nincs hiány, már csak le kell porolni a túracipőt, és kiszakadni a hétköznapokból egy klassz kirándulással.

A folyóinkat is szeretjük

A konkrét városok, hegységek, kirándulópontok, látványosságok mellett voltak olyanok is, akik pl. a Tiszát vagy a Dunát emelték ki, és milyen igazuk van, ezek a folyók faluról falura, városról városra más arcukat mutatják, szuper terepet adnak egy hajókázáshoz, de ha igazán aktívak akarunk lenni, akár kenuzhatunk, kajakozhatunk is rajtuk.

Kategória:
 

FRISS CIKKEINK

Lájkold Facebook-oldalunkat,
nehogy lemaradj a
legfrissebb bejegyzéseinkről!