A ma 60 éves Tom Cruise újra a csúcson

-

Ma lett 60 éves Tom Cruise többszörös Golden Globe-díjas színész és filmproducer, aki a Top Gun: Maverick című legújabb filmjével ismét tarol. Ez a világ idei legnagyobb bevételt hozó filmje.

A sármjából semmit sem vesztő színészt a legsikeresebb hollywoodi filmsztárok között tartják számon. Ő az egyetlen, akinek az életrajzában hét egymást követő 100 millió dollárt meghaladó bevételű film található.

Az 1986-os Top Gun folytatása, ami a májusi cannes-i filmfesztiválon debütált, az egyetlen film ebben az évben, és a második a pandémia kitörése óta, amely több mint egymilliárd dolláros bevételt ért el.

Tom Cruise személyes vonzereje nem változott, legalább olyan vagány, mint 36 évvel ezelőtt. A 80-as évek bájos arcú sármőrjéből mára egy érett férfi vált, aki megőrizte arca karakterét, vonásai szinte semmit sem változtak azt a néhány ráncot eltekintve.

Ugyanolyan csodálattal figyeltem minden mozdulatát, gesztusát és játékát a filmben, mint a 80-as években, és eszembe sem jutott, hogy bizony eljárt felettünk az idő.

Tom Cruise magyar hangja
Rékasi Károly több évtizede a színész állandó magyar hangja. A Paramount Network nemrég mutatta be a hollywoodi sztárok ismert magyar hangjait a Szinkrónikák sorozatban.
A színész ebben elmondta, hogy az életére semmilyen hatást nem gyakorolt az, hogy ő Tom Cruise szinkronhangja, ám a valóság ezzel szemben az, hogy az élete minden területére kihat ez a munka.
„Nehéz feladat volt Tom Cruise-t szinkronizálni, hiszen egy rendkívül egyedi karakterről beszélünk, aki nagyon egysíkúan beszél a magyar nyelvhez képest, ezért sok munkát igényelt, hogy a magyar fülnek megszokott hangzást át tudjam adni. (..)Engem nem rángat ki a lendületemből, a hétköznapi mindennapomból, hogy én Tom Cruise-t szinkronizálok” – magyarázta Rékasi.

 

 

 

 

FRISS CIKKEINK

Hirdetés

Lájkold Facebook-oldalunkat,
nehogy lemaradj a
legfrissebb bejegyzéseinkről!