spot_imgspot_img
spot_img

A Lexus új rendszere kiszűri a baktériumokat és a vírusokat

-

Article Top Ad (AdSense)

A Lexus minden modellje megkapja a Panasonic által jegyzett következő generációs nanoe X rendszert: a nanoméretű vízrészecske diffúziós technológia minden korábbinál tisztább, egészségesebb környezetet teremt az autóban, megakadályozva a vírusok, baktériumok, pollenek elterjedését és a penész kialakulását, valamint csökkentve a rossz szagokat.

A nanoe rendszer előző generációjához képest a nanoe X névre keresztelt legújabb generáció tízszer több reaktív komponenst kínál, és megállítja a nedvesség elpárolgását is, ami sima, hidratált bőrt eredményez.

 

Amikor a levegő minőségéről van szó, a Lexus nemcsak a járművek által kibocsátott károsanyag-kibocsátásra figyel, hanem ügyel arra is, hogy autói utasterének légköre a lehető legtisztább legyen. A tiszta és egészséges környezet fenntartása, valamint a bent tartózkodó utasok jóléte érdekében pedig bevezetik a nanoe rendszer következő generációját, a nanoe X megoldást. Ez a Panasonic által létrehozott technológia az emberi szem számára láthatatlan, de hatékonyan elnyomja a potenciálisan káros és kellemetlen részecskéket. A tudományos alapelv egyszerű: a vízmolekulák a mikroszkopikus hidroxilgyököket tartalmazó légáramba kerülnek. Ezek gátolhatják a vírusokat, baktériumokat, polleneket és más allergéneket, valamint képesek fellépni a penész terjedése ellen. Ezenkívül semlegesíthetik a rossz szagokat, és megállítják a nedvesség elpárolgását, ami hidratált bőrt és hajat eredményez.

Az új generációs nanoe X technológiát először a Lexus ES prémium szedánban mutatták be 2021-ben. Mostantól az új UX-ben, az új generációs RX-ben és a vadonatúj RZ-ben is elérhető a Lexus klímamenedzser rendszer részeként. 2023-ban pedig további modellekben is megjelenik az újdonság.

A nanoe X hatékonyságát világszerte tesztelték független szervezetek és tudományos testületek. A laboratóriumi kutatások kimutatták, hogy egy óra alatt a vírusok és baktériumok több mint 99 százalékát képes gátolni, a szagintenzitás terén pedig 1,8-as csökkenés érhető el.

Az új nanoe X technológiát a Lexus járművekben korábban használt eredeti nanoe technológia jelentős fejlesztésével alkották meg. Sokkal nagyobb hatást értek el a kibocsátott hidroxilgyök-részecskék számának 10-szeresre növelésével – másodpercenkénti 480 milliárdról 4,8 billióra.

A természetben nagy mennyiségben előforduló hidroxilgyököket manapság a levegőminőség javítására használják olyan zárt terekben, mint például járművek utastere, munkahelyek és nyilvános terek. Ezek kiszabadulva reakcióba lépnek a légkör elemeivel. Ez egy természetes folyamat, amely lehetővé teszi számukra, hogy meggátolják a szennyező anyagok terjedését, lebontják és semlegesítik káros hatásaikat. Ide tartoznak a PM2,5 részecskékben található veszélyes anyagok is.

Ennek a fejlett légtisztító technológiának az előnyei minden utazás során kiélvezhetők az autóban, de különösen értékesek, ha erősen szennyezett városi környezetben használják a járművet. Nagy előnyökkel jár abban az esetben is, ha nap mint nap más utasokat szállítanak az autóban. Ez magában foglalhatja a bérelhető járműveket, a többfelhasználós üzleti flottákat vagy éppen a gyermekcsoportok iskolába és onnan történő szállítására használt autókat.

Piacvezető lett a Toyota

Kijózanító képet mutat ez az elemzés

Kategória:
 

FRISS CIKKEINK

Jön az Apple szupervékony iPhone-ja? Megszűnhet az iPhone Plus

Folyamatosan szivárognak ki hírek az Apple-től. Hol a mesterségesintelligencia-fejlesztésekről, hol az iPhone-ról, hol mindkettőről. A legújabbak a 2025 késő őszére esedékes szupervékony iPhone 17-ről szólnak. A változás állítólag akkora lesz, mint az X 2017-es megjelenése volt.

Nagyot bakizott a Google mesterséges intelligenciája

A keresőóriás a múlt héten mutatta be az elmúlt évek legnagyobb dobását, az AI Overview funkciót, ami a Microsoft és az OpenAI chatbot riválisaihoz kívánja felzárkóztatni a céget. A nagy debütálást követő időszakban azonban rengeteg probléma merült fel vele.

Új funkció érkezik a mobilokra, ami figyelmezteti a felhasználót, ha követik

A két tech óriás, az Apple és a Google hétfőn hivatalosan is bejelentette egy új funkció bevezetését, amely értesíti a felhasználókat arról, ha a Bluetooth-kompatibilis eszközök általi nyomkövetést tapasztalnak.

Lájkold Facebook-oldalunkat,
nehogy lemaradj a
legfrissebb bejegyzéseinkről!