spot_imgspot_img
spot_img

A legújabb Kolodko szobor más, mint a többi

-

Article Top Ad (AdSense)

Mindig jó érzés rálelni Kolodko kedves miniszobraira, de a legújabb alkotása már mélyebb jelentéstartalommal bírhat.

Miniszobrok

Kolodko Mihály alkotásai mindig jókedvre derítik a járókelőket szerte az országban. Már rengeteg apró szobrocskát rejtett el, amit csak a szemfülesek szúrnak ki. Meglepetésszerűen bukkannak fel az általában kedves, vidám, néha nosztalgikus mini alkotások, amikről már korábban is írtunk. Kedvenceink között szerepelnek a barátságos kiskutya szobrai.

A legújabb szobor

Legújabb alkotása a Gellért-hegy lábánál, a Gellért Szálló felé vezető oldalon található. Megoszlanak a vélemények arról, hogy pontosan mit ábrázol a szobor, de a legvalószínűbb elmélet, hogy a magyarok nagy kedvence, a kis Vuk köszön vissza ránk.

Kép: Vuk mese

Mitől más ez, mint a többi?

Vuk éppen egy bombába kapaszkodik, ami elég szokatlan ábrázolás. Azonban a szobrász Instagram oldalára feltöltött egy videót, ami magyarázatot adhat a jelentésére. A videó legelején a brüsszeli szankciókról készült propaganda plakátot láthatjuk.

Talán a kis Vuk próbálja megállítani a kétségbeejtő eseményeket. Talán utalni akar arra, hogy nehezen, de még lehet fordítani a jelenlegi helyzeten, de lehet, hogy egyszerűen csak valamibe kapaszkodnia kellett, ami véletlenül egy bombának tűnő tárgy lett.

Kép: Kolodko Art_Facebook
Kategória:
 

FRISS CIKKEINK

Lájkold Facebook-oldalunkat,
nehogy lemaradj a
legfrissebb bejegyzéseinkről!