spot_imgspot_img
spot_img

A legpéldásabb híresség: Chadwick Boseman

-

Article Top Ad (AdSense)

2020-ban mindenkit sokkolt Chadwick Boseman halálhíre. A színész épp öles léptekkel haladt a világhírnév felé vezető úton, amikor derült égből villámcsapásként jött a hír: rákbetegsége következtében mindössze 43 éves korában elhunyt. Összeszedtük azokat a szempontokat, amelyeknek köszönhetően biztosak vagyunk benne, hogy előbb-utóbb legendává vált volna.

Kép: Flickr

Karizma

Bosemannek ebből bőven kijutott, elég ha csak a Marvel-filmekben látott T’Challa király karakterére gondolunk. Fellépését határozottság, férfiasság és tekintély jellemezte. Mondhatni tökéletes casting volt a Fekete Párduc szerepére. Plusz ha ehhez hozzávesszük azt is, hogy már az első Fekete Párduc filmet is betegen forgatták le vele, akkor az eredmény még inkább elképesztő.

Kép: Flickr

Tehetség

Noha a legtöbben a látványos képregényfilmekből ismerik őt, a tehetséggel sem állt hadilábon. Különösen az utolsó szerepeiben alkotott szakmai szempontból kiemelkedőt. Rögtön két darab 2020-as filmet lehetne vele kapcsolatban megemlíteni. Az 5 bajtárs című háborús filmet, valamint a Ma Rainey: A blues nagyasszonya című zenés drámát. Boseman óriásit alakított mindkét alkotásban, abban pedig egészen biztosak vagyunk benne, hogy szorgalma és tehetsége nyomán előbb-utóbb egy nívósabb díjig is eljutott volna. Posztumusz Oscar-díjra ugyan jelölték a Ma Rainey-ért, de nem neki ítélték oda az aranyszobrocskát.

Kép: Flickr

Jótékonyság

Felsorolni is sok azokat a közjót szolgáló ügyeket, amelyekben Boseman is segédkezett. Saját betegségéből erőt merítve tucatnyi rákellenes szervezetet támogatott. Emellett bőségesen kisegítette azokat, akik a Covid ideje alatt kerültek nehéz helyzetbe. Valamint bére jelentős részét beteg gyerekekkel foglalkozó alapítványoknak ajánlotta fel. Gyakran járta a gyerekkórházakat is.

Kép: Flickr

Sokoldalúság

Boseman sosem rendelt alá mindent a színészetnek. Komoly sportmúlttal bírt, hiszen rengeteget foglalkozott kosárlabdázással és ökölvívással. Színházi darabokban is feltűnt, illetve belekóstolt a produceri munkákba, valamint a forgatókönyvírói tevékenységekbe, így még nagyobb és sokrétűbb tapasztalatot szerezve a filmvilág sűrűjében.

Kép: Flickr

Magatartás

Bosemant már akkor is az egyik legszerényebb, legemberibb színésznek írták le rajongói és pályatársai, amikor életben volt. Életét a baptista hit szerint élte, ennek megfelelően rendkívül higgadt, példaértékű magatartással rendelkezett. Egyáltalán nem voltak megbotránkoztató megnyilvánulásai vagy nyilvános konfliktusai. Életének legnehezebb szakaszait mindig is úriember módjára igyekezett kezelni. Mosolya és állandó jókedve pedig ragadós volt.

 

 

 

Kategória:
 

FRISS CIKKEINK

Lájkold Facebook-oldalunkat,
nehogy lemaradj a
legfrissebb bejegyzéseinkről!