A legmutatósabb lakberendezési trendek 2021-ben

-

A 2021-es lakberendezési trendek alakulásába is érthető módon nagy mértékben beleszólt a világjárvány. Kellemes ingerekre, biztonságot nyújtó környezetre és a természet otthonainkba történő becsempészésére van a legnagyobb igényünk a koronavírus-járvány miatt átrendeződött életmódunk miatt. Összeszedtük az idei év legmeghatározóbb lakberendezési irányvonalait.

 

A lelkiállapotunkat a minket körülvevő tér is befolyásolja

Hosszú ideje divatos már a csupa fehér lakásbelső és minimalista bútorok. A járvány miatti ingerszegényebb életünk miatt azonban a semleges és minimális berendezés helyett a színekre, ingerekre, melegségre vágyunk. A színek behatolnak az otthonainkba, hogy vizuálisan érdekesebb tereket közt tölthessük az időnk.

 

Fókuszban az okkersárga

A Nap színére emlékeztető sárga és annak árnyalatai derűt csempésznek otthonunkba. Mivel a világjárvány miatti lehangoltság, aggodalom eluralkodott felettünk, a jókedvet sugalló dolgokra most nagy szükség van.Ezért is választották meg az év virágának a napraforgót. (Erről egy másik cikkünkben ide kattintva olvashatsz) Így a sárga abszolút uralkodó 2021-ben a falszínek, kanapék, és dekorholmik világában is.

lakberendezési trendek
unsplash.com

Naturális színek és a természetközeliség vágya

A korlátozások és járványhelyzet miatt bizony felértékelődött a természettel való kapcsolódás vágya. Épp ezért a natúr árnyalatok és organikus anyagok hódítani fognak  idén. A megnyugtató földszínek, a bézsek és a barnák legkülönbözőbb árnyalatai is beköltözhetnek otthonainkba. Hatalmas falfelületekre is ajánlják a barkácsüzletek a naturalista színeket, és azt javasolják, hogy a lakásunkba kombináljuk a barna árnyalatait terrakotta színekkel, naturális anyagokkal: textilekkel, kövekkel, fával.

Lakberendezési trendek, naturalista színek
kép: www.wayfair.com

 

Kerek formák a harmónia jegyében

A kerek formák hódítani fognak idén, hiszen a kör a teljesség, az összhang, a  tökéletesség és az egyszerűség szimbóluma. Előszoba tükrökben, díszpárnákban , kisebb dekorációs elemekben, tárolókban és kis asztalokban is visszaköszönhet ez a forma, még nagy anyagi kiadást sem jelent a beszerzésük.

Lakberendezési trendek
kép: Majo Aguilera, pinterest

 

Dolgozósarok 

Egyre többen dolgoznak home office-ban, így az otthon egyszerre a munkahely is. A home office-sarok leválasztásában segítségünkre lehetnek különböző fali panelek, tapéták, térelválasztó elemek. Jó pár olyan tárgyat is beszerezni, ami a motiváció fenntartásában is segít.

lakberendezés, home office-sarok
kép: www.thewonderforest.com

Nyugisarok

Elvonulós sarokra is egyre többeknek alakul ki igénye. Egy kényelmes fotellel és néhány apró kiegészítővel kellemes kis töltekező zugot alakíthatunk ki magunknak.

Lakberendezési trendek, nyugisarok
kép: www.urbanoutfitters.com

2021 konyhai és gasztronómiai trendjeiről is írtunk, ide kattintva olvashatod a cikket

Vidámság, optimizmus, megújulás témában ezeket a cikkeinket is Neked ajánljuk:

Álomszép fürdőszoba – mi a legújabb dizájn trend?

Motiváló gondolatok – könyvek megújuláshoz

5 különleges és inspiráló napló lélekfrissítéshez

 

 

FRISS CIKKEINK

Hirdetés

Lájkold Facebook-oldalunkat,
nehogy lemaradj a
legfrissebb bejegyzéseinkről!