spot_imgspot_img
spot_img

A legmutatósabb lakásdekorációs trendek

-

Article Top Ad (AdSense)

Az otthonszépítés kellemes és kreatív foglalatosság. A lakberendezési trendek és ötletek beindíthatják a fantáziát. Összegyűjtöttünk pár látványos és divatos lakásdekorációs stílust, színt és anyaghasználatot. Inspiráló megoldásokat mutatunk.

Színek és hangulatok

A kifutók és a divat világa is felkap néha bizonyos színeket, színárnyalatokat. A ruhakollekciók és lakberendezési termékek esetében is vannak meghatározó színtrendek. Idén, és minden bizonnyal még jövőre is a zöld különböző árnyalatai és a fekete kap nagyobb hangsúlyt a lakásdekorok és falszínek tekintetében is.

kép: pinterest.com

Domináns fekete

Az idei év egyik leguralkodóbb színe a belsőépítészeti trendekben az eleganciát sugalló fekete. A szekrények, a polcok, a konyhai kisgépek tekintetében nem meglepő ez a szín, ám a munkalapokon és fürdőszobák mosogatójánál azonban már meglehetősen merész. Inkább tágasabb, nagyobb terekbe javasolt a letisztult eleganciát és csúcsminőséget sejtető fekete, hiszen térszűkítő hatása van.

Rendkívül mutatós lehet a fekete fal ott, ahol elegendő fény, illetve fényforrás van, és sok ablak. Fontos szempont az is, hogy ízlésesen, a fekete színhez hangolva legyen berendezve a szoba. A tükrökkel is el lehet játszani a fekete falú terekben.

Egy karakteres színű kanapéval elképesztően látványos lehet az összhatás. Akár egy szívünknek kedves festményt is kiemelhet a fekete fal.

kép: pinterest.com

Olajzöld és mentazöld 

„Back to Nature”, azaz „Vissza a természethez” fantázianevet viseli a Behr festékgyártó cég olajzöld árnyalat. Az olívabogyó színére emlékeztető zöld nyugalmat sugall.

A Neo Mint, azaz új menta a lakások színpalettáján meglehetősen trendinek számít mostanában. Ezek a zöldek a természetet csempészik az otthonunkba. Ajtókon és nagyobb bútorfelületeken is jól mutatnak.

kép: pinterest.com

Buja növények a falon is 

Már egy ideje tombol a filodendron-láz. A növény formája megihlette a divatvilágot, és ott van a lakberendezési tárgyakon a párnahuzatoktól kezdve a fali képeken át a tapétákig. Ha azt vallod, hogy a kevesebb több, akkor a buja növényeket elég, ha csak egy-egy tárgyon idézed meg. Úgy tűnik, hogy ezt a motívumot egyelőre még nem lehet megunni.

kép: pinterest.com

Otthoni munkasarok

Mostanában egyre többen kényszerülnek otthonról dolgozni, így egy kis irodarész, munkasarok kialakítása praktikus és sokaknak elkerülhetetlen is. Pár egyszerű praktikával, például néhány térelválasztó elemmel elkülönítheted a lakás intimebb hangulatú tereitől a munkasarkot. Lényeges, hogy valamiként elváljon az otthonod többi, személyesebb tárgyakkal teli részétől.

kép: pinterest.com

Ha bevállalósabb, bátrabb vagy, akkor a bársony anyagot is beemelheted a lakásdekorációs elemek közé. Akár egy méltóságteljes hatást kelő sötétítő függönnyel is feldobhatod a nappalidat vagy a hálószobádat.

Ha szívesen nézegetnél káprázatos épületekről képeket, ezt a cikkünket is Neked ajánljuk:

8 meghökkentő épület, amit még egészen biztosan nem láttál

Kategória:
 

FRISS CIKKEINK

Lájkold Facebook-oldalunkat,
nehogy lemaradj a
legfrissebb bejegyzéseinkről!