spot_imgspot_img
spot_img

A legjobb ingyenes applikációk futóknak

-

Article Top Ad (AdSense)

A 21. századi technológia vívmányait szinte az életünk minden területén segítségül hívhatjuk. Manapság, amikor már a saját virtuális tükörképünk mellett is futhatunk (tényleg!), egyáltalán nem meglepő, hogy alkalmazások garmadája áll rendelkezésünkre az esti kocogásunk hatékonyabbá tételéhez is. A Runnersworld cikke alapján elhoztuk a top 3 futáshoz készült applikációt. 

Nike Run Club – A tökéletes futópartner

A Nike a sportmárkák éllovasaként természetesen a futás körüli „bizniszbe” is bekapcsolódott, és legyártatta a saját alkalmazását a területen. A Run Club elérhető Android és iOS készülékek tulajdonosainak is, csak a Google Play Áruházából több, mint 10 millióan töltötték le. Funkcióiban bőven túlmutat az alapvető lépésszámláláson és kilométer-követésen. A fejlesztők úgy gondolták, hogy egy kis szórakoztatást is belecsempésznek ebbe a mozgásformába, ezért számos motivációs és játékos elem került a Nike Run Club-ba: ismert sportolók hangján éljenezéseket hallhatunk, miután elértük az aznapi kitűzött célunkat, és a futás közben lőtt fényképeket is megoszthajuk a barátainkkal útvonallal és statisztikával együtt.

Persze, elsősorban koncentráljunk a mozgásra ha hatékonyak szeretnénk lenni, ezzel a lépéssel a világmárka csak a közösségi élményt és az applikáció interaktív voltát kívánta erősíteni. A letöltéssel elérhetővé válnak Nike vezető edzőinek audio alapú edzései is, amiket hallgatva még eredményesebb lehet a napi futásunk, a Spotify integráció segítségével a kedvenc zenéinket is hallgathatjuk az instrukciók közben. Az alkalmazás 4,7-es értékeléssel büszkélkedhet a Play Áruház adatai alapján, tehát mindenképp érdemes neki adni egy esélyt, élvezet lesz vele róni a köröket!

Profi futóknak | Forrás: Dreamstime

Kezdőknek – Pacer

Ez az alkalmazás a lépésszámolásra összpontosít, de remek kiindulópont a futási szokás kialakításához és megszilárdításához is. Letisztult és felhasználóbarát felületével máris belopta magát a szívembe, a könnyen kezelhetősége miatt ideális a futással még csak kacérkodóknak is. Sok ilyen alkalmazáshoz hasonlóan a Pacer is a háttérben dolgozik és egész nap megfigyeli és tárolja a sportolási tevékenységeinket, legyen szó akár egy tempós sétáról, vagy egy kiadós sprintelésről. Lefekvés előtt pedig érdemes rákukkantani a napi teljesítményi szintünkre és fokozatosan egyre nagyobb célokat kitűznünk magunk elé.

A délutáni kocogást GPS-szel is követhetjük és a versenyszellem jegyében csatlakozhatunk csoportos kihívásokhoz is, ahol akár a legjobb barátainkkal is lenyomhatunk egy futópárbajt, már ha létezik ilyen. Az alkalmazás ingyenesen letölthető, a plusz, prémium szolgáltatás ára havi 1.500 Ft, ezért az összegért cserébe a Pacer video formátumú edzésterveket tesz elérhetővé számunkra meghatározott és személyre szabott edzéstervvel kiegészítve.  Ha azt nézzük, hogy egy ilyen program ára akár több tízezer forint is lehet, érdemes befektetni az alkalmazásba, de először mindenképp próbáljuk ki a díjmentes változatot.

Kezdő futóknak | Forrás: Android Authority

Fuss az életedért!

Igen, néha a félelem a legerősebb hajtóerő. Valószínűleg ez járt a fejében a Zombies, Run! megalkotóinak is, akik egyedülálló és rendkívül kreatív módon videojátékká alakították a futás élményét. A letöltés után egy horrorfilm kellős közepén találhatjuk magunkat és az ijesztő hanghatásokkal tarkított sztorik hatására kétségkívül egyből felvesszük azt a bizonyos nyúlcipőt. Leegyszerűsítve a történet szerint eljött a zombi-apokalipszis és a kiéhezett agyevők elől kell menekülnünk, ha meg akarjuk érni a reggelt. Ezt minden bizonnyal a futással tudjuk kivitelezni és ez a jópofa alkalmazás ijesztő történeteivel még a plusz adrenalin-löketről is gondoskodik. Extra hatást érhetsz el a kedvenc pörgős zenéid bevonásával – mivel erre is van lehetőség az app funkcióiban. A fejlesztők teljesen elrugaszkodtak az átlagtól és ezzel az ötlettel alaposan feldobták ezt a sokszor monoton sportágat. Kissé morbid módja a motiváció felélesztésének, de hatásos.

Játékos futóknak | Forrás: Zombies, Run! Facebook oldal

Ha tetszett ez a cikk, értékelni fogod az alábbiakat is:

Sportolj együtt a saját virtuális társaddal!

6+1 dolog amire mindenképp figyelj sportolásnál, hogy kihozhasd magadból a maximumot

Kategória:
 

FRISS CIKKEINK

Lájkold Facebook-oldalunkat,
nehogy lemaradj a
legfrissebb bejegyzéseinkről!