spot_imgspot_img
spot_img

A leghíresebb kalapok

-

Article Top Ad (AdSense)

Szeretjük az elgondolkodtató témákat, komolyan vesszük a világ eseményeit, de néha szükség van egy kis kikapcsolódásra. Tökéletes alkalom erre ez a felhőtlen, bolondos nap, a kalapok nemzetközi világnapja. Elhoztuk hát a legikonikusabb kalapokat, amiket te is biztosan felismersz! Jó szórakozást hozzá! 😊

Az a bizonyos kalandor kalap

Kép: Indiana Jones és a végzet temploma_Harrison Ford_Everett Collection

Annak ellenére, hogy sok esetben a halállal küzd, Indiana Jones a leglehetetlenebb helyzetekben is megmenti a kalapját. Szerencsére a világért sem hagyná hátra ezt az ikonikus darabot. Tegyük hozzá, hogy a karaktert alakító Harrison Fordnak kivételesen jól áll.

Teszlek Süveg

Kép: Teszlek Süveg_Harry Potter és a bölcsek köve

Talán az egyik legnagyobb hatalommal bíró kalap a Teszlek Süveg. Többezer kisgyerek életének jövőjéről döntött már. Fontos, alapos mérlegelés mellett azért tudjuk, hogy a kis varázslótanoncok vágyait is figyelembe veszi.

A kalapok sztárja

Kép: MJ The Musical_Myles Frost_Matthew Murphy

Fotogén és színpadra termett, ha lehet ilyet mondani egy kalapra. Michael Jackson jól választott, amikor a fellépéseire készült. Koreográfiáit kalap nélkül szinte el sem tudjuk képzelni.

Királyi kalap

Kép: II. Erzsébet brit királynő_Andrew Winning_Reuters

A brit királyi család nem csak a politikai befolyása miatt juthat eszünkbe. Igazán emlékezetes kalapgyűjteménnyel rendelkeznek a tagjai. II. Erzsébet volt brit királynő színes kalapjai közül nehéz is lenne kiválasztani a legikonikusabbat. Legalább olyan büszkén viselte őket, mint a koronát.

Őrt álló kalap

Kép: A királyi gárda_The Royal Family_Instagram

Ha már Anglia, akkor muszáj megemlítenünk a királyi gárda kalapját. Nehéz eldönteni, hogy az óriási szőrösök figyelemreméltóak, elrettentőek vagy mókásak. Az viszont biztos, hogy ehhez, az akár 4 kilós kalaphoz erős nyak kell.

Viktoriánus kalap

Kép: Viktoriánus kori kalap_Vintage Everyday

Nem feltétlenül ismert, de annál érdekesebb a viktoriánus kori kalaptrend, ami nagy valószínűséggel nem fog visszatérni a 21. században. Tekintélyt parancsoló, kitömött állatokkal díszített fejfedőknél nemesebb megjelenése nem is lehet egy nőnek, igaz?

 

FRISS CIKKEINK

Lájkold Facebook-oldalunkat,
nehogy lemaradj a
legfrissebb bejegyzéseinkről!