spot_imgspot_img
spot_img

A királyi család 8 leghíresebb botránya

-

Article Top Ad (AdSense)

Mi történik valójában a palota ajtaja mögött? Senki sem tudhatja biztosan, de az fix: a királyi család tagjai is ugyanolyan emberek, mint bárki más, és időről-időre ők is megütik a bokájukat.

A rajongók akkor kezdtek felfigyelni a királyi család botrányos viselkedésére, amikor Károly herceg és a néhai Diana hercegnő 1992-ben bejelentették: különválnak 10 év házasság után. Akkoriban Vilmos herceg és Harry herceg szülei bevallották, hogy házasságon kívüli viszonyaik vannak. 1995 novemberében Diana a híres interjújában mesélt a walesi herceggel való kapcsolatáról, aki már akkor románcot folytatott a jelenlegi feleségével, Kamilla királynéval.

„Hárman voltunk ebben a házasságban, szóval egy kicsit zsúfolt volt” – mondta akkor Diana a BBC-nek.

Kevesebb, mint egy évvel később Károly és Diana véglegesítették a válásukat. 1997 augusztusában pedig a walesi hercegnő életét vesztette egy párizsi autóbalesetben.

A királyi válások nem voltak ismeretlenek, de a botrány sem. Harry 2020 januárjában egy teljesen váratlan bejelentéssel lepte meg a palotát. Az egykori katonai pilóta és felesége, Meghan Markle kijelentették: felhagynak királyi feladataikkal és kiválnak a családból. 2021 februárjában a pár véglegessé tette a kilépést, és akkor Harry elárulta, hogy a királyi család által támasztott elvárások milyen terhet róttak a mentális állapotára.

De lássunk még néhány igazán szaftos, és talán kevésbé ismert botrányt, mint ezek:

VIII. Eduárd király lemond a trónról

1936. január 20-tól 1936. december 11-ig volt király, ugyanis feleségül kérte az amerikai származású, de elvált Wallis Simpsont, akit ellenzett a család. Amikor rájött, hogy nem tudja feleségül venni a szerelmét, mert királyként nincs rá mód, úgy döntött, lemond a trónról. Utódja öccse, VI. György lett, II. Erzsébet királynő és Margit hercegnő apja. De lemondása után is okozott némi feszültséget azzal, hogy erősen szimpatizálni kezdett Adolf Hitlerrel, ezért jóformán száműzték az országból azzal, hogy kinevezték a Bahamák kormányzójává.

Margit hercegnő ellentmondásos szerelmi élete

II. Erzsébet királynő húga is szerelmes lett. Belezúgott egy házas férfiba, Peter Townsendbe, aki 16 évvel volt idősebb nála. Az angliai egyház nem volt hajlandó elismerni a lehetséges házasságot. A kormány tagjai sem voltak elégedettek a javaslattal, és természetesen a családja sem támogatta igazán. Így Margitnak választania kellett a szerelem és a királyi élet között. 1955-ben végül visszautasította Townsendet, és öt évvel később feleségül ment Antony Armstrong-Jones-hoz.

Anna hercegnő elvált férjétől, és hozzáment a királyi személyzet egyik tagjához

Anna hercegnő, II. Erzsébet királynő egyetlen lánya 1973-ban férjhez ment Mark Phillips olimpiai lovashoz. A pár azonban sok időt töltött külön, és úgy tűnt, nem voltak boldogok. Aztán 1989 tavaszán egy brit újság megszerezte azoknak a leveleknek a másolatait, amelyeket Annának írt a brit tengerésztiszt, Timothy Laurence, ami nyilvánvalóan rendkívül intim volt. 1992-ben Anna bejelentette: elválik Phillipstől, és azt tervezi, hogy feleségül megy Laurence-hez. Így is lett, azóta is együtt vannak.

Károly herceg szerelmi háromszöge Dianával és Kamillával

A walesi herceg 1981-ben feleségül vette Dianát, de nem tartott sokáig a romantikus idill, és hamar megromlott a kapcsolatuk. Diana állítólag bevallotta, hogy szerelmes valakibe, aki a palotában dolgozott, és Károly viszonyba kezdett egykori barátnőjével, Kamillával. Károly végül 2005-ben feleségül vette Kamillát.

De ha már itt tartunk, meg kell említeni a híres tampon-botrányt is:

Valakinek sikerült elcsípnie egy roppant intim beszélgetést Károly és Kamilla között, ami nyilvánvalóvá tette a viszonyukat, és némileg lejáratta Károlyt. A beszélgetés egyik legcikisebb részében a pár azzal viccelődik, hogy Károly szeretne tampon lenni, hogy Kamilla nadrágján „belül lakjon”.

Sarah Ferguson és a lábujjszopogatás

Sarah Ferguson 1986-ban ment feleségül Erzsébet királynő második fiához, András herceghez. Hat évvel később robbant ki a botrány, mikor paparazzi fotósok megörökítették, amint Sarah egy John Bryan nevű amerikai pénzügyi tanácsadóval nyaral. Az egyik fotón úgy tűnt, hogy Bryan Sarah lábujját szopogatja meg a talpát nyalta. Amúgy sem alakultak jól a dolgok köztük, így a pár 1992-ben különvált, majd 1996-ban végleg elváltak.

Harry herceg náci jelmezben

2005 januárjában a The Sun című brit lap közzétett egy fotót a címlapon, amin Harry herceg náci karszalagot viselt, feltehetően egy jelmezes bulin. Az akkor 20 éves herceg gyorsan kiadott egy bocsánatkérő nyilatkozatot.

András herceget szexuális zaklatás botránya

András herceget megfosztották királyi címeitől, miután szexuális zaklatással vádolták meg. Már korábban, 2011-ben visszalépett királyi teendőitől, mikor kiderült, hogy közeli kapcsolatban állt Jeffrey Epstein amerikai üzletemberrel és elítélt szexuális bűnelkövetővel. De aztán 2021 augusztusában Virginia Giuffre Roberts pert indított a herceg ellen, szexuális zaklatással vádolva. Azt állította, Jeffrey Epstein 2001-ben 17 éves korában arra kényszerítette őt, hogy több alkalommal is közösüljön András herceggel. Ha minden igaz, februárban peren kívüli egyezségre jutott András és Giuffre, de nem ismertek a részletek.

képek: pinterest, forrás: insider.com

Harry & Meghan dokufilmje: tömény igazság vagy porhintés?

Mindegy mit tesz le az asztalra III. Károly király – még mindig pikkelnek rá a megcsalási botrány miatt

Kategória:
 

FRISS CIKKEINK

Lájkold Facebook-oldalunkat,
nehogy lemaradj a
legfrissebb bejegyzéseinkről!