“A hobbim a munkám, a munkám a hobbim.” Őszi körömtrendek egy szakértőtől

-

Itt van az ősz, itt van újra… friss és vadító körömtrendekkel!

Ha az őszre gondolok, akkor Petőfi Sándor mellett az elmúlás, a szép, de kissé fakó színek jutnak eszembe, ezért a legújabb őszi körömtrendekről se gondoltam többet. Azonban Gregor Zita, 11 éve töretlenül lelkes kézápoló, műkörömépítő felnyitotta a szememet! Amellett, hogy bepillantást nyerhettem egy körmös életébe, kiderült, hogy sokkal bátrabban kell elengednem a fantáziámat, hiszen az idei őszi körömtrendek jóval vadítóbbak, mint gondoltam! Tarts velem, ha te is kíváncsi vagy a legújabb trendekre egy megbízható szakértő szemszögéből!

 

A mai gyorsuló világban, amikor szinte minden csak jön és megy, nehéz lehet lépést tartani a különböző trendekkel. Mégis biztos vagyok benne, hogy fontos számodra az aktualitás. Hogyan tájékozódsz a legújabb körömtrendekről?

Igen, fontos számomra, hogy képben legyek a legújabb trendekkel, ez is része a szakmámnak, amit nagyon szeretek. Szerencsére kéthetente vannak megbeszéléseim, ilyenkor a legfrissebb újdonságok is szóba kerülnek.

Szerinted tartjuk a versenyt a külföldi divattal?

A magyar körmös cégek abszolút igazodnak hozzá, egyáltalán nem vagyunk lemaradva. Nem okoz problémát, hogy kiszolgáljam az aktuális divat-igényeket. Ráadásul én nagy híve vagyok a tovabbképzéseknek is, ahol folyton újdonságokat tanulok.

Fotó: Gregor Zita

Rendszeresen jársz továbbképzésekre?

Igen, körülbelül 30 képzés van a hátam mögött, emellett rengeteg szakmai előadásra is járok. Már a kezdetektől tudtam, hogy szeretném a lehető legjobban végezni a munkámat. Én amúgy Egerben élek, de Pesten kezdődött a körmös-életem. Ott végeztem 2011-ben, de nem siettem vissza, mert egyből jelentkeztem egy továbbképzésre is. Csak rá egy évre jöttem vissza Egerbe és azóta is itt dolgozom.

A vendégeid szeretik az évszakokhoz igazítani a körmüket? Számít, hogy milyen időszakban vagyunk?

Hm…részben. Szerintem inkább hangulatfüggő és igazából az fontos, hogy éppen ki milyen passzban van. Ráadásul akinek van egy megszokott hossza, formája vagy egy jól bevált stílusa, az nem nagyon fog eltérni ettől azért, mert éppen itt az ősz. Hasonló körmöt választanak következő alkalommal is. Az én vendégeim amúgy az egyszerű, de nagyszerű és a kevesebb néha több elvet vallják, ahogy én is. A rövidebb, egyszínű körmöt szeretik, de az lehet éppen az aktuális divatnak megfelelő szín. Vannak persze bevállalósabb időszakok, ez lehet akár az ősz is, de a karácsonyi időszak, a várakozás az, ami jobban beindítja az emberek fantáziáját. Ősszel, talán Halloween-kor vannak páran, akik bevállalják a pókhálós, szellemes vagy tökös mintákat.

Fotó: halloween-i babyboomer_Gregor Zita

Valóban fontos, hogy a stílusunkhoz hűek maradjunk, nagyon jó, hogy erre a vendégeiddel figyeltek! Hogyan lehet mégis becsempészni az őszt a dizájnokba? Vannak visszatérő őszi körömtrendek?

Vannak, persze. Természetesen a nyári kavalkád, az élénk, vibráló körmök után általában visszafogottabb, sötétebb árnyalatok kerülnek előtérbe, mélyebb árnyalatot kapnak a nyári színek. Az örök klasszikus pirosat ősszel felváltja a sötét bordó változata, az egész évben hódító zöldnek megjelenik a smaragd, dzsungeles árnyalata, de ide tartozik az ősziesebb ciklámen is. A nyári változatok nagyon népszerűek voltak pár hónapja, ezért ezek is biztosan nagyon kapósak lesznek! –mondta Zita egy kis kacsintás kíséretében. És ahogy a nyáriakat, úgy most az őszi árnyalatokat is nagyon jól lehet egymással variálni. Szépen lehet belőle átmenetes, ombre hatásokat csinálni. És még a mattos verzióik is jól mutatnak!

Fotó: mattos verzió_Gregor Zita

Milyen színekre számíthatunk idén ősszel? Mit ajánlasz az olvasóinknak?

Ahogy említettem, népszerűek a nyári színek sötétebb árnyalatai, ahogy a 2022-es év színének, a lilának több sötétebb árnyalata is. A tejfehér vagy krémes fehér árnyalatok szintén a legnépszerűbb színek közé tartoznak. Nem véletlenül jelenik meg mindig egy-egy újabb milky white, milky rose változat. Azonban az idei évben a késő nyári hangulatot idéző élénkebb árnyalatok hódítanak. Nagyon sokan szeretik ilyenkor is a vibráló, élettel teli színeket.

Milyen dizájnt válasszunk, ha követni akarjuk a legfrissebb trendeket?

Most éppen dübörög a babyboomer korszak, azzal nem lehet mellélőni! Az ombre és annak különböző változatai, kreatívabb megoldásai is játszanak.

Fotó: babyboomer csipke mintával_Gregor Zita

A körmök formájával kapcsolatban mit javasolsz?

Szerintem a formában nincs olyan, hogy divat. Mindenki válasszon olyat, amit a sajátjának érez, legyen az mandula vagy kocka vagy bármi más, a legfontosabb, hogy kényelmes legyen. Sokan kísérleteznek, de legtöbbszőr visszatérnek az eredetihez, a jól beválthoz.

Idén van valami igazán vad, extrém őszi körömtrend?

A csillogás és a csillogó köröm soha nem megy ki a divatból, ehhez bátran lehet nyúlni! Nagyon népszerű lett most ősszel, hogy több, mindenféle méretű, mintájú szemcsékkel, csillámokkal akár ombre hatást érünk el, ez az úgynevezett glitter ombre. Ez utóbbi a milky white-tal kombinálva igazán extra, nagyon szeretik a vendégeim. Emellett visszatértek a divatba a beépített díszítések, többek között a beépített tördelt kagyló is.

Fotó: glitter ombres milky white_Gregor Zita

Mintákban mire számítsunk még?

Szintén idei trend a különböző őszi mintás matricák, illetve arany, ezüst, rose díszcsíkok. De a legfontosabb talán mégiscsak az, hogy a csillám valóban minden mennyiségben jöhet!

Van személyes kedvenced a mostani trendek közül?

Hát…nagyon szeretem a pirosat és annak minden árnyalatát, úgyhogy az új mély piros, bordó nagyon tetszik, de a csillámnak is nagyon örülök. Főleg a rose gold pelyheket tartalmazó, új milky árnyalatok lesznek nagyon ütősek ebben az időszakban!

Fotó: piros őszi árnyalatokban_”izzó láva és viola”_Gregor Zita

Említetted, hogy folyamatosan képzed magad, jársz előadásokra, ezen felül honnan szoktál inspirálódni?

A vendégeimtől! –mondta Zita örömteli nevetéssel. Nekem nem is kell követnem a trendeket, mert ők mindig jönnek az újabbnál újabb dolgokkal. Nem amúgy… szerencsére ahogy említettem a magyar cégek teljesen képben vannak a legújabb trendekkel. Nincs rá szükség, hogy túlságosan is kutakodjak, mert megbízható helyekről tájékoztatnak.

Akkor a közösségi média ebből a szempontból nem is játszik szerepet az életedben?

Nem, nem igazán. Mondjuk egy sztori eszembe jutott. Amikor a közösségi médiában megjelentek a rövid, egyszerű körmök, az robbanásszerűen taszította le a trónról a hosszú, díszített változatokat. Előtte mindenkinek minél hosszabb, minél díszesebb köröm kellett, de amint megjelentek a celebek által az egyszerű, natúr körmök, utána mindenkinek az kellett és ez azóta is így van. Ebből a szempontól mégis szerepe van a közösségi médiának. De mondjuk ez a stílus a korral is jár –tette hozzá Zita egy kis nevetéssel. A fiataloknak viszont a lázadókorral jár, hogy minél feltűnőbb körmöket választanak.

Fotó: Gregor Zita

Látszik rajtad, hogy nagyon szereted a munkádat. Ki tudnád fejteni, hogy pontosan mit és miért szeretsz benne?

Imádom benne a változatosságot! Minden egyes vendég, minden egyes alkalom, minden egyes köröm más. Hiába hoznak egy képet, mindig egy kicsit más lesz az eredmény, mert függ a kedvünktől, hogy pontosan mit készítünk belőle, ezért mindig egyedi lesz. Ráadásul a vendégeimmel ez egy közös munka. Habár mindig megbíznak bennem, és sokszor rám bízzák a dolgot, azért megkérdezem a véleményüket. –mondta viccelődve Zita. Kialakult köztünk a bizalom, főleg, hogy sokan már az első pillanattól kezdve a vendégeim. Tudják, hogy úgy sem engedem el őket anélkül, hogy ne legyek 100%-osan elégedett az eredménnyel.

Szerinted miért tudsz a mai napig ilyen lelkesedéssel hozzáállni a munkádhoz?

Őszintén szeretem, amit csinálok, szeretem a vendégeimet és szeretek továbbképzésekre járni. Ez nagy előnyt jelent a szakmában, mert nem mindenki veszi rá magát a képzésekre, ami furcsa, mert nekem sose volt ez fáradság, hanem csak öröm. Nekem a hobbim a munkám, a munkám a hobbim.

Kategória:
 

FRISS CIKKEINK

Hirdetés

Lájkold Facebook-oldalunkat,
nehogy lemaradj a
legfrissebb bejegyzéseinkről!