spot_imgspot_img
spot_img

A felejthetetlen lánybúcsú titkai

-

Article Top Ad (AdSense)

A nyár mindig az esküvők időszaka, tehát a lánybúcsúk is előtérbe kerülnek. Ezzel az eseménnyel a fiatal pár női tagja lezárja szingli éveit, általában a barátnők társaságában. Ha a lánybúcsú szervező-bizottság egyik tagja vagy, és szeretnél felejthetetlen élményt a menyasszonynak, akkor olvass tovább!

Az arára szabva

Ne felejtsük el, hogy ez a nap elsősorban a menyasszonyról szól. Persze mindannyiunkban él egy általános kép a hajnalig tartó, asztalon táncolós, utolsó vad bulizásról, de ha az ara személyisége távol áll ettől a típusú szórakozástól, akkor érdemes elvetnünk a szokásos lánybúcsú ötletét. Csak egy példa: egy visszafogott személyiség talán nem fog örülni a tőle 5 centiméterre vetkőző chippendale fiúnak. Az első és legfontosabb lépés, hogy igazán ismernünk kell a menyasszonyt, tudnunk kell, minek örülne igazán és mitől rázza ki a hideg. A szervezés előtt belefér, ha kikérdezzük nagyjából milyen estét képzelt el, a kivitelezés pedig már a mi feladatunk.

Kép forrása: Pinterest.com

Lánybúcsú. Kik? Mikor? Mennyibe kerül?

Maga a szervezés általában a koszorúslányok feladata. Mivel nem biztos, hogy a menyasszony minden egyes barátnőjét ismerjük, mindenképp kérjünk egy listát azokról a személyekről, akiket szeretne látni a lánybúcsún. Logisztikai szempontból fontos minimum 3 hónappal az esemény előtt fixálni egy dátumot, ami a csapat minden tagjának megfelel. Nagyrészt ezzel szokott több idő eltelni, mivel minél több a résztvevő, annál nehezebb egy időpontot kiválasztani. Érdemes legalább két héttel az esküvő előtt megtartani a búcsúztatót, hogy az arának legyen ideje kipihenni magát a nagy nap előtt. Pénzügyi szempontból az eseményt mindig a szervező csapat állja a menyasszonynak is. Érdemes meghatározni egy összeget, amivel mindenki hozzájárul a naphoz, és ezt elosztani a felmerülő költségekre, a helyszínre, utazásra, szállásra, ételre és italra, kellékekre és ajándékokra. Célszerű kijelölni egy-egy felelőst a csapatból külön minden szervezési feladatra, ezzel is elkerülve a káoszt.

Lánybúcsú
Kép forrása: pinterest.com

Programlehetőségek a lánybúcsú napjára

Ha megvan a csapat és a dátumot is lefixáltuk, elkezdhetünk gondolkozni a helyszínen. Már a cikk elején is kitértünk rá, hogy mennyire fontos a menyasszony alaptermészetének ismerete. A féktelen bulizáson kívül számos egyéb lehetőség is rendelkezésünkre áll. Ha egy igazi feltöltődést szeretnénk ajándékozni a menyasszonynak az esküvői hajrá előtt, látogassunk el a lánybúcsú teammel egy wellness programra. Ha izgalmas összejövetelre vágyunk, válasszunk egy szabadulószobát, vagy akár hőlégballonos kirándulást. Többnapos kirándulás is szóba jöhet a menyasszony egyik kedvelt helyén, ilyenkor mindig ügyeljünk a megfelelő szállás időben történő lefoglalására. Ha tudjuk, hogy a menyasszony szeretne víz közelében lenni, jó ötlet egy pezsgős hajókázás is. A lényeg, hogy élménydús, igényes és a menyasszony ízlésére szabott napot tervezzünk meg.

Kép forrása: Pinterest.com

Kellékek + Játékok 

Lassan már el sem tudunk képzelni egy lánybúcsúztatót tiara, egyenpóló és kitűzők nélkül. Ezek talán apróságok, de megalapozzák a hangulatot és erősítik a csapatszellemet is. Egy kis fátyollal vagy vállszalaggal a menyasszony kitűnhet a társaságból és a középpontba kerülhet, hiszen róla szól ez a nap. Ha szállást is foglaltunk, javasolt pár órával a menyasszony előtt érkezni, és gondoskodni a megfelelő díszítésről. Jöhet a héliumos lufi, közös képeket is kinyomtathatunk, valamint a krepp papír is segítségünkre lehet a csajos dekorációban. Számtalan helyen böngészhetünk a különböző kiegészítők után, összegyűjtöttünk néhány szuper oldalt:

Kép forrása: Pinterest.com

Ha már a lánykor búcsúztatása történik, érdemes az ara korábbi szerelmi életével kapcsolatos játékokat is beleszőni a napba. Klasszikus a petrezselyem árulás, de mostanság nagy divat a férjismereti teszt is. Ennek lényege, hogy egy előre kidolgozott kérdéssort elküldünk a vőlegénynek, aki megválaszol minden kérdést, a menyasszonynak pedig el kell találnia a leendő férj válaszait. Az arával közös boldog vagy vicces pillanatainkat is összegyűjthetjük, ebből szintén jó szórakozás kerekedhet. A legtöbb lánybúcsún előkerülnek pikáns játékok is, az  utolsó, barátnőkkel vadulós éjszaka jegyében. Játéklehetőségeket is gyűjtöttünk, itt találhatóak:

Kategória:
 

FRISS CIKKEINK

Lájkold Facebook-oldalunkat,
nehogy lemaradj a
legfrissebb bejegyzéseinkről!