spot_imgspot_img
spot_img

A cselgáncsozó Tóth Krisztián bronzérmes az olimpián

-

Article Top Ad (AdSense)
Tóth Krisztián ma újabb dicsőséget szerzett Tokióban a magyaroknak, orosz ellenfelét legyőzve bronzérmet szerzett a 90kg-os súlycsoportban, így harmadik helyen végzett 2021-es olimpián.
A vb-ezüstérmes magyar versenyző az orosz Mihail Igolnyikovval küzdött meg a harmadik helyért a Nippon Budókan sportcsarnokban. A meccs elején Tóth Krisztián aktívabbnak bizonyult, de Igolnyikovot sem kellett félteni. Az első négy percben senki sem csinált pontot, jöhetett az aranypont. Tóth Krisztián ezután indított egy támadást, melyben egy válldobással legyőzte ellenfelét, ezzel 1-0-ra megnyerte a bronzmérkőzést.
Tóth Krisztián kiemelkedő sportoló a területén, Európa- és világbajnoki ezüst is szerepel az érmei között, most pedig kiegészült a gyűjtemény egy olimpiai bronzzal.

„Elmondhatatlan, leírhatatlan, amit most érzek. Mindenkinek köszönöm, aki segített ezen a hosszú úton révbe érni, egyedül nem tudtam volna végigmenni rajta. Rengeteget dolgoztunk, elképesztő munkát tettem ebbe az évbe és úgy érzem, az olimpián minden összeállt erre a napra, kimondani is sok, de 21 év után végre megvan az érmem a nyári játékokról is.” – nyilatkozta Tóth Krisztián az M4 Sportnak.

Tóth Krisztián karrierje

2013-ban a felnőtt Európa-bajnokságon tagja volt az ötödik helyen végzett csapatnak. A világbajnokságon ötödik helyezést szerzett. Az U23-as világbajnokságon első, a junior vb-n hetedik lett. A 2015. évi Európa játékokon ötödik, a világbajnokságon hetedik volt. 2016-ban ezüstérmes lett az Európa-bajnokságon.

A budapesti rendezésű 2017-es cselgáncs-világbajnokságon ötödik lett. A 2018-as Eb-n kiesett. 2018 augusztusában a Budapesten rendezett Grand Prix-viadalon aranyérmet szerzett. A 2019. évi nyári universiade megnyitóján Tóth vihette a magyar zászlót, a versenyben pedig bronzérmet szerzett. A következő évben harmadik volt a kontinens bajnokságon, és a világbajnokságon is.

Az újdonsült olimpiai bronzérmes hozzátette:

„Ha valaki azt mondja azután, hogy a pandémia teljesen leszedált, mégis három világversenyen három érmet nyerek, biztos, hogy kinevetem. Az emberek csak annyit látnak, hogy legyőztem egy oroszt, megvan a dobogó, de nem tudják, micsoda erőfeszítések vannak mögöttem. Ezután viszont egyértelműen kijelentem, minden egyes perc szenvedés megérte. Biztos, hogy egy-két könnycseppet akkor is elhullajtok, ha a nyakamba akasztják a medáliát, de üzenem édesapámnak, hogy boldog születésnapot és viszem neki az érmet!”

Forrás: Index

Olimpia 2021 – Milák Kristóf elképesztő fölénnyel olimpiai bajnok

Kategória:
 

FRISS CIKKEINK

Lájkold Facebook-oldalunkat,
nehogy lemaradj a
legfrissebb bejegyzéseinkről!