spot_imgspot_img
spot_img

A Covid sem szab határt a gasztronómiának – Óriási húzás az óriáskeréken

-

Article Top Ad (AdSense)

Senkinek nem kell bemutatni Budapest egyik turisztikai attrakcióját, a Deák téren található (Budapest Eye) Óriáskereket. Az általa megélhető élményt most überelni tudta egy ötlet, amit Gerendai Károly és csapata talált ki.

A Covid hatásai mérhetetlen nagy csapást gyakoroltak a magyarországi csúcsgasztronómiára, de a találékonyságnak nincsenek határai. Az amúgy is turisztikai látványosságnak számító Óriáskerék október 17-én gasztronómiai centrummá is válik: Miguel Vieira, aki az első hazai Michelin-csillagot megszerző séfként tartunk nyilván, nagy dobásra készül. Menüsorát most a fellegekben lehet elfogyasztani, miközben forog a kerék, és elénk tárul csodálatos fővárosunk látképe. Ha valami biztonságos egészségügyi szempontból, megfelelve a higiéniai követelményeknek, akkor ez pontosan az. A kabinokban maximum négy fő tudja élvezni a vacsora tökéletességét, és vele együtt Budapest látképét. Mondhatni, egyedi egybeállása ez a turisztikának és a gasztronómiának úgy, hogy alkalmazkodik a Covid által ránk rótt szabályokhoz. Ebből is látszik, nálunk a kreativitásnak nincsenek határai. Michelin-csillagos élmény a város felett, Covid-biztosan. Ennek egyedisége kétségtelen! A Costes csoport emellett még alkalmazkodik az adott körülményekhez is, hiszen a Costes Downtown csak csütörtökön, pénteken és szombaton tart nyitva, így nem hagyja élmény nélkül azokat, akik szeretnék a fine dining élmény átélni.

„Most, a turizmus visszaesése azonban alkalmat ad arra, hogy a Michelin-csillagos kínálatot „Budapest fölé emeljük” – tette hozzá Gerendai, aki elmondta, hogy a járványhelyzet miatt természetesen a biztonsági szabályoknak is meg kell felelni, de erre a helyszín szintén tökéletes, mivel a kabinok egymástól teljesen elszeparáltak és egy fülkében maximum 4 fő foglalhat majd helyet, akik lehetnek családok éppúgy, mint baráti társaságok.

Forrás : HVG.hu

Exkluzív házhozszállításba is kezdenek, sőt, élményvacsorákat kínálnak, akár otthoni körülményekre szabva úgy, hogy házhoz megy a vacsora. Legyen az családi esemény, üzleti összejövetel, vagy épp ünnepi alkalom, otthonokba kerül az élmény! Ha belegondolunk, milyen is egy degusztációs menü impressziója, és hozzáadjuk saját életterünk hangulatát, kétségtelen a siker. Nincs macera, mosogatás és idegeskedés; viszont van séf, felszolgáló, borpárosítás és gondtalan megélés. Mindez a legmesszebbmenőkig alkalmazkodva a higiéniai előírásoknak. Ha valaki átélné ezeket a felejthetetlen élményeket, csak annyi a dolga, hogy online regisztrál. Jó étvágyat!

 

FRISS CIKKEINK

Lájkold Facebook-oldalunkat,
nehogy lemaradj a
legfrissebb bejegyzéseinkről!