spot_imgspot_img
spot_img

A Budapesti Fesztiválzenekar lett az év zenekara Londonban

-

Article Top Ad (AdSense)

A Budapesti Fesztiválzenekart választották az év zenekarának október 4-én a Gramophone-díj gálarendezvényén Londonban. Fischer Iván együttese a szavazatok több mint harmadát kapta meg a világ legrangosabb komolyzenei szaklapjának versenyében.

A Budapesti Fesztiválzenekart előző évi Brahms-felvételük alapján szakmai zsűri jelölte a tíz legjobb közé, ahonnan a nemzetközi közönség választhatta ki kedvencét. A Fesztiválzenekar többek között a Bécsi Filharmonikusokkal és a Bajor Állami Zenekarral versengett.

A díjat Erdődy Orsolya menedzser-igazgató és Simor András kuratóriumi elnök vették át a londoni ceremónián, amiről a Fesztiválzenekar a Facebook-oldalán is posztolt képeket.

Budapesti Fessztiválzenekar
kép: Budapesti Fesztiválzenekar Facebook-oldala https://www.facebook.com/Fesztivalzenekar

Fischer Iván a rendezvényen lejátszott videóüzenetében hangsúlyozta, az együttes célja az alapítás óta sosem a versenyzés volt, hanem a közönség szolgálata itthon és nemzetközi szinten is, minden formában és minden korosztálynak. Az elismerés alkalmából a zeneigazgató az október 5-i, szerda reggeli sajtótájékoztatón elmondta, mélyen meghatotta, hogy a nemzetközi közönség a Budapesti Fesztiválzenekart választotta az év zenekarának. „Ez a legnagyobb siker, amit magyar zenekar valaha elért, és ez muzsikusaink, munkatársaink, hazai közönségünk és nagylelkű támogatóink, fenntartóink sikere is” – nyilatkozta Fischer Iván.

A zeneigazgató további gondolatait a BFZ Facebook-oldalán olvashatjuk: „Mindenkinek őszintén gratulálok és hallgatóinknak köszönöm a rengeteg szavazatot!” Ünnepeljünk együtt a héten koncertjeinken, fényképezkedjenek akár zenészeinkkel háttérfalunk előtt!”

A zenekarnak óriási rajongótábora van többek között Németországban, az Egyesült Királyságban és Amerikában is.

Részletek: www.bfz.hu/hu

Kategória:
 

FRISS CIKKEINK

Jön az Apple szupervékony iPhone-ja? Megszűnhet az iPhone Plus

Folyamatosan szivárognak ki hírek az Apple-től. Hol a mesterségesintelligencia-fejlesztésekről, hol az iPhone-ról, hol mindkettőről. A legújabbak a 2025 késő őszére esedékes szupervékony iPhone 17-ről szólnak. A változás állítólag akkora lesz, mint az X 2017-es megjelenése volt.

Nagyot bakizott a Google mesterséges intelligenciája

A keresőóriás a múlt héten mutatta be az elmúlt évek legnagyobb dobását, az AI Overview funkciót, ami a Microsoft és az OpenAI chatbot riválisaihoz kívánja felzárkóztatni a céget. A nagy debütálást követő időszakban azonban rengeteg probléma merült fel vele.

Új funkció érkezik a mobilokra, ami figyelmezteti a felhasználót, ha követik

A két tech óriás, az Apple és a Google hétfőn hivatalosan is bejelentette egy új funkció bevezetését, amely értesíti a felhasználókat arról, ha a Bluetooth-kompatibilis eszközök általi nyomkövetést tapasztalnak.

Lájkold Facebook-oldalunkat,
nehogy lemaradj a
legfrissebb bejegyzéseinkről!