A Budapesti Fesztiválzenekar lett az év zenekara Londonban

-

A Budapesti Fesztiválzenekart választották az év zenekarának október 4-én a Gramophone-díj gálarendezvényén Londonban. Fischer Iván együttese a szavazatok több mint harmadát kapta meg a világ legrangosabb komolyzenei szaklapjának versenyében.

A Budapesti Fesztiválzenekart előző évi Brahms-felvételük alapján szakmai zsűri jelölte a tíz legjobb közé, ahonnan a nemzetközi közönség választhatta ki kedvencét. A Fesztiválzenekar többek között a Bécsi Filharmonikusokkal és a Bajor Állami Zenekarral versengett.

A díjat Erdődy Orsolya menedzser-igazgató és Simor András kuratóriumi elnök vették át a londoni ceremónián, amiről a Fesztiválzenekar a Facebook-oldalán is posztolt képeket.

Budapesti Fessztiválzenekar
kép: Budapesti Fesztiválzenekar Facebook-oldala https://www.facebook.com/Fesztivalzenekar

Fischer Iván a rendezvényen lejátszott videóüzenetében hangsúlyozta, az együttes célja az alapítás óta sosem a versenyzés volt, hanem a közönség szolgálata itthon és nemzetközi szinten is, minden formában és minden korosztálynak. Az elismerés alkalmából a zeneigazgató az október 5-i, szerda reggeli sajtótájékoztatón elmondta, mélyen meghatotta, hogy a nemzetközi közönség a Budapesti Fesztiválzenekart választotta az év zenekarának. „Ez a legnagyobb siker, amit magyar zenekar valaha elért, és ez muzsikusaink, munkatársaink, hazai közönségünk és nagylelkű támogatóink, fenntartóink sikere is” – nyilatkozta Fischer Iván.

A zeneigazgató további gondolatait a BFZ Facebook-oldalán olvashatjuk: „Mindenkinek őszintén gratulálok és hallgatóinknak köszönöm a rengeteg szavazatot!” Ünnepeljünk együtt a héten koncertjeinken, fényképezkedjenek akár zenészeinkkel háttérfalunk előtt!”

A zenekarnak óriási rajongótábora van többek között Németországban, az Egyesült Királyságban és Amerikában is.

Részletek: www.bfz.hu/hu

Kategória:
 

FRISS CIKKEINK

Hirdetés

Lájkold Facebook-oldalunkat,
nehogy lemaradj a
legfrissebb bejegyzéseinkről!