A bajuszos Combinók fontos üzenetet közvetítenek

-

November a prosztatarák-megelőzés hónapja. A Budapesti Közlekedési Központ (BKK) és a BKV Zrt. is csatlakozott az Astellas Pharma támogatásával megvalósuló kampányhoz, amely arra hívja fel a figyelmet, hogy a férfiaknak is törődniük kell az egészségükkel, és rendszeres szűréssel megelőzhető, kiszűrhető a prosztatarák.

A bajuszos villamosok most ezt az üzenetet hivatottak népszerűsíteni.

Egy nagyon fontos ausztrál kezdeményezés miatt novemberben világszerte sok férfi egy teljes hónapra elteszi borotváját (No-Shave November), hogy megnövessze a bajuszát. Ezzel a férfiak férfitársaiknak is jelzik, hogy oda kell figyelni a test egészségére. Bár kellemetlen, kínos, de szükséges rendszeres prosztatarákszűrésen részt venni.

 

45 éves kor felett pedig évente ajánlott a szűrés még panasz, tünet nélkül is. A korai diagnózis a betegség sikeres kezelésének egyik legfontosabb feltétele.

A prosztatarák hazai statisztikája sajnos meglehetősen riasztó: 6000 friss regisztrált eset és 1500 elvesztett férfiélet a betegség éves mérlege. Magyarországon a diagnosztizált prosztatarákos betegek közel 30 százaléka későn, már az áttétes stádiumban fordul orvoshoz.

Budapest legforgalmasabb villamosvonalain – a 4-es és a 6-os vonalán – épp ezért, a rendszeres vizsgálat népszerűsítése miatt a mosolygós és maszkos járatok mellett megjelennek a bajuszos Combinók is.

 

Ha egészség témában még olvasnál, ezeket a cikkeinket is Neked ajánljuk:

Így erősítsd az immunrendszered!

Természetes vitaminforrások-zöldségek és gyümölcsök immunerősítéshez

 

FRISS CIKKEINK

Hirdetés

Lájkold Facebook-oldalunkat,
nehogy lemaradj a
legfrissebb bejegyzéseinkről!