spot_imgspot_img
spot_img

A bajuszos Combinók fontos üzenetet közvetítenek

-

Article Top Ad (AdSense)

November a prosztatarák-megelőzés hónapja. A Budapesti Közlekedési Központ (BKK) és a BKV Zrt. is csatlakozott az Astellas Pharma támogatásával megvalósuló kampányhoz, amely arra hívja fel a figyelmet, hogy a férfiaknak is törődniük kell az egészségükkel, és rendszeres szűréssel megelőzhető, kiszűrhető a prosztatarák.

A bajuszos villamosok most ezt az üzenetet hivatottak népszerűsíteni.

Egy nagyon fontos ausztrál kezdeményezés miatt novemberben világszerte sok férfi egy teljes hónapra elteszi borotváját (No-Shave November), hogy megnövessze a bajuszát. Ezzel a férfiak férfitársaiknak is jelzik, hogy oda kell figyelni a test egészségére. Bár kellemetlen, kínos, de szükséges rendszeres prosztatarákszűrésen részt venni.

 

45 éves kor felett pedig évente ajánlott a szűrés még panasz, tünet nélkül is. A korai diagnózis a betegség sikeres kezelésének egyik legfontosabb feltétele.

A prosztatarák hazai statisztikája sajnos meglehetősen riasztó: 6000 friss regisztrált eset és 1500 elvesztett férfiélet a betegség éves mérlege. Magyarországon a diagnosztizált prosztatarákos betegek közel 30 százaléka későn, már az áttétes stádiumban fordul orvoshoz.

Budapest legforgalmasabb villamosvonalain – a 4-es és a 6-os vonalán – épp ezért, a rendszeres vizsgálat népszerűsítése miatt a mosolygós és maszkos járatok mellett megjelennek a bajuszos Combinók is.

 

Ha egészség témában még olvasnál, ezeket a cikkeinket is Neked ajánljuk:

Így erősítsd az immunrendszered!

Természetes vitaminforrások-zöldségek és gyümölcsök immunerősítéshez

Kategória:
 

FRISS CIKKEINK

Jön az Apple szupervékony iPhone-ja? Megszűnhet az iPhone Plus

Folyamatosan szivárognak ki hírek az Apple-től. Hol a mesterségesintelligencia-fejlesztésekről, hol az iPhone-ról, hol mindkettőről. A legújabbak a 2025 késő őszére esedékes szupervékony iPhone 17-ről szólnak. A változás állítólag akkora lesz, mint az X 2017-es megjelenése volt.

Nagyot bakizott a Google mesterséges intelligenciája

A keresőóriás a múlt héten mutatta be az elmúlt évek legnagyobb dobását, az AI Overview funkciót, ami a Microsoft és az OpenAI chatbot riválisaihoz kívánja felzárkóztatni a céget. A nagy debütálást követő időszakban azonban rengeteg probléma merült fel vele.

Új funkció érkezik a mobilokra, ami figyelmezteti a felhasználót, ha követik

A két tech óriás, az Apple és a Google hétfőn hivatalosan is bejelentette egy új funkció bevezetését, amely értesíti a felhasználókat arról, ha a Bluetooth-kompatibilis eszközök általi nyomkövetést tapasztalnak.

Lájkold Facebook-oldalunkat,
nehogy lemaradj a
legfrissebb bejegyzéseinkről!