spot_imgspot_img
spot_img

A 8 legkegyetlenebb magyar sorozatgyilkos

-

Article Top Ad (AdSense)

Tényleg igaz: a szörnyek köztünk élnek. Senki se feltételezte volna róluk, hogy olyan szörnyűségekre képesek, mint amiket a filmekben látni. Megmutatjuk a leghíresebb és legkegyetlenebb magyar sorozatgyilkosokat.

Tudod mi a közös bennük? Hogy aberráltak, kegyetlenek, érzéketlenek, és rémálomba illő tetteket követtek el. Ha bírja az idegrendszered, akkor tessék, ők a legkegyetlenebb magyar sorozatgyilkosok:

A cinkotai rém

1916. május 14-én egy cinkotai házában, hét bádoghordóban egy-egy, tartósítószerbe helyezett női holttestre bukkantak. Kiss Béla bádogos-mester él ott, akit 1912-ben elhagyott a felesége. Ezután Kiss sorra vitte a nőket az otthonába, hogy azokon töltse ki a mérgét. A pontos áldozatok száma nem ismert, mert bár a 7 a legáltalánosabb, de egyesek szerint volt az 9, sőt, 24 is. A nyomozás során fény derült arra: Kiss impotens lehetett, és dühös volt a feleségére, aki mindenki előtt megalázta. Mire kiderült a tette, már meghalt tífuszban az I. világháborúban.

Pipás Pista

A neve ellenére, valójában nő volt. Fődi Viktória 1922-ben Átokházán és környékén olyan férfiakat ölt meg, akik előszeretettel jártak kocsmázni. Egy darabig sikerült öngyilkosságnak álcáznia az eseteket, amikhez segítsége is volt. Majd kapott az ügyészség egy névtelen levelet, miszerint Pipás Pista a tettes, aki a feleségek megrendelésére „dolgozik”, így sikerült is elfogni. A fogdán derült ki a pipázó, férfiruhás személy valódi kiléte. A tárgyaláson elmesélte: 13 évesen cselédlányként dolgozott, és a munkaadója rendszeresen megerőszakolta részegen. Ekkor fogadta meg, hogy bosszút áll minden részeges férfin. Végül halálra ítélték, de kegyelmet kapott, és bűntársaival együtt életfogytiglani börtönbüntetésre ítélték.

fotó: unsplash

Tiszazug rémei

Úgy tartják, ez az egyik legborzasztóbb magyarországi sorozatgyilkosság. Egy névtelen levélíró arról számolt be 1929 nyarán, hogy néhány asszony a tiszazugi településeken légypapírból kiáztatott arzénnel szedi áldozataikat. Az exhumálások során 162 arzénnel meggyilkolt ember maradványaira bukkantak, de feltételezések szerint az áldozatok száma akár ezer is lehet. Az asszonyok a bántalmazó férjeiket, beteg rokonaikat, megunt szeretőiket, néha gyerekeket tettek el láb alól. Hat asszonyt ítéltek halálra, de csak kettőn hajtották végre a büntetést. A falu bábája pedig öngyilkos lett, aki a mérget szolgáltatta.

A martfűi rém

1957 és 1967 között Martfűn négy nővel végzett Kovács Péter, méghozzá egy kalapáccsal. Volt még két másik áldozata, de nekik sikerült túlélniük támadását. Állítólag egy film inspirálta a férfit a tette elkövetésére. 1967-ben bukott le, amikor Sz. Károlynét Öcsöd közelében megtámadta, megerőszakolta, megölte, és meg is csonkította. Amikor elkapták, az összes emberölést beismerte, és végül kivégezték.

fotó: unsplash

A százhalombattai rém

Balogh Lajos négy fiatal lánnyal végzett az 1990-es években. Miután megölte őket, napokig visszajárt a helyszínre, hogy meggyalázza a testüket. Vallomásában arról mesélt, milyen örömmel tölti el, amikor valaki a kezei között haldoklik. Először feleségének húgával, M. Krisztinával végzett. Utolsó két áldozatára a százhalombattai erdőben csapott le. 25 év börtönbüntetésre ítélték.

A Nyírő Gyula Kórház fekete angyala

Faludi Tímea egykor a Nyírő Gyula Kórház ápolónője volt. 2000 májusa és 2001 februárja között önkényesen adott be olyan injekciókat hét betegnek, amik végzetesnek bizonyultak. A vallomásában azt mondta, nem kívánta betegei halálát, csak nem akarta, hogy szenvedjenek. 21 ember halálát vállalta magára, de az akkori vizsgálatok alapján ez 30-50 is lehet, ám csak 7-et sikerült bizonyítani. 11 évet kapott, de jó magaviseletért 8 év után kiengedték a börtönből.

fotó: unsplash

A romagyilkosok

2008-ban kezdődött a romák elleni támadássorozat rasszista indíttatásból. Minden azzal kezdődött, hogy négy fiatal férfi betört egy házba, ahol vadászfegyvereket adtak el. Innentől kezdve több roma családi házára Molotov-koktélokat dobtak, és rálőttek azokra, akik kirohantak a házból, vagy az ajtón keresztül nyitottak tüzet rájuk. Nők, férfiak, gyerekek haltak meg. Kiss Árpádot, a testvérét, Kiss Istvánt és Pető Zsoltot életfogytiglanra ítélték, Csontos István pedig 13 évet kapott.

A családgyilkos lelkész

Pándy András és lánya, Ágnes 6 emberrel végzett Belgiumban. A férfi lelkésznek adta ki magát, és pénzt csalt ki a hívőktől. Első felesége elvált tőle, és elköltözött két fiával, de a lányuk, Ágnes az apjával maradt, akivel vérfertőző kapcsolatot tartott fenn. Pándy a társkeresőről szedte áldozatait, majd hamarosan újranősült, amit Ágnes nem tudott elviselni, és végzett a nővel. Mikor Pándy tudomására jutott a dolog: megölte felesége lányát is. Később ők ketten végeztek az első feleséggel, és a két fiúval is. Végül Ágnes 1992-ben feljelentette az apját, és mindent bevallott.  Pándy életfogytiglanit kapott, és 2013-ban meghalt. Ágnes 21 évre került börtönbe, de 2010-ban kiszabadult és egy apácazárdába vonult.

Húsz éve történt a kegyetlen móri rablógyilkosság

Így él most a 8 évig fogvatartott Natascha Kampusch

 

Kategória:
 

FRISS CIKKEINK

Lájkold Facebook-oldalunkat,
nehogy lemaradj a
legfrissebb bejegyzéseinkről!