Cool ez a reptéri szálloda!

2018. január elejétől már fogadja a vendégeket az első közvetlen terminál-összeköttetéssel rendelkező magyar hotel.

 

Mind építészetében, mind funkciójában nagyon is cool beruházás valósult meg rövid idő alatt a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér szomszédságában. Ez volt az általános vélemény 2018. január 10-én azon a sajtóbejáráson, melyen az építők és az üzemeltetők irányítói bemutatták az újságíróknak – és így közvetve a közönségnek – az ibis Styles Budapest Airport Hotelt, melynek 145 szobája január első napjaitól fogadja a vendégeket.

A honi turizmus életében jelentős állomás ez, hiszen a reptér mellől eddig nagyon hiányzott egy szálloda. Ezt hangsúlyozta Noah Steinberg, a fejlesztő WING Zrt. elnök-vezérigazgatója is, kiemelve, hogy hiánypótló beruházást sikerült megvalósítani, eddig Magyarországon nem létező szolgáltatás feltételeit megteremteni, mely mérföldkőnek számít Magyarország turizmusában. Gerő János, a WING Zrt. vezérigazgató-helyettese azt emelte ki, hogy a tervek megszületése és az épület átadása közötti időszakban a várakozást is felülmúlóan fejlődött Magyarország turizmusa, s különösen a repülőtér utasforgalma, mely még inkább igazolja e hotel szükségességét.

Az ibis Styles Budapest egyaránt kiváló szálláslehetőséget tud ajánlani az átutazóknak, a konferenciaturizmus résztvevőinek, az üzleti utakra a magyar fővárosba érkezőknek, valamint a légiforgalmi személyzetnek is. Egyben ideális lehet azoknak is, akik a kora reggeli órákban repülnek, s már az indulást megelőző este megérkezhetnek, hogy másnap, a reptérre kényelmesen átsétálva érhessék el hajnali járatukat. De az is szívesen látott vendég – hangzott el –, aki várakozás közben szeretne egy pohár italt meginni, ebédelni vagy vacsorázni.

A 2-es terminál előtti, egykori külső parkoló helyén 5200 négyzetméteren, öt szinten, a Market Építő Zrt. kivitelezésében épült fel a szálloda, melynek belső tereit, beleértve a szobákat is, reptéri hangulatnak megfelelően alakították ki. A kor belsőépítészeti trendjeit követte az építésztervező Aspectus Architect, Szerdahelyi László és Pesti József építészek közreműködésével. A hotelt – a WING-gel kötött menedzsment-szerződés alapján – a világ vezető utazási és lifestyle csoportja, az AccorHotels kelet-európai stratégiai partnere, az Orbis üzemelteti. Az ibis Styles, az AccorHotels economy márkája, egyedi designt és atmoszférát takar, a kreativitás és humor ismertetőjegyeivel. Ezt a magyar szálloda szobáiban és folyosóin is tetten érhetjük.

Az épület vendéglátórészlege egy 135 fő befogadóképességű, nemzetközi konyhát kínáló étterem és a hozzá kapcsolódó borbár szolgáltatásait nyújtja. Palotai Csaba, a szálloda igazgatója az épületbejáráson bemutatta a százötven fős, két különálló teremre bontható konferenciatermet, valamint a kisebb szemináriumi termeket, tárgyalókat.

Hangsúlyozta, hogy valamennyi helyiség természetes megvilágítású. 127 (16–19 négyzetméteres) standard szoba, 10 (23–24 négyzetméteres) junior suite és 8 (33–34 négyzetméteres) suite között választhatnak a vendégek. Mindegyik szobafajtából mutatott mintát, miközben az igazgató külön is kiemelte: valamennyi „good night” ígéretű, vagyis tökéletes a hangszigetelése (nem árt egy reptér közelében), sötétítőfüggönnyel látták el őket, és saját fejlesztésű, kényelmes ágy nyújthat tökéletes pihenést.

A fürdőszobák zuhanyzósak. A szolgáltatásokhoz természetesen a könnyen elérhető wi-fi is hozzátartozik. Az igazgató büszkén mutatta a lobbyban a szálloda hatalmas zöld falát, mely több mint másfél ezer növényből áll.

Kollin Gergely, az AccorHotels economy szállodáinak magyarországi üzemeltetési igazgatója örömmel számolt be arról, hogy már az első napokban fogadtak AccorHotels-kártyával érkező vendéget. Tagságuk 36 milliós, s kártyabirtokosaik több mint 4200 szálloda közül válogathatnak, szerte a világon – most már eggyel többől.

Kapcsolódó cikkünk: interjú Noah Steinberggel, a szállodát fejlesztő WING Zrt. elnök-vezérigazgatójával

(Az interjút a BCOOL 2017. őszi, print számában olvashatod el, melynek lapozható, netes változatában, a 16. oldaltól találod.  Az oldalak a jobb alsó sarokban nagyíthatók, miután teljes képernyőre váltottál! A nyomtatott lapok netes változatát megtalálod nyitóoldalunkon, a jobb oldali hasáb tetején, vagy kattints a Kapcsolódó cikkünk… linkre!)