Ford 2018: az új modellek éve

Jön  a Fiesta crossover Active és a csúcsmodell Fiesta ST is.

 

A Ford Magyarország 2018-as esztendeje az új modellbevezetések éve lesz: tíz új vagy teljesen megújult modell érkezik a néhány hónapja bevezetett, kívül-belül megújult Fiesta mellé. Februárban jön az Ecosport SUV teljesen megújult változatával, és modellfrissítésen esik át szinte valamennyi Ford-haszonjármű. A megújult Transit és Tourneo Custom, illetve az új Connect és Courrier teher-, és személyszállító változata is kapható lesz Magyarországon.

Az idei év tartogat meglepetéseket Fiesta-fronton is, begurul a várva várt Fiesta crossover Active és a csúcsmodell Fiesta ST is. 2018 egyben a Mustang esztendeje is, hiszen májusban érkezik az amerikai ikon legújabb változata. A második félév legnagyobb sztárja a vadonatúj Focus, mely szeptembertől érhető el magyar kereskedésekben.

A márka különben Magyarországon nyolcadik éve számít piacvezetőnek, 2009 óta vezeti az eladott új gépjárművek összesített listáját. A személyautók és kishaszongépjárművek piacán tavaly 16 033 gépjármű forgalomba helyezésével, 11,77 százalékos piaci részesedést ért el. A pick-up ágat egyértelműen a Ford Ranger uralja, csaknem 37 százalékos részesedéssel, 1767 darabos értékesítéssel.

Sok konkurensével ellentétben a Ford a válság hatására sem adta fel pénzügyi tevékenységét: vagyis a Ford Credit továbbra is maga finanszírozza a márkakereskedő járműbeszerzéseit, emellett pedig pénzügyi szolgáltatásokat kínál a vásárlók számára, beleértve a használt gépkocsik finanszírozását és a biztosításokat is.

Kapcsolódó cikkünk: Ford Mustang GT: Mindig a csúcson