Now Reading
Így tehetünk a szem alatti karikák ellen

Így tehetünk a szem alatti karikák ellen

Néhány praktikával enyhíthetünk a szemek alatt jelentkező sötét árkokon.

Sokaknak okoz bosszúságot a szem alatti sötétebb bőrfelület, amely fáradt, nyúzott megjelenést kölcsönöz. Bár vannak napok, amikor kevésbé látszanak e karikák, ám csak ideig-óráig sikerül őket eltüntetni őket.

Hogyan jönnek létre?

Ha stressz, kialvatlanság, vitaminhiány, dohányzás, túlzott mértékű alkoholfogyasztás vagy levegőtlen helyiségben való hosszabb tartózkodás miatt csökken a vér oxigéntartalma, összeszűkülnek a vékony erecskék. Az erekben a vér és a nyirok felgyülemlik, majd átszivárog a kapillárisokba és kékes árnynak hat a rendkívül vékony, áttetsző szemkörnyéki bőrön. Előfordul, hogy a barnás-kékes karikák látszólag minden ok nélkül megjelennek: ez esetben ajánlott egy alapos orvosi kivizsgálás! Sokaknál viszont családi örökségről van szó.

Mit tehetünk ellenük?

– Aludjunk eleget – mégpedig nyitott ablaknál!
– Tartózkodjunk minél többet friss levegőn!
– Igyunk sok vizet!
– Finom masszázzsal élénkítsük a mikrocirkulációt, vagyis serkentsük a vérkeringést a hajszálerekben!
– Használjunk speciális szemkörnyék-ápolót (Clinique Even Better Eyes, Garnier Roll-on szemkörnyékápoló, Vichy Idéalia Eyes)!
– A hideg zselémaszk, uborkaszeletek a hűtőből vagy a lehűtött fekete tea tasakok valóban jótékonyan hatnak a szemkörnyéki bőrre!

A karikák ellen ható szemránckrém napi kétszeri használatával elősegíthetjük a megfelelő mikrocirkulációt. A mangán és a koffein serkentik a vérkeringést, a vadgesztenyekivonat vagy az egérkóró (ruscus) az érfalakat is erősítik. A grapefruit, az algák és a szeder hatóanyagai halványítják a bőrt. A vérkeringés fokozása és a bőr halványítása mellett a bőr megerősítésével is csökken a felszín alatti erek láthatósága.

A drogériákban kapható, hűtőszekrényben behűthető szilikon zselémaszk nemcsak a vérkeringést élénkíti, de a duzzanatokat is csökkenti.

A szakszerűen elvégzett szemmasszázs felgyorsítja az anyagcserét, elősegíti a felgyülemlett nyirok elszállítását.

Így csinálhatod helyesen:
– Az ujjak lágy ütögető (zongorázó) mozdulataival haladj az orrgyöktől a járomcsont fölött egészen a halántékig, majd a fölső szemhéj bőrén a szemzugtól a halánték irányában! (Annyira finoman ütögessük a bőrt, hogy az még a szemgolyó fölött se legyen kellemetlen.)
– A mozdulatsort lágy, körkörös simító mozdulatokkal zárd! (Fontos a simítás iránya: belső szemzug – felső szemhéj-halánték-belső szemzug.

See Also

– Ismételd a mozdulatsort hússzor!

Az örökletes fáradság vagy betegség kísérőjeként jelentkező karikákat palástolhatjuk egy csöpp bőrtípusunknak megfelelő, az arcbőr színével egyező korrektorral vagy erősen fedő alapozóval. A korrektor felvitele előtt közvetlenül érdemes szemránckrémet használni, így könnyebb eldolgozni az „álcát”. Kerülendő a szemkörnyéken a púder használata, mert könnyen kiszárítja a vékony bőrt és az apró ráncokba, szarkalábakba gyűlve évekkel öregíthet!

(Fotó és szöveg: www.ruzsesmas.hu)

 

What's Your Reaction?
Excited
0
Happy
0
In Love
0
Not Sure
0
Silly
0
© 2019 Issue Magazine Wordpress Theme. All Rights Reserved.
Ugrás a lap tetejére