Milliárdos megújulás a Margitszigeten

A sziget két patinás szállodájára szinte rá sem lehet majd ismerni.

Több mint egymilliárd forintot szánnak a Danubius Health Spa Resort Margitsziget nagyszabású felújítására. A népszerű szállodában átépítik a földszinti konferenciatermeket, a lobbyt, a gyógyászati recepciót és a vendéglátó egységeket.

Sütő Kata belsőépítész tervei alapján a hotel belső terei új arculatot kapnak világos, pasztellszínekkel, modern, kényelmes bútorokkal. A döntően üvegfelületekkel határolt lobbyba belépve a vendégek épületen belül is a sziget zöld környezetében érezhetik magukat. A Front Office pult mögötti üvegfalon át a Japánkertre lehet majd rálátni.

Az első ütemben várhatóan már 2018 februárjában befejeződnek a munkálatok. A második ütemben a régi gyógyászati recepció helyén kényelmes vendég váró épül, és a gyógyászati részlegek vendégei, illetve a konferenciák résztvevői számára külön bejáratot alakítanak ki a Nagyrét felől.

Ezzel párhuzamosan megkezdődik a Grand Hotel Margitsziget második emeleti szobáinak felújítása, a 2016-ban elindult munkálatok folytatásaként. A több százmillió forintos beruházás során egy új szobatípust is kialakítanak: nagy alapterületű deluxe plus kategóriás szobákkal bővül a kínálat. Az Ybl Miklós tervei alapján 1873-ban épült Grand Hotel szobáinak berendezését, az épület stílusához illően, visszafogott elegancia jellemzi majd, megidézve a Monarchia korabeli hangulatát.